Здраво Да се пријавам и јас, завчера направив тест позитивен со втора бледа црта, имав спонтан лани во јануари и од тогаш се борам и со штитната хипо хашимото и со забременување, сега имам страв пак да не видам кафеаво и болки како породилни(спонтан) Во прва бременост пиев pregnacare, ендокринологот ми рече да не пијам од такви витамини што има се во нив дека има јод а тоа ни смета на нас со проблеми од штитна, сега незнам кој да користам. @mariz извини те означувам дека прво приметив по постовите дека си хипо хаши и со прво тромесечие на бременост, со лесно. Може и други девојки што терале бременост со еутироксот и како се течеше.
Ma aj da e samo kicmava ama i celo vreme nagon za vo wc, a veke sum bila, kaki nekoi epten tapi bolki shto tishtat. Ako vaka teram do kraj ehee ke puknam
Мене скоро секоја вечер ми е така. Од спиење ме буди болка, ќе си повратам ќе се олеснам и ќе мавнам еден гастрогард и ќе ми помине.
Честитки и со лесно Јас мака немав ниту со забременување. Терапија пијам после првото породување, веќе 8,9г. Втора бременост 5,6м обиди и бидна, со зголемена терапија одлично ја поминав таа бременост. Трета бременост ми е оваа, од прв обид за трето детенце бидна (на терапија бев 4х50, 3х75), ама 4,5 нед бременост и рипна тсх на 6.1, па месец дена сум сега на 4х75 и 3х100. Неделава сум на контрола, да видам како се движи тсх и дали цистиве растат, стагнираат или се намалуваат... Сега сум веќе 8+6 бремена
За многу години женски Христос се роди кажете ми дали смеам да јадам денес за ручек мојте правеле месо од дива свиња ??
Dali e normalno golem pritisok vo karlica i preponi samo pri stanuvanje i stoenje?uredna bremenost imam ama so vtorovo epten tezok pritisok osekjam 26nedela sum
Фала и на тебе исто Јас почнав да пијам еутирокс од март прошлата год. Мн промени и скок на тсх имав, и на 10 дена ми бараше докторката тсх да проверам. Маки живи. Сега цела недела 75 прв пат се осеќам ок. Јас на 5ти овој месец правев тест 5 дена пред добивање, на 10ти деќ последно ми беше, и сега дур се јавам на ендокринолог вторник се фаќа, се надевам нема да биде нешто со плодот.
Препорачајте ми матичен гинеколог, за водење на бременост во скопје од кој лично сте задоволни(женско), моја оди во пензија
Билјана од Ложанковски. Прво е другарка, после докторка. Достапна во секое време. Најтопла препорака. Жената ме дигна од цел хаос кој го имав.
Женички 12+4 сум ставам утрогестан вагинално пред спиење. Вчера ставив во 23h и легнав, гледав серија и станав после 2-3 саати за во вц на бришење со вагиналетата како што си тече нели имаше на хартијата во неа како 3-4 кафенки линии и неколку точки кафенки. Од сабајле немам ништо на бришење, утре сум на контрола кај матичната дали да почексм до утре или да идам и денес на преглед Систина или Гак? Да напоменам немам ништо друго фала му на бога ни болки ни ништо ..
Devojki 34 nedela sum ama vo poslednite 3 4 dena jadam povrakam gadenje imam. Ne sum izl da e nekoj virus, mozno da e znak za poragaj?
Земав од новите ПреМама дуо витамини, Quatrefolic. Ова според тоа што разбрав значи метилирана фолна? Што е разликата? Сум читала на форумов дека се пие метилирана, ама немам сфатено што е разлика. Со прва и втора бременост пиев обична фолна. Првата бременост не ни пиев витамини, само чиста фолна и железо што примав поради ниско железо. Со второто обичните ПреМама ги пиев. Сега испив обични, па од денес ќе ги почнам овие новиве. @Besbes24 Незнам дали тоа е знак за породување... не сум чула до сега да е повраќање знак за породување. Може те притиска на желудникот и затоа да ти е мака...
Да, quatrefolic е метилирана фолна, јас дојам, уште си ги пијам. Разликата е што кај жени со мутации обичната не им ја обработува организмот, додека метилираната ја обработува.
Можно е во случај ти да си преоптеретена со мисли да ти доаѓа како стресно. Опушти се можеби само те притиска.
Девојчиња!!!!! Позитивен тест денес, среќа до небо! 5та недела точно (според апликација ). Ве молам споделете, што направивте следно, што ме чека од "задачи", дали некоја од вас била физички активна во овој ран период од бременоста (3 пати неделно на тотал боди воркаут). Утре одам на матичен одма, што потоа се обавува? Превозбудена!!!!!!!!! Најсреќна на свет!!!! Збунета!!!
Честитки!! Мислам прво не е кај секој исто ама кај повеќето на почетокот има умор, гадење и повраќање така да тешко три пати неделно вежбање ама ако се осеќаш супер уште поубаво. На гинеколог преглед најпрво но искрено не се гледа баш многу од почеток, мене ми рече не можам ништо да ти кажам дојди за три недели иако имав позтивен тест. Најверојатно ќе ти предложи фолна или витамини и ќе те прегледа на ехо. Препорака е да не се напрегаш премногу од почеток бидејќи го сметат за најкритичен дел од бременоста. Се шо имаш правено претходно смееш да го правиш нормално ако имаш активен животен стил. За се друго ќе те упати матичниот гинеколог кој ќе ти ја води бременоста.
Здраво девојки, 30 недела сум долу имам јадеж многу дури кожата ме боли а исцедок немам...што мислите вие од искуство...наредна недели сум на контрола ама до тогаш ќе пукнам позз.