Мешковци 19та недела сум и веќе го осеќам клоцањето на бебето ама е многу често, на секој саат, два..кога седам обавезно удира а ако се движам не осеќам ништо. Дали е нормално многу често да клоца и да се осеќа, јас си мислев дека кога ќе почнам да го осеќам дека ќе биде 2-3пати дневно
И јас сум таква, ама јас па сум мртва гладна имам апетит, ама од гадење неможам да јадам. До вчера, јадев, повраќав... Денес малку поарно, ама бев на поеднолична храна. Треба време... Можеш и витамини за трудници да земеш, во нив имаш и фолна. Јас Пре Мама ги пијам..
Devojki brisevi od 30ta nedela natamu se pravat? I koga prvpat otidovte na pregled kaj doktorot sto ke ve poraga, na tie sto se od drug grad. Jas odluciv vo cair I sum 30ta nedela.
Ista situacija sum i jas, cudni bolki samo menstrualni pri dvizenje/stanuvanje, koga lezam nisto.. ctg pokazuva kontrakcii edinstvena razlika jas seuste ne sum otvorena nitu 1cm
Of lelee a ti nad termin si. I jas sve si mislev do 38-39 ke rodam, ama ke ispadne nadnoseno i ova. Sega bolki nikakvi nemam, samo kaj kilata (papocna kila se pojavi) i tamu koga klocka e hororce. Ke pocne procesot ama koga...mene me plasi islustvoto na drugarka moja, na merki 3.700 go merele, cel den so provokacii da se otvori, 42 nedela, pa posle cel den macenje, carski ja zemale za da izleze 4.500gr bebevo. Si vikam kolku podolgo tolku poise raste. Fufki Ama nek sedat sega do vtornik pa, jas deka na Gak, ne mi se odi na nova godina, zivo pile nema tamu. Ti kade ke se poragjas.? @Bellaa1234 posledni brisevi 34-36 nedela. Jas prv pat 34 nedela bev, ama mislam vo 9ti mesec , 36-37 nedela se odi
Jas ne ziveam vo mkd se nadevam slednive dva dena ke me porodat, ne se izdrzuva veke, 5 dena nadmasiv termin
Дали може да се користи руска вода? Кичмава ме боли не можам да станам за до вц. Некое чаре ако знај некој
37со4 беба на тој простор мн е активен нормално е? пред пораѓај се помирни или поактивни? Болни се движењата пошто како да се заглавува на некоја сек. во некое место па продолжува.
Aktivni se, se smirivaat bas pred porod neposredno. 39+1 sum i rastura od mavanje. Ne mi bea bolni se do vcera koga se spusti, pa se namesti nekako kade sutira i boli
Што ако ја ставам и облеката на беба во мојата торбица да биде се тука после само да не земат? Ваљда нема да прават проблем?
Женски вие што се боцкате со клексани да ми кажете инфо. После царски морам да се боцкам е сега на отпусно стои колку треба да се примат,ми кажаа треба да се купени во ист ден со извештајот. Што понатака? Како е целата процедура за рефундација? Ми спомнаа дека пред да ги купам треба да се јавам кај матичната ,ама она не работи овие денови..
Никому не се јавив. Имав препорака за 7 дена да земам и тоа замисли по 60 на ден ми препишаа , бев купив, ми дадоа сметка и сметкопотврда, за во социјално ти треба да ги примиш прво за тие денови што ти се препишани и да однесеш: 1.Оригинал фискална со сметкопотврда 2. Копија од фискалната 3. Копија трансакциска 4. Ќе пополниш барање таму на лице место 5. Потврда од матична дека си ги примила. 6.Извештај од специјалист Не се секирај рок има 5 год. , можеш било кога да ги однесеш. Еве ти и од нет што како треба Ти да не се породи???
Здраво мамички, ние сме 39+2 и имам едно прашање. Чепот цел одеднаш ви паѓа? Од синоќа имам исцрдок кој е лигав и теглив , по сликите на нет личи на чепот, но не ми излезе цел одеднаш туку од синоќа почна и еве уште наоѓам од него при бришење…
Na Nova godina nema zivo pile? Pa tie se tepaat na praznici da se dezurni zaradi dupla dnevnica oc ne se sekiraj. So pfvoto termin ki beshe praznik, megju veligden bajram 1 maj, sve nasobrano i ja vaka se tresev lele lele, sama ke me ostavat i vujna mi uste rabotese na gak togas, mi vika kakvo ostavanje, togash e zurkata na rabota, doktori imas kolku sakas za praznicna dnevnica ic da ne mu ja mislish