Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ве читам дека иматате домашни проблеми, јас пак обратно на работа имам проблеми со една самонаречена шефица(значи нема никаква функција), дигната у облаци, ме чекаше да дојдам од боледување и сите нејзини заостанати обврски миги натрупа мене, знаејќи дека нема да ги завршам бидејќи од понеделник сум на одмор. И сега јас цел ден се распрам и докажувам со неа и шефот, јадам нервози место да уживам у бременоста. И ај сега не се нервирај кога на светот постојат такви подли личности.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    3800 е скрининг во Систина, и презадоволна сум.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Сега чекам во плодност влегувам за 5 мин... уфф возбидена сум одвај пишувам на телефон држете среќа.... ќе пишам шо напрајв

На mdenkov, irenna, Fatalnata и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Ајде бебуле, ќе си го видиш бебушот!

На Fatalnata и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Јас сум поручек во Плодност, не да сум возбудена уффф дури и уплашена иако некни бев кај матичниот. Е сега да прашам, досадна станав со ова знам, пишав дека првиот скрининг кај него го правев и нн измери на 3д и после гледаше на 4д па ми предложи да не правам приска. Некни исто се мереше на 3д, па го гледавме на 4д и рече се е во ред. Дали во Плодност на 4д сега во 22 недела ќе можат да ми кажат со поголема точност дека нема аномалии и ризик од даунов или повеќе за тоа не се гледа?

За нн во мајчината ми има пишано 1,6 и CRL 58,7.

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Da be srcka do se sekiras, uzivaj i se kje bide vo red. Kaj koj doktor kje odis ?

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Кај Др. Кристинка, најмногу се плашам да не пропуштил нешто матичниот или да не направил грешка во мерењето во 12 недела. Се надевам паничам без причина и се ќе е во ред како што вели тој. Фала ти. :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Dusa pa ete skoro 1 mesec ampcinja, med so seme od kopriva i uste mnogu zelencuk i ovosje i podobruvanje-nema, samo uste poveke mi e namaleno

9. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Можеш и со Tot'hema да пробаш @mdenkov, мене тие мојот д-р ми ги препорача како најдобри и навистина многу ми помогнаа. Најпрво железото ми беше на горна граница, па ми падна нагло на 9,7 и со Tot'hema-та и медот со семе од коприва за еден месец ми се качи на 14,3. Е сега, некоја феминка погоре спомна дека ни тие не и помогнале, но можеш да пробаш. А за грчевите почни со магнезиум обавезно... Јас од 13-та недела почнав да ги пијам (по 1-2 на ден). Гледај барем по 250-300 мг дневно да внесуваш...

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ништо од моето бебе :( сега лежам за абортус ќе го правам поручек лежам на болноца сега... Бебето мое е умрено немаше срцева акција. Ве напуштам за некој месец. Ама повторно ќе дојдам.. со лесно на сите

11. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.269
    Пиев и од поскапите, впрочем пиев од сите витамини за трудници, на сите горе доле составот им е ист- некои се плус со омега, и тоа мислам дека е важно за развој на нервниот систем кај бебуш. И овие што си ги купила се со омега, и јас сум задоволна од нив, си ги употребувам веќе три месеци. Да напоменам: не ни може да се почуствува некаква разлика, освен онаа во цената :lol: а тоа и те како добро доаѓа ;)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мила многу мие жал биди силна ке си имате и друго бебенце,што се случи сто ти кажаа како дошло до ова?:* :* :*

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Охх @Bebulleee душо многу ми е жал, немам зборови.. Биди силна и од срце ти посакувам да се радуваш за брзо пак.

14. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    mozes li da mi pises kade gi ima tie tothema i kakvi agnezium da pobaram vo apteka(na koja firma

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Во понеделникот ми рекока дека има зголемена бразда на вратчето сега ко озлегов од кај докторо ми рече дека е умрено. Не жалам бидејќи бебето имаше проблем подобро е вака сега лежам и двете раце ми се зафатени ќе ви пишам од дома гушки големи

16. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    e mene i hemoglobinot mi bese pred 1 mesec 111, vcera i toj padnal ,namesto da se podobri so apcinjata :D

17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Јас ги купувам од Зегин/Еурофарм...претпоставувам ги има во сите поснабдени аптеки. Ги пиев наутро на гладно заедно со вит.Ц. Е некои не можат да ги поднесат (им се повраќа) па во таков случај не мора на сабајле (така ми кажаа во аптека).
    А магнезиум пијам различни т.е. ги менувам. Најдобри ми се Магнезиум Директ (на фарманова) - кесички прашок што директно се топат во уста и магнезиум од Natural Wealth - тие се таблети. Нив две најчесто ги комбинирам. Порано користев шумечи (убаво ме освежуваа), ама овие се поефикасни...

18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Жал ми е мила, ти посаκувам побρзо да се изρадувате со ново бебенце и да те читаме низ темиве.:hug::hug:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    девојки повторно ја имам уреаплазмата пред отприлика месец пиев антибиотик ама пак ја имам сега ми препиша фромилид уно баш се нанервирав имате ли некое искуство слично?

20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас бев вчера и ми ги лекува моментално два заба наеднаш и другава недела ќе ги пломбирам но,прво го прашав што како идат процедурите за правење кај бремените жени и он ми кажа дека до 4 месец не правеле заби поточно не лекуваат а ако се работи само за пломба немало проблем , а анестезии скоро крај на бременост можел да дозволи ако морало инаку не било преорачливо