Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Составот е ист, генеричкото име е тоа. Ако си ја купила имуноро, боцни се со имуноро. На матичната ќе и кажеш ссмо рецепт нов дс ти пише до име имуноро. Секако на розев рецепт ја дава не и менува неа ништо

2. malecko5

malecko5 Популарен член

Кога се врти отприлика бебето со главчето надоле?

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Кај секој различно, мене после 32ра недела ми се сврти.

malecko5 likes this.
  4. malecko5

malecko5 Популарен член

Дали почувствува нешто кога се сврти?

5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Kaj mene vo 32 se svrte a bese karlichno. Nokta koga se vrtese pocuvstvuvav mnooogu dvizhenja, stomakot mi setase levo desno mislev ke se rasprsne, epten onaka mrdanje kako do sea shto ne sum osetila

malecko5 likes this.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Првото го сетив во секундата кога се сврти, цел стомак како да ми падна надоле, празно под ребрата а полно во карлицата, не се сеќавам кога беше ама мислам дека беше релативно рано, околи 30-32 недела.
    Второво во 32ра после еден куп вртење мислев дека ми застана вертикално со главата горе и нозете доле, и 2 дена се жалев дека ме клоца во бешиката. Отидов на редовен преглед кај што ми кажаа дека уствари е обратно, со главата надоле. Така да иако знаев точно како е да се сврти од искуство, пак не го препознав тој момент вториот пат. Значи правило нема, на ехо ќе ти кажат како е наместено за сигурно, и тоа може и во последен момент да се случи.

malecko5 likes this.
  7. malecko5

malecko5 Популарен член

31+4 сум ама веќе три недели на строго мирување сум со скратено и омекнато грло и само се молам барем да издржам до 36та недела.. Утре сум на контрола па ќе видиме како ќе е.

8. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Ау да ми се чини се заглави вртејќи се. Многу болни движења беа па пола саат се мачеше ми се чини да се намести и на крај испеа цел стомак ми беше оптегнат како да станал одвнатре:rofl:

intj_girl and malecko5 like this.
  9. EID

EID Активен член

Здраво
    Дали некој може да ми пише што се е потребно за новороденчето кога ќе си дојде од болница дома. Од страна на облека, козметика, пелени...прв пат сум бремена и не знам што треба како треба

10. mariz

mariz Форумски идол

11. mama11

mama11 Истакнат член

Козметика користев еуцерин на почеток и го мачкав со јекодерм имаше многу влакненца и посува кожа јекодермот многу убаво му пријаше. Сега сменив со мустела и позадоволна сум отколку од еуцеринот.
    Облека боди по кратки или прерамки од доле како маичка од горе шпикозни или тренерчиња од кога е родено бебето така го облакам. Многу е важно да не го прегрејувате бебето оставете што кажуваат старите. Ќе видите и самите колку повеќе го наоблакате послаб имунитет има и полесно се разболуваат, плус може да ви дехидрира од топлина и вруќаници да добие.
    За дома ви треба корито, црпалка, бањарче барем едно, ножички за ноктиња, тетра пелени ако постилате во коритото доле за полесно да ви е за бањање и така натаму.

12. flower55555

flower55555 Популарен член

Во 9та недела му се јавило на некој за прв пат гадење или си го расипав желудникот пак?:envy:
    Имав некои киселини мислев то е то, ама не било ништо тоа, сега едвај јадам и неможам се да јадам..
    И Фамосан дали се дозволени во прво тромесечие? Тие ме смируваа доста.

13. mama11

mama11 Истакнат член

Да кај мене од 8ма до 14та недела траеа, ужасни болки во желудник, повраќање, гадење на било каков мирис.

flower55555 likes this.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

:sweat::sweat: прелошо е, таман малку ми се врати енергијата сега ова пак ме бутна во кревет :swear:

15. mama11

mama11 Истакнат член

така комирана лежев неколку недели само навечер како чудо ми поминуваше наеднаш и тогаш се ми се јадеше

flower55555 likes this.
  16. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Здраво, дали знаете дали смее да се земаат електролити во бременост? Со корона бев од минатата недела, температура и повраќање и сега кога конечно сум подобра изнемоштена се осеќам, незнам дали смеам да си растворам едно ОРС?

17. Topcica1990

Topcica1990 Активен член

Здраво мешиња... сакам да ве прашам за искуство. Јас веќе 16 години се борам со депресија, анксиозност и панични напади. Во последните две години преживеав страшен стрес и ми беше препишан Пароксетин и Хелекс. Пароксетинот престанав да го пијам неколку месеци пред да останам бремена, а Хелексот го пиев и сеуште го пијам (скоро 8ма недела сум). Преплашена сум до смрт да не му наштетам на плодот. Не можам да дишам, постојано сум под стрес, се плашам од се. До сега на контроли се е во ред. Ве молам, ако некоја идна мама го има овој проблем нека сподели искуство овде или во ПП ве молам. Прва бременост ми е, имам 33 години.

MinaDi likes this.
  18. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Дали има мајчина школа во Битола или Прилеп?

19. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Бремена сум 5та недела и стоев многу на нозе и почна да ме боли доле мн кај бешиката долниот дел на стомакот, многу се плашам незнам дали е спонтан нешто си направив

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Легни одмори. Напиј се магнезиум.
    Крвариш?