Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Дали имате искуство во санте пораѓај?
    Мн се двоумам дали санте дали гак со вестиве последно време страв ме фаќа

2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    9.588
    Ајдеее навиваме телевизорот да го земеш :party::D:D:D:D
    И кај тебе ако било алармантно, немало да те остават не се секирај :hug:

На TammiB5 и n0Limits им се допаѓа ова.
  3. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671

(fingers):D:hug:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ја 28ма главата му беше 30+2 не ми спомна ништо докторката. Само се смеам ја со сопругот му викам Ако се породам царски не значи дека син ти е цар туку дека е главоња :) мислам дека ако имало место за паника ќе ти кажеле докторите. И ми има доктор во чаир речено дека различно ехо различни мерки дава, зависи и бебе како е наместено. Мене ми се има случено матичната го мери една " димензија" за три дена во чаир сосема друга...

На MikaV, снежана2023, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    На моето 2 недели му беше понапред главата во однос на другите мерки.
    Ниеден доктор не го искоментира тој податок, јас ги прашував сите рекоа дека е во ред,а може и генетски да му е поголема главата.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    E ajde de, pred dve nedeli bev na kontrola, se si beshe ok, sega kako uspea ova da se sluci ne mi e jasno, bitno go svariv gravot ovie dva dena.
    @Besbes24 2cm, od 4 cm shto beshe pred 2 nedeli. Bolki imav, eve vcera isto, ako se pridvizhev se kocev, me boleshe dole vaginalno. Mi dadoa terapija i sea ke lezham kako mlada nevesta. 32ra sum, bebeto e ok, si odgovara za nedelata, ete me poslusha maliot i se svrte, samo ushte taka da ostane so glava nadole. Za dve nedeli na kontrola me vikna, pa rece ako neshto ima promeni ili dodatno se skrati, ke mi dadat zreenje za sekoj sluchaj. Da gi stisnam slednive 4 nedeli, pa posle neka iskaca :D mazh mi vika, posle ovie stresovi, zatvaraj radnja posle poragjaj, se premisliv za treto

На Besbes24, Maja92@, La-loca и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    Merkite mozhe da se utnat, sepak e malo i ne mozhe tochno da se izmeri.
    Inaku i vnuk mi bese taka so merki ponapred, uste vo 7mi glava imashe kako za 36ta gn, ne se otvori snaa mi , se porodi carski i vistina se rodi so golema glava, ama on generalno e i den denes krupen, razbacen, na familija na snaa mi, iako snaa mi ne e golema. Znaci glavata mu e taman so teloto zosto ne e malecok tesen tuku bash razvien. Za razlika od snaa mi, na mazh mi bratucedka prirodno se porodi so krupno bebe i glava i sve dr krupno, i den denes e cel golem. Ama pak ke kazham, prvo merkite mozhe da se zgreshat, vtoro mozhe da e genetski na nekogo. Ja isto davam na sekoj pregled, kolkavo e, golemo e, ima golema glava :D i matichnava mi vika so si zapnala be so glavata, ja i vikam pa za da vkeze vo kanal :D i ona se smee i mi vika abe ima sekakvi slucaevi, ne se vrzuvaj ti za merki, sitni zheni ragjale golemi deca i zheni od 100kg ragjale minijaturi, ako treba da vleze ke vleze vo kanal i ke izleze. I sea vishe ne ni prasuvam.

На Fenix05, DaisyDream и Spidy им се допаѓа ова.
  8. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    1.462
    Хаха и со првото и сега со второто откако дознав дека сум трудна не спијам на стомак од страв ама и одма рано имав стомак па не сакав да ризикувам :D:D:D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    Девојки дали знаете до колку часот земаат крв на биохемија?

10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    Do 11 chasot

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sara6.

Sara6. Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Женски здраво,
    Дали знаете каде има предавања за бремени жени ?

12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    9.588
    Систина секоја среда имаа ама да не се завршени а платени курсеви онлајн може да се најдат Доење со љубов, моја акушерка...

@DaisyDream што ти кажаа мила?

13. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Здраво,
    Примам утрогестан по 2 на ден,сабајле и навечер, докторката ми препиша поради кандида и Мицотреат 3 вагиналетки, дали смеам мицотреат да користам дека ставам утрогестан, ако да дали смеам преку ден да го ставам. Му пишав на докторката ама не ми одговори уште

14. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Toa Micotreat navecer stavaj go, a utrogestanot vecerta pij go, jas taka pravev. Sabajle kako sakas mislam mozes utrogestan vaginalno.

@Fenix05 niso rano e, mirno ctg, eho uredno. Ke cekame sega vikendov da ne mu tekne, ama mislam ke si teram do kraj jas :) Kaj tebe kako, i drugive pri kraj sto se so termin i nervite? :D

На Kikikikiri0405, BoNaNa123 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    9.588
    Абер нема сите што типуваа нова година им пропадна ова дете има да оди преку термин, нервите подобри од вчера :D:D
    Ни болки ни чувство дека се ближи крајот

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  16. YellowLedbetter

YellowLedbetter Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    63
    Жени помагајте, како што се ближи термин јас не знам кај сум. Страв голем, со царски ќе бидам карлично е наместено. Како се справувате со стравот?

17. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671
    Update od denes, ctg pokazuva kontrakcii, no ne se otvaram seuste :( iskustva so toa?
    Jas imam menstrualni bolki koga sum vo dvizenje koi se smiruvaat koga odmaram.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    497
    Јас пак со бактерија, едвај ја откачив ешерихијата, сега имам ентерококус фекалис во урината. Пијам цистикер со брусница таблети, чај од брусница. Шо друго освен течности можам да правам и колку чај од брусница смеам да пијам? Антибиотик не ми дадоа оти имам алергија на линдацин и треба да правам уринокултура со поголем спектар на антибиотици со антибиограм за да ми даде антибиотик.
    Пред месец дена пиев антибиотик имав вурусна и бактериска инфекција...
    Јадам овошје, зеленчук, вода и чаеви. Избегавам благо и многу тестенини ама џабе. Изгледа самата анатомија ми е таква.

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    Zemi udri na seksanje :D Mnoogu pesacenje, kacuvanje po skali, ili vodno, probaj gi site babini devetini za da pochnesh da se otvarash. Vezhbi zirni na youtube.

На DaisyDream и n0Limits им се допаѓа ова.
  20. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Nikako ne se spravuvam :D si placam i posle mi e polesno. Termin 5januari carski zdravje vtornik. Do vcera ja molev da ispaga sega ja molam da sedi deka sakam ovaa dr ds me porodi nekako me smiruva, nekolku pati se imam videno so nea i se mi objasnuva opsto mi e neprijatno od luge sto prv pat gi gledam i mi pravat mn poise paniki. Kaj mene karlicno od start pred nekoj den stomakot kako kocka sakase da se premesti ama tesno e 39 od denes. Kontrakcii na ctg nema jas so menstrualni bolki pojaki od voobicaeno otvorena skoro 2 prsta @DaisyDream mislam i kaj tebe bese tuka nekade taka da se tesam ke izdrzze do ponedelnik vtornik

На YellowLedbetter му/ѝ се допаѓа ова.