Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    10.640
    Закажи на трансфузиолог и консултирај се со гинеколог специјалист за ризични бремености. (На ГАК имаш добри доктори, за на приватно не знам кои се)
    Не е добро толку да ти се качуваат. Јас се боцкав, се качуваа, но не премногу. Мене ова ми личи како да треба дозата да се зголеми.

На malecko5 и sani99 им се допаѓа ова.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    1.815
    Devojki za Cair treba pidzami? Ne mozam temata da ja najdam.

3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.276
    Не треба.
    Ти даваат спавача. Чиста . Ги менуваат цело време. Пижами и онака не смееш зашто нонстоп те прегледуваат.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Дали има некој прокрварено од аспирин да сподели искуство?

5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.276
    Од каде крвариш?
    Јас крварев од нос . Не е страшно ,внесувај повеке Ц Витамин или во краен случај кажи на лекар може ке ти сменат
    Ама да ,често се крвари од него.

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Пишав во друга тема но најдов време да пишам и тука. Неочекувано и никако планирано останав трудна.
    6 недела сум, слушнавме и срценце.
    Малата ми има 11 месеци, не знам како ќе успеам да ја истерам бременоста, а после и како ќе биде со нив заедно. Она би имала само годинка ипол на датумот за пораѓање.:worried:
    Не ми дава ништо да помислам на абортирање а толку многу сум исплашена. Неколку дена сум во шок, не ми е реално од еден/два односи во месецот без свршување внатре плус со полип.
    И да, полип имам денес видоа, страшно е?
    Никако не би смеела да залежам во кревет.
    Кажете ми начини за заштита од инфекции зради кратење на цервиксот?
    Односи нема да имам, редовно чистење вц школка, хигиена долу, др вц никако, сега ќе пијам и полигинакс.
    Не ми текнува дали смеев од старт да пијам чај од брусница?

На mariz и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  7. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Ti uste trudna a? :D Ajde te cekam da pises. Drugive do kaj ste so bevme so terminive tuka...? Taman ke e pampersov za bolnica, posle 2ka ke si zemes.

Jas i pokasno odev poso pomalce guzva. Dodeka dotkorot ti e tamu mozes. Jas kaj 11 odev ama moze i podocna mislam do kaj 1.
    Tie na ctg sakaat prvo doktor da te vidi. Ama ti kazi bev na eho kaj toj i toj , pa posle idi na eho. Ja taka pravev.

Jas imav taka. Cela bremenost me vodea pogolemo bebe, za 2 nedeli plus. Otkako proveriv skrien sekjer (dobar bese) na sledno eho mi kazaa zgolemena plodova voda. Bev i na GAK , rekoa ima eden dlabok dzeb ke go sledime, vo megjuvreme da ne preteruvam so blago. Sledna kontrola vekje bese ok. Bebe se nivelirase so golemina kaj 9mesec, doktorot mi kaza togas izramnuvale. Iako se rodi skoro 3.800 , a jas sum dosta sitna. Maz mi e 2metra i 4kg roden. Ne se sekiraj , so blago namali i sledna kontrola daj boze da e dobro.

На Maci321 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  8. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Со среќа и со лесно да си ја тераш бременоста, не се плаши има и со многу помали разлики, сестрами остана со трето дете кога второто и беше 6 месеци првото имаше 3 год. Ќе си се пазиш повеќе ако имаш од кој да побаруваш помош и тоа користи не се срами. А за кратење на цервиксот еве ова што си напишала ќе го правиш ама секако дека има и други причини за кратење на цервикс, ама не значи дека ќе ги имаш баш ти, јас немав ни една инфекција ама и првата и втората бременост сум со скратен цервикс. Вторава и порано и повеќе скратен.Не знам каква ти била првата бременост ама пак ќе кажам не значи дека ќе имаш скратување на цервикс. Брусница ама само брусница без примеси од хибискус може и од почеток да си пиеш.

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Мила, ти дека во првата бременост беше со скратено грло, за втората не ти препорачаа серклаж?

10. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Не ми препорачаа, ко демек затоа што касно почнал да се крати во 30 недела а вторава цело време беше околу 3 см. све до 27 недела тогаш видоа дека е 1.8 см а во 28 нед 1.2см.

11. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Фала ти. Помош никаква затоа и паничам. Ќе ја пуштам во градинка па ете тоа ќе е од помош колку толку.
    Од инфекција ми се скрати наеднаш од 4 на 3 ама остана до 2,7 до последна контрола кога мерат (на крај не ни мереа) и не ми беше толку за паника како што сите ме испаничија но ете. Не можам да дозволам лежење никако овој пат!

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.434
    Допаѓања:
    23.196
    Другарка ќе роди сега второ со мала разлика од првото.
    Битно е каде е полипот во матката а каде е бебушот сместен.
    Сигурно ако имало нешто ќе те известел докторот.
    Не паничи и да ти биде најлесно и најубаво.

13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    3.517
    Бидејќи во 12та недела крварев ми земаа само вагинален брис и излезе чист другите брисеви од грло на матка не бидејќи бев со обилно крварење во 9та недела и претходно и после тоа со послаби крварења.

Сакав да прашам дали некој ги правел брисевиве покасно, сега сум веќе крај на 15та недела и веќе е се подобро.

Дали на втор скрининг околу 20та недела би ги зимаат иститр брисеви?
    Некако ми е страв да останам да не ги испитам до подоцна, цело време размислувам за тоа.

14. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Не било страшно незнам ни зошто те паничеле ама океј ти сепак ќе си се припазуваш , одмарај кога она ќе биде на градинка ,не ја кревај , барем не постојано, кога мораш само, и така ;)

15. LittleObe1

LittleObe1 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    7
    Zdravo me interesira na kolku od vas pomognal lekot so smokvi vo maslinovo maslo za zacnuvanje?

16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    1.028
    @DaisyDream ќути денес ме измачија на гак ме прегледаа,па цтг слабо на бебе, па ај дома за 2ч да јадам па назад, па контракции, па намалени движења а,ја беба го осеќам:wasntme: 39со2дена у термин не сум ни отворена лудница беше :sweat: у недела пак на преглед(fingers)

17. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Најдобро со гинекологот да си се консултираш. Јас поради скратен цервикс ги повторив брисевите и во 26-27 недела

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Мојава матична вика дека брисеви во бременост не се правеле, освен ако има некои индикации за тоа, пр. промена на боја и мирис на секрет. Вака, само последните месеци од бременост би правеле.
    Ве читам, често правите брисеви (и микробиолошки и пап), не знам како е правилно.
    Да напоменам дека сум во странство.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.061
    Кај нас се прават во 12/13та недела, 25/28ма и пред пораѓај… јас еве на пр. арно направив во 28ма, немав никакви симптоми, а имав ешерихија… примив вагиналети- антибиотици и се среди… Пап еднаш годишно пред да останам бремена.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    I ja ne bev sabajleto na 31vi, do polnokj i se otvoriv i vodenjak pukna i se so red. Ke bide. Mene čepot koga mi padna sabajleto me isplasi, mnogu krv imav. Ocigledno kaj nekoj poveke krvari.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.