Ве читам дека иматате домашни проблеми, јас пак обратно на работа имам проблеми со една самонаречена шефица(значи нема никаква функција), дигната у облаци, ме чекаше да дојдам од боледување и сите нејзини заостанати обврски миги натрупа мене, знаејќи дека нема да ги завршам бидејќи од понеделник сум на одмор. И сега јас цел ден се распрам и докажувам со неа и шефот, јадам нервози место да уживам у бременоста. И ај сега не се нервирај кога на светот постојат такви подли личности.
Сега чекам во плодност влегувам за 5 мин... уфф возбидена сум одвај пишувам на телефон држете среќа.... ќе пишам шо напрајв
Јас сум поручек во Плодност, не да сум возбудена уффф дури и уплашена иако некни бев кај матичниот. Е сега да прашам, досадна станав со ова знам, пишав дека првиот скрининг кај него го правев и нн измери на 3д и после гледаше на 4д па ми предложи да не правам приска. Некни исто се мереше на 3д, па го гледавме на 4д и рече се е во ред. Дали во Плодност на 4д сега во 22 недела ќе можат да ми кажат со поголема точност дека нема аномалии и ризик од даунов или повеќе за тоа не се гледа? За нн во мајчината ми има пишано 1,6 и CRL 58,7.
Кај Др. Кристинка, најмногу се плашам да не пропуштил нешто матичниот или да не направил грешка во мерењето во 12 недела. Се надевам паничам без причина и се ќе е во ред како што вели тој. Фала ти.
Dusa pa ete skoro 1 mesec ampcinja, med so seme od kopriva i uste mnogu zelencuk i ovosje i podobruvanje-nema, samo uste poveke mi e namaleno
Можеш и со Tot'hema да пробаш @mdenkov, мене тие мојот д-р ми ги препорача како најдобри и навистина многу ми помогнаа. Најпрво железото ми беше на горна граница, па ми падна нагло на 9,7 и со Tot'hema-та и медот со семе од коприва за еден месец ми се качи на 14,3. Е сега, некоја феминка погоре спомна дека ни тие не и помогнале, но можеш да пробаш. А за грчевите почни со магнезиум обавезно... Јас од 13-та недела почнав да ги пијам (по 1-2 на ден). Гледај барем по 250-300 мг дневно да внесуваш...
Ништо од моето бебе сега лежам за абортус ќе го правам поручек лежам на болноца сега... Бебето мое е умрено немаше срцева акција. Ве напуштам за некој месец. Ама повторно ќе дојдам.. со лесно на сите
Пиев и од поскапите, впрочем пиев од сите витамини за трудници, на сите горе доле составот им е ист- некои се плус со омега, и тоа мислам дека е важно за развој на нервниот систем кај бебуш. И овие што си ги купила се со омега, и јас сум задоволна од нив, си ги употребувам веќе три месеци. Да напоменам: не ни може да се почуствува некаква разлика, освен онаа во цената а тоа и те како добро доаѓа
Мила многу мие жал биди силна ке си имате и друго бебенце,што се случи сто ти кажаа како дошло до ова?
Охх @Bebulleee душо многу ми е жал, немам зборови.. Биди силна и од срце ти посакувам да се радуваш за брзо пак.
Во понеделникот ми рекока дека има зголемена бразда на вратчето сега ко озлегов од кај докторо ми рече дека е умрено. Не жалам бидејќи бебето имаше проблем подобро е вака сега лежам и двете раце ми се зафатени ќе ви пишам од дома гушки големи
e mene i hemoglobinot mi bese pred 1 mesec 111, vcera i toj padnal ,namesto da se podobri so apcinjata
Јас ги купувам од Зегин/Еурофарм...претпоставувам ги има во сите поснабдени аптеки. Ги пиев наутро на гладно заедно со вит.Ц. Е некои не можат да ги поднесат (им се повраќа) па во таков случај не мора на сабајле (така ми кажаа во аптека). А магнезиум пијам различни т.е. ги менувам. Најдобри ми се Магнезиум Директ (на фарманова) - кесички прашок што директно се топат во уста и магнезиум од Natural Wealth - тие се таблети. Нив две најчесто ги комбинирам. Порано користев шумечи (убаво ме освежуваа), ама овие се поефикасни...
девојки повторно ја имам уреаплазмата пред отприлика месец пиев антибиотик ама пак ја имам сега ми препиша фромилид уно баш се нанервирав имате ли некое искуство слично?
Јас бев вчера и ми ги лекува моментално два заба наеднаш и другава недела ќе ги пломбирам но,прво го прашав што како идат процедурите за правење кај бремените жени и он ми кажа дека до 4 месец не правеле заби поточно не лекуваат а ако се работи само за пломба немало проблем , а анестезии скоро крај на бременост можел да дозволи ако морало инаку не било преорачливо