Имаш бактерија на брисот од цервикс, некоја микоплазма... Сите антибиотици доле наведени се сензитивни (значи ќе делуваат).
Незнам, консултирај се ако треба и со двајца доктори. Која недела си? Не ја знам бактеријава и незнам колку е опасна и дали може нешто да направи на цервиксот...
Среќна Нова мајкички да ви дава Господ здрави дечиња и лесни бремености Си ги родив и јас моите две бубачиња пред две недели, и онака комплицираната бременост заврши со прееклампсија, па влезена во 9ти ме породија. Преблагодарна сум што тие се добро
До колку ти се качуваше притисокот? Мене ми стои на 140/150, ќе пијам метилдопа ке ми се спушти на 135 и пак нагоре ама пак не повеке од 150. Имам и ужасни отоци. Со колку висок притисок те породија?
И мојот се качуваше до 150/160 максимум со 95/100... Јас немав никакви симптоми, отоци, главоболки и сл. Ама крвта почна да ми се пореметува, два пати дневно ми вадеа за хелп синдром да испитуваат, и тромбоцитите беа во постојан пад. Секое добро
@DaisyDream @Limeta зфтави и живо да ви се бебчињата, големии да растат. Среќна нова на останатите мешиња
Па добро чим си на крај, мислам тие цервиксни бактерии не се добри порано да се таму поради ризик од предвремено скратување на цервиксот... Ако одиш на цтг некаде веќе, спомни и на доктор таму.. @Limeta живи и здрави, големи да растат
Настинав од малиот ме префати. Имам тт и многу ми тече нос. Знам дека смее да se пие парацетамол ама тоа не ми помага. Од антибиотик што смее ? 8ма недела сум
Направи крвна слика. Ако е вирусно а најверојатно е, не ти треба антибиотик. Инхалирај се, пркај спреј у нос, течности и парацртамол ќе пројде. Ако е бактериски имаш безбедни антибиотици ќе ти даде доктор ако треба.
Ххахахааха. Така де. И јас додека го носев првото викав ауу шанса нема за второ, па кој го измислил тоа дека бременоста е најубавиот период за жената, па ова не се трпи, ова е мачење итн, не сакам второ.. и почна малиот да бара сестричка и ајде се решив за второ Оди на трета, дур си во форма. Мене сите така ми викаа после првото, демек и онака не спиеш, животот ти се врти на адаптација пелени градинки бар со две одеднаш да биде. Ја не слушав и еве сега потешко ми е психички xD
Iskluci od hrana se sto ima zelezo: grav,lekja,naut,grasok, jatki, zeleni salati(kako marula, spankj), kakao a vkluci poveke mlecni proizvodi. Posle 10 dena napravi kontrola bi trebalo da e vo red
@Fenix05 Како сте? Кога имам време ве читам тука..со две е малце хаосно по дома на почеток Дејзи ја пропративме на најјако
Прополис смееш, спреј за нос смееш и антибиотик ако треба смееш само напрај си крвна слика па по нека ќе видиш дали има потреба.
Денес бев цтг, мирно езеро цтг, бебе не е во канал десно е скроз докторов вика нема намера да излезе едино ако не пукне водењакот ќе следиме сега на 4 денови па ако не се деси ништо ваљда ќе проба со провокации машала е веќе големо