Jas brisevi vo 33 nedela pravev po preporaka Na maticnata deka vajlda mislese porano ke izleze deka imav kako menstrualni bolki ama ispadna skoro do termin da ja nosam inaku prv pregled vo cair imav tocno 37 nedela na nedelata odev zavisi i od situacijata bez ili so kontrakcii otvorrna ili ne i sl
Здраво 8+2 сум и повремено во матката ( еднаш/2 пати неделно ) осеќам остра болка долу обично кај што ме приболувало за време на циклус. Трае 2-3 секунди и прекинува ама многу ме плаши Нормално е?
Ajde devojki, vecer neka se porodi nekoja. Nagradite barem neka odat kaj nekoja od femina group nie so lezime ke ve cekame vo 00.00 da ni pisite tuka.
Мислам дека е нормално и јас имав големи болки и кај јајниците дури телото се спрема за плодот затоа се болките така сите ми кажуваа
Јас вечер торбата во кола и одам да славам, маж ми цел месец ме моли да купи телевизор може малиов ќе му прави изненадување
A so nagradi ima? Stvarno televizor? Jas za kleksanive ne prasav. Kolku vreme pred priroden poragjaj ili carski vi gi prekinaa? Jas si se bockam a moze bukvalno sekoj den da se porodam
Мене докторот ми рече на следно цтг ќе направиме план веќе за се зошто тогаш абер немав за пораѓај а рече ќе направиме беља ако прекинеме толку рано (36та недела бев тогаш) така да не се секирај ќе кажеш и ќе бидат спремни и да се случи. И на гак кога прашував ми рекоа нема да ти прекинеме пред време не смееме
Мене со првата бременост ми ги прекинаа две недели пред пораѓај и ми даде 7 или 10 дена аспирин по едно на ден и после и тие ми ги прекина мислам дека беше една недела ама сепак ќе ти каже докторот што ќе те пораѓа
So vikate da si zemamm fen za kosa? vajda ke bidam 4 dena neznam kako ode potocno so carski i aig ke mi bide mn mrsna kosata dali ke mozam da se sredam toa e dr prikaska nekija iskusna da kaze
Јас едвај се туширав последниов пат, дома сум се избањала асално,инаку првиот и вториот царски се туширав комплет пред да си одам дома четвртиот ден, а на трет едвај ќе се истушираш, втор тешко ќе одиш и до вц. Не е престрашно не се секирај, ама ако мислиш дека ќе ти треба ќе ти донесат накнадно, не го влечи беспотребно со тебе. Женски среќна нова, многу лесен пораѓај ви посакувам, многу убави и среќни бебиња, вие да сте здрави и живи и од Бога благословени Среќна 2024 година!
Можеш да си земеш шампон за суво миење на коса нека каже некој дали е ефикасен, ја не сум користела зошто виткана коса имам и не ми се мрси... Другарка става и бекутан пудра на темето за да не ја мие секој ден и има ефект. Ја со лапараскопија со три дупчиња едвај коса измив, можам да замислам царски како е ...
Ima nekoja novost devojki? Da ne posla nekoja gak ili site sme na broj tuka? P.s srekna neka ni e 2024. Samo zdravi i zivi da sme.