Devojki dali ste odele na ocen pregled pred porajgaj i dali ako vi bil nad 4ri diopterot vi predlozile porajgaj so carski? Jas sega slucajno procitav i se zaplasiv malce deka ako odam prirodno moze da se zgolemi diopterot ili da nastane ostetuvanje od napon pa da mora itna operacija
https://m.facebook.com/story.php?st...qDK43hSU3l&id=100064480488489&mibextid=Nif5oz Дечки дали ова важи дека трудниците треба да се ослободени од работа или препорака значи дека ако сака работодавецот на негова добра воља ќе те ослободи ако не ќе си одиме на работа?
Убаво си пишува, препорака за трудни и хронични болни, не е задолжително. Подоле во текстот има други ставки што задолжува да се направи задолжително.
Јас сум со над 4 диоптер , природно се породив со првото ,здравје боже и сега сакам природно Ја прашав пак матичната над 6 ми рече е ризик
Здраво. Дали треба да имам претходно договорено ако сакам епидурална на ГАК или и во моментот ако одлучам ја ставаат?
Реално тешко се доаѓа до епидурална на гак евентуално ако имаш јаки врски онда договори се со врската.
Zdravo, da jas so vrski dobiv lajt spinal na prviot poragjaj, dva casa bev obezbolena a potoa imav uste 3 chasa uzasni bolki, ctgto pishtese, ne znam ni sega sto e podobro. Ne se porodiv kako sto pretpostavija vo tie 2 chasa dodeka traese dejstvoto.
Со првото и јас требаше да сум со лајт спинал ама зашто не се отварав на 8 см, решивме со докторката царски да ме напрви место да ме боцка со лајт спинал и пак да не се отворам за 2 саати.
Дали се соочувате со ноќно потење? Изумив да ја прашам вчера докторката дали е нормално? Втора бременост ми е ама со првата немав вакви потења ниту во лето кога е претопло.. станувам ноќе се пресоблакам по неколку пати исто и косата ми е мокра
Бев на Гак за мислење за патолошка и искочив со овој извештај ме гледаше подолго рече дека се е во ред дали докторката правела скрининг? Бидејќи ми даде и се боцнав Prisca
Kako da me opisha mene, ne znam kolku maicki i pizami menuvam. Isto vtora bremenost, so prvata ne mi se slucuvase ova. Veke sum polna 37.
I vo prvata i vo vtorata, potam kako luda navecer, vo prvata I poveke Zenski ste piele Amoksiklav 29ta nedela vcera tt, bolki vo telo mislev grip e ama CRP skoro 50 morase da mi dadat ama mi fufka da gi pijam mnogu iako znam podobro e otkolku da se iskomplicira.
Ако ти земале крв за приска, мора и скрининг да направат за да може да ти дадат резултати од приската, се прави споредба на резултатите од крв со мерките. Така да тоа е што треба ваљда, мене матичната на лист ми запиша мерки па ме прати на крв земање на Гак, 3-4 мерки беа, не дека којзнае што мерат повеќе од секое ехо што сум го правела понатака во бременоста, само временски повеќе гледаат со ехото.