Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Mamicki ne najdov soodvetna Tema pa da prasam tuka sakam da poracam od stranava postelnina so pernicinjava nekoja da ne ima poracano od tuka ili od druga strana da mi preporaca. Vi blagodaram

Прикачени фајлови:

2. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    497
    Девојки ви се има случено да правете уринокултура прво со бактерија а за една недела стерилна? Ентерококус фекалис е бактеријата. Не примав терапија само брусница и вода. Викате сама се ичистила или може е бил комтемениран садот?

3. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Kontaminirana ti bila urinata najverojatno

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Јас би ти рекла од ново да провериш. Колкава ти беше концентрацијата? Мене ми беше 1милион, пиев демануро ќесички, тон вода и фосфомицин еднократен антибиотик и после една недела не беше мрдната. Испив 7 дена амоксиклав и ја снема… со тоа што искрена да бидам, да завршам со другиве антибиотици и брисеви ќе правам пак уринокултура за секој случај. Глава не можам да дигнам од нив

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    И мене косата ми е крш ми се плаче кога треба да ја мијам не се чешла цела е умрсена.. пробав и 92929кг да ставам маска и спреј и џабе .. 12+0 сум. Со алергија немам проблем но претпоставувам дека ќе треба консултација гинеколог или специјалист ..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Screenshot_20240104_181845.jpg mislenje za prvite parametri, da ne ima nekoja iskustvo? So clexani sum

7. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Ова за крвна група правев во вторникот и ми рекоа во петок резултати работеле до 20часот дали тоа значи после 14часот да одам по нив или?

8. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Да ако е на трансфузиологија резултати даваат после 14h. Јас така ги земав минатиот пат

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    А на гак за цтг до колку прегледуваат?

10. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Офф мила тоа незнам .. за конзилиарно имаат знам и втора смена термини и во 16:00,16:30 ..

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    1.814
    Ako si od Sk pobaraj edna prodavnica karsi policijata za postelnini, pidzami. Sijat sami po dimenzii a imase i gotovi ko gledav jas. Sepak koga fakas materijal so raka podrugo e.

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feminka1234

Feminka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    173
    Ако можеш најубаво сабајле, додека им е прва смена . Јас имам одено и попладне, малку коментираа зошто сум дошла тогаш дека морале да викаат доктор специјално за да ме прегледа и да ми направат цтг, ама не ме вратија.

13. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Почна некако да ме гребе грли од пред 1h. Дали смеам на марама да ставам млака ракија со бибер и да ја врзам на врат така да преспијам?? Мислам дека локално нема да биде проблем, а мн ми помага така кога почнува да ме боли ми поминува со 2 ноќи ставање и не ми дозволува да имам кашлица. Превентивно да ставам за секој случај ако има нешто да спречам. 12+0 сум денес

14. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Планирам кај 11 за да можам да земам и картонот со крвната група ваљда нема да мрчат

15. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Прави гаргара со сода бикарбона, а мислам дека ништо нема да биде ако ставиш и од тоа со ракија, што би можело да се случи :?: нека каже некој поискусен

16. It's me :D

It's me :D Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Zenskii zdravoo , citav deka caj od list od malina e mnogu dobar za priroden poragjaj gi opushta muskulite na matkata i pomaga za brzo poroduvanje
    Dali nekoja od vas ima nekakvo iskustvo i od koja nedela e dozgoleno da se pie ?

17. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Мила јас бев бремена со алергија, киристев синомарин спреј. Колку повеќе вирамини примаш е намалена. Немав многу проблем, ми препорачаа ако треба и фексоназе ама не е многѕ корисен за врњме на бременост. Чувај се и ако треба тој период помалку шњтај.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Контракции се, ама од тие лажните. Така се спрема матката. Со тек на време ке се зголемуваат.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.137
    Незнам дали ќе можам без терапијата, ќе видиме :( Нит ќе можам да спијам, веднаш ќе се затнам и отечам во синуси прво, па почнува после тоа се друго да ми се воспалува (очи, уши, грло). И да не шетам, елки два вида имам во двор околу куќава... Со истата алергија сме и јас и татко ми, па во исто време буквално ни почнуваат симптомите. Таму од средина, при крај на февруари пуштаат нешто зимзелените. А на поленот во пролет не сум алергична.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Леле јас имав вчера ова, од памет се извадив ;( кога си со скратено грло, сѐ што е нормално го чувствуваш како да е ненормално