250.000 во мл. Матичната вика супер немс потреба од антибиотик. Мене неколку дена не ме печеше, сега па почна и осеќам притисок долу. Стварно нема спас од овие бактерии и инфекции.
26та недела. Толку ми е непријатно ме чука во вагината. Како пешачите? Толку ли ми е ниско, така свртено ли е. Вчера имав многу гости од замор ли е?
Леле имаше еден период во тие недели директ на клиторис од внатре и на бешика абе нон стоп таму, пренепријатно е . Еве дега немам осетено, само на бешика
Zdravo Bremena sum 23 nedela i 4 dena a vcera koga bev na kontrola mi kazaa deka plodot odgovara na 25 ta nedela. Dali toa znaci deka porajgajot bi bil porano..
Не, (не мора да значи ако ти е кажано) исто така има недели каде е поголемко, каде помало.(Нема простор за грижи) Дали мереше скриен шекер? Од тоа знае да е понапредно бебе. Треба да се регулира
Нека ти е здраво и живо, Господ да ве чува @EID не сум имала гестациски дијабет, сите три деца што ги родив ми ги водеа 2 недели понапредни и си ги родив кога им дојде време. Не раѓаш порано ради тоа, а ако си висока или гени имате такви ти или маж ти може да си е бебето поголемко.
Јас така. Почнував бременост и таман одговараа, а веќе од средина понапредни си беа. Ама гени, големки ги раѓам... До крај ги носев, па и + Пораѓајот кога би бил зависи од други работи (созревање на постелка, намалена вода, отварање брзо). Многу знам што родиле и 37,38ма, а бебчиња 2500, 3кг макс Јас со првото особено абер немав, ем огромен беше и тежеше, стискаше... а грлото не попушташе.. едвај го намолија да излезе Се надевам како третородка ќе имам среќа брзо да родам
Јас цело време го чувствувам доле дека ме удира исто како и тебе а 31 недела сум, главчето му е горе а ноџињата доле. Првото пак го чувствував цело време горе дека ме удира.
Јас 33 недела ја терам Главата и е доле кога лежам знае доле да се испапчи или кога мрда со рачињата многу ниско ја осеќам Ќе се пипнам тврдо ја осеќам доле е од памет ме вади
Јас сум на строго мирување со скратено грло и сега за сега ми оди во прилог да е со главчето горе ама би сакала да се сврти надоле пред пораѓај за да се породам природно ич не сакам царски.
Бев на преглед 38+2 ми ги дадоа овие а јас пијам фемибион 2 и нив да ги пијам со фемибионот? Таа рече ако сакаш пиј ги имаат рок.
Или Премама или Фемибион, не и тоа и тоа. На ГАК ти ги дадоа? Јас бев пред Нова година исто ми да дадоа, донација им биле од Алкалоид, на моите рокот им е до втори месец.
Здраво користам ваг Донафил чисти ми беа брисевите до сега но се разболев и сакам да и кажам на др да ми земе брисеви бидејќи имам чешање. Во четврток сум на контрола па да ми земе тогаш. Прашањето ми е после вагиналети колку треба да помине за земање брисеви ? Фала
Ме прегледаа на цтг како контракции на матката имало пак да појдам за 2ч дали има некоја што останала? Јас не осеќам ништо