Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас искрено појма немам за овие испитувања за д-мери, досега фал богу не ме испратено докторката за овие испитувања... последно што испитував беше за хив, за жолтица и за срека се беше во ред :)
    а поради што се испрака за ова испитување???

2. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Мене за хив и жолтица никој не ме проверил :lol:
    А проверка на димери како рутинска контрола ми препорача докторката после првиот скрининг, кога ми кажа дека за вториот скрининг ќе биде пожелно да имам проверено и димери.Кога отидов на проверка мислејќи дека е рутинска контрола на крв како подетална крвна слика, се изненадив кога си ја видов состојбата на димерите.
    Не е лошо во текот на бременоста барем еднаш да се проверат, доколку немаат знаци за покачување тогаш никому ништо, ама ако се како моите, тогаш пожелно е да се следат почесто, бидејќи како што напоменав не се пожелни во толкава густина. Колку и да изгледа на ехо супер, сепак знам дека со такви димери моето бебе не диши со полн капацитет и не ја прима целата храна што ја внесувам за него специјално :(

3. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Со однос на тоа што мојов доктор никогаш не ме пратил на такво испитување, морам да признаам дека не сваќам на што конкретно се однесува тоа -состојба на димерите-, односно на што е показател?? Инаку денеска бевме на контрола за срценцето и се е во ред. Лежам јас , чекам да гукне докторката она гледа во ехото и вика.. а бе оваа женскава како се расчепатила..и се смее :D :D :D Женска?????? Аууу шок ме мавна. Од кога ни рекоа дека е машко и се спремаме ко за машко. Кога тоа девојче. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На cecilia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    :)

Прикачени фајлови:

На Unique.chick, Katalea, LaDyDoLl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Мешенца...само да ве поздравам и да ви кажам дека поздравите ви се пренесени, со meU се чув, црешичката е до неа. И двете се супер. Црешичката ја видов плукната meU - барем мене така ми личи :lol: носе,уста-највеќе, па и обравчиња.
    Инаку не многу зборев со meU зошто сеуште е...како да речам... уморна и анестезијата дефинитивно се гледа дека делува сеуште...така да и реков дека ќе правиме муабет за некој ден. :)

На Katalea, kallias и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Опа другарка за моето девојче :lol:

На ancetupance му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Како сте ми мамички ???? ....
    Јас никако овие 2-3 дена омалаксана , без волја за ништо како болна да сум :sweat: .....се осекам како температура да имам ке мерам нормална е 36.5 цел ден така со топломер во рака.... :(
    А и некои чудни болки во мешкото како да ми се затоплува на 2-3 мин .и потоа како ништо да не било ..... :?:
    Нормално ли е тоа или нешто се случува :?:
    А и да ве прашам што мислите за кока колата во бременоста....морам да ја пијам ради притисокот што мие низок :worried: да ја намалам да ја исфрлам од употреба или.... :?:
    Срам мие дури и да напишам оваа недела што сонувам ..... чиста еротика просто сум изненандена од самата себе :$ :wasntme:
    Посебно насабајле сум така настроена :$

П.С честитки за бебчињата мамички ( МeU и Noelle ) да ви се живи и здрави големи да ви растат ....

Ве поздравувам :*

8. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Не се грижи такви болки во мешкото имав и јас на почетокот а и се уште ги имам.Сепак при наредната посета на гин. спомни му за тоа.Јас на почетокот ставав Утрогестан заради тие болки,сега повеќе не го употребувам ама болките се уште се присутни. Не се тоа некои страшни болки,повеже би рекла нежно пецкање.Во врска со Кока Колата би ти рекла да бидеш умерена,една чашка дневно не би требало да претставува проблем,барем јас така мислам. :*

9. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Мешковци еве ме и мене, после цел ден нервози и секирации. Погоре пишав дека денес бев на трансфузиологија за испитување на Д-мерите и хемостазата и цел ден сум сега нервозна и чекам на второ мислење здравје боже утре. Што ми се случи, одам таму ми прво се изнервирав чекајки го резултатот што неписмени има таму Бог да чува. Одам кај докторов со резултатите да ги прочита и типов почнува хемостаза уреден наод тромбоцитите 280 (во нормални граници ) крвната слика супер а Д-мерите 1790 и ми пишува мислење во кое наведува дека треба да примам 1х40 клексан 14 дена па после тоа контрола. Е сега бидејки прочитав дека до 2000 е нормално во бременоста јас го прашувам дали е тоа морално и зошто морам да примам клексан ако нема потреба, бидејки скринингот што го правев кај Димчев во 21-22 недела (а сега сум 25 недела ) беше супер ама баш супер , а немам апсолутно никакви проблеми ни со нозе ни со притисок никакви апсолутно никакви овој др од трансфузиологија ми вика јас препорачувам превентивно да ги примиш овие 14 клексани..ПРЕВЕНТИВНО :envy: :envy: ако нема потреба зошто мора да биде превентивно алоооооооооо, мора ли да се кљукам со хемикалии и да ме растурат 14 игли :envy: Читам и од вас овде дека е подобро да се почека и да не се презема одма игла а и се слушнав со старосватицата која сега се породи пред 2 месеци која исто така требаше да прима па не ја боцнаа ниту еднаш па ете цуцката и е здрава права жива и прекрасна .... ИДИОТИ се овие доктори најдоа ранлива група на пациенти и бизнис ќе ми тераат на наша сметка, цел ден сум под огромна нервоза и стрес ...па МАЈКУМУ стара ние сме најосетливи сега....

СЕ јавив кај Поповиќ од Систина и го чекам утре да ми закаже за второ(па и трето) мислење

Поздравче до сите вас убава ноќ :*

10. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

И јас исто примам вагиналети 2 х 1 сега но понекогаш тоа пецкањето навистина здоболува но е многу брзо ....сега на 15ти сум на преглед па ке му спомнам и на докторот.....
    Значи ке треба да ја намалам кока колата али шта је ту је све за бебчињата :inlove:
    Ти блаодарам и ти посакувам убава вечер :* :* :*

11. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Јас пак пијам кока кола и кафе во поголеми количини,сигурно по едно 3-4 кафиња дневно и исто толку од сокчето. имам страшен проблем со низок притисок. И еве до сега фала му на бога се е ок со бебушката.Баш денеска нели бевме на контрола и се жалам јас за притисокот, докторот само исцеди пиј кока кола

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^Не може толкава количина на кофеин да не биде штетен за плодот :!:

И јас имам низок притисок 60/100 некогаш и понизок и кога дознав дека сум бремена веднаш престанав да пијам кока-кола и кафе и ете ме жива и здрава а сигурно ако продолжев да пијам како што пиев кока-кола и кафе немаше да го родам син ми 4150, а и сега додека дојам пијам само едно кафе на ден а кока кола можда една чаша во неделата.
    За кревање на притисок пијев голема количина на вода, јадев посолена храна и пешачев постојано.

Секоја си знае за себе ама да се кажува дека пиењето на кока-кола не е штетно е апсолутно погрешно, затоа што е факт дека е штетна посебно за време на бременост и доење.

13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас кока кола пијам само кога ме боли главата, а кафенце по едно на ден максимум , некогаш капучино, турско ама во последно време нескафе ладно ми е најубо :lol:
    анчетупанче кај одиш ти на лекар ?

14. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    идни мамички имам болки на левата страна кај јајникот како ментруални и малку ме боли грбот што би можело да биде тоа и стомакот малку ме боли :)

15. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    sabatini една чашка кока кола ништо не е, да не е повеќе, јас барем така правам, или си одлучувам ако се напијам кафе не пијам кока кола.
    Е кога сме кај соништата, и јас сум како тебе, му викам на мм дека има среќа насабајле шо не е до мене оди на работа, оти кога се будам ако е до мене има да го грабнам :lol: тешко него :D многу еротски соништа сонувам :D

16. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Мешковци јас утре одам на доктор оваа мојта не ја бива ми се јави кандида и не да ме чеша долната мислеш ќе ја скинам од чешање.Знам дека се јавува во бременоста обавезно ама кај мене сега се јави и чешање и е неподноскиво.Да не беше трудна ќе си ставеше тампон со јогут тоа ми многу помага и ми ја лече ама овака не знам дали смеам и затоа утре правец доктор.Туку досата се жали јас добра ноќ и убаво да спиете |-)

17. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    И Јас сум за тоа да не ги користиш, мењај почесто долен веш и одмивај се подобро е отколку секојдневна а и ти ке се чуствуваш посвежо :)

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    А јас пак никогаш не сум имала до сега проблем од секојдневните и не можам да замислам да не носам ни еден ден, пробав еднаш,двапати не ставав и само на гаќички нели ама не можам, се осеќам нон стоп некако мокро, неудобно, не знам , се навикнав веќе неколку години и си ги носам постојано, па досега фала богу не ми се појавила ниту кандида, ниту чешање, ниту некоја друга инфекција, пу пу да не се урочам па сега со кажувањето :o , гинекологот до сега ми нема спомнато ништо дали да се носат или не, а и штом немам досега ни јас проблем од нив не гледам ни причина зошто не би носела. Така да кај секого е индивидуално, секој организам различно реагира и некому му сметаат и предизвикуваат разно разни инфекции, некого не. Ете тоа е моето мислење за секојдневните влошки :)

19. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Здраво мешковци етеме и мене тука сум :) денес цел ден со гости спомнавте некој за спиење ако не се лажам да не се жалам ама јас одамна го имам тој проблем со вртење превртување и никако да се наместам на угодно место и на крај ке станам и некој болки ке имам неартикулирани околу стомакот да се чудиш од што се ама нели викам се нормални ако не те боли страшно неиздржливо и само сабајле ми се дешава ако сум мала во недели и стомак немам голем сеуште :lol:, а спијам на лева и на десна страна, зависи како е наместен бебуш ама повеќе на десна а на грб и на стомак неможам никако :lol:
    Во спредба со испитувањата луѓе ве читам секогаш и навистина од град во град се различни некогаш и се чудам за што зборувате ако некој не појаси :o
    Што се однесува до притисокот било многу поубаво да имаш низок отколку висок притисок барем мене така ми кажа сестрата оти и јас имам низок притисок (кокак кола пијам ама кафето си го откажав многу ми сметаше а сеуште немам воља да го пијам)
    lubica супер за тебе што си беше кај твојте и јас ке одам во теков на неделава ама ке си поседам повеќе не само викенд :D

20. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мешиња јас да ве прашам дали при односи ве боли? Мене колку ме боли што мислам дека дека немам никаква желба за тоа. Бев на лекар, испитав се, немам никаква инфекција, но тоа се уште не поминува. Што мислите дека е?