Nekoja so antibiotik da bila vo bremenost? Neznam sto mi e se ispaniciv, placam od ko mi javi doktorkata deka treba da pijam
Консултирај се со гинекологот.. мене во 16-17 недела ми беше црп 30 и пиев алмацин, во 29 недела поради сомнение на докторката за инфекција и скратен цервикс пиев панцеф 10 дена
Не се секирај, многу трудници па и за бактерии пијат антибиотици... Подобро да се спречи вака со антибиотик, отколку да се искомплицира и после и венски антибиотик и др лекови да треба да примаш.. Јас за бактерија пиев со првото антибиотик. Со второ па сипаници 28ма нед фатив, мн лошо бев и пиев и Ацикловир таблети и парацетамоли за температура... Си знаат докторите, слушај и пиј си.
Здраво Дали ултразвукот од ехото т.е од 4 д ехо му штети на плодот... сакам да направам вонреден преглед во плодност покрај тоа што одам на редовни месечни прегледи каде што сум матична..тоа ме загрижува дали би му штетел вонреден 4 д преглед
Iako velat mn cesto eho ne cini i 4d demek ne sepak iskreno site sme bile po privatnive a i nekogas 2 pati vo mesecot se pogodilo. Taka da jas ne veruvam mn vo ova. Ne bi imalo steta od ednas.
Iscedokot e zgolemen vo 3 tromesecie? Brisevi cisti, urinokultura sterilna nikakvo peckanje bolki. Nekoj den poveke nekoj pomalku.
Pred malku merev pritisok, 144 so 90, a tek sum 8+5 nedeli. Što da pravam sega? Sabajle kaj matičen, a do togaš
Лук спушта притисок, ако не ти смета касни тоа (или голтни парченца со водичка). Мислам и цимет исто спушта, темното чоколадо. И легни, остави тел, во темно и тишина...
Феминки и јас се породив. Чуството е преубаво кога ќе го видиш тоа мало невино суштество Со лесно на сите кои треба да се породат
Честитки мајка @Ouranio.toxo Прашање. На моменти осеќам како струење на долниот дел или позади зависи ама секунда како lightning crotch оноа на добиено што се дешава,дали е дел од контракции нешто знак некој? Немам болки други 38нед сум
Леле сега читам, не можам нотификации некогаш да видам, намерно се враќав назад за да видам што си пишала! Нека ти е здрава и жива Бог да ја чува и благословува
Неколку прашања... Кога ќе ми се оправи косата? (Од мека сјајна, веќе месец ми е леплива, чудна, сува), нит се чешла, нит личи на нешто и фенирана и пеглана Грчеви (гасови), кога би прекинале? Па не е нормално ова.. 8+3 сум. И дали има некоја трудница која е со алергии сезонски, како ќе се справуваме? Секој февруари сум на лоратадин и кортико спреј, имам алергија кога цветаат зимзелените дрвја. Имам пробано една година да не примам 10 дена терапија и дојдов до отекување на цело лице (очи бумбар), воспаление од нос, до уши, до плуќа... Ќе смеам ли терапија и бремена? И за тоа ќе морам на специјалист пак?