Ни др ја прашав, ни во аптека. А баш фини девојки беа , ме посоветуваа да кажам . Да го терам од сабајлечки…
Па најубаво, оддамна слушав на утринска педијатар кажуваше зошто не треба да се дава на деца навечер, ама не запамтив зошто, и од тогаш и јас на сабајле го пијам.
Јас знам дека било кое апче и сл се пие од сабајле за организмот да има време да го разработи во текот на денот да го добиеме витаминот дур трошиме од нас. Заразлика од навечер кога спиеме "се троши" "на празно" така ми кажувале мене
Каде да барам панталони со ластик горе/некој полабав патент или нешто.. да не е копче/каиш што стега? Или да препорачате некој модел
I mene posle skrieniot seker 2 pati mi kazaa zgolemena voda, ednas na dezuren bev bidejki mi se slosi i pritisok nizok i dr vika ne gledam pokacena plodova voda. Sega maticnata me prakja na gak pa ke odam sekako
Девојки јас денес се породив во 37ма недела ради отоци и висок притисок. Дојде на свет мојот мал дечко тежок 3860 гр и долг 52см. Баш е буце. Сестрите го облекле во дедо мраз шпикозни, пресмешен е, дебелко. @YellowLedbetter немој да се плашиш ич. Прво бев сместена на патолошка. Собите сосем пристојни и чисти. Персоналот зависи која сестра ама повекето се фини. Мене ме изнервираа дека во средата требаше да ме земат, тек денес ме оперираа демек не си хитна. Еве и цимеркава до мене иста прича. Е сеа ме земаа во 14 и 30 ме однесоа горе, цел тим девојки беа, можеби 10тина. За 10 минути ме подготвија, си правеа муабет со мене, ме прашуваа за тетоважите, се зафркававме, некако ме смируваа и ми влеваа доверба. Е мене највеќе страв ми беше од спиналната зашто пред 2 години во Систина ме боцнаа 10 пати (мн непријато) и на крај ми ставија целосна. Е тука на ГАК некоја докторка ми ја стави за секунда ништо не осетив, алал да и е. Ме легнаа, бебето искочи за 10 минути не ни осетив мислев уште ме спремаат оно плаче вика. Ги замолив да ме сликнат со него, тоа обавезно кажи им. Го однесоа, мене ме сосија се на се траеше 30/40 минути. Сега сум во шок соба. За жал бебето го даваат после 24 часа пд царски рез. Мене не ме боли ништо, цимеркава до мене има мали болки, значи се е индиводуално ќе видиме утре како ќе ми биде. И да кога си го видов бебето одма заборавив на траумата од вчера. Ти посакувам да си се олесниш како јас и да не се плашиш ич.
Здрав и жив да е малиот да ве радува, а тебе побрзо опоравување фала премногу што сподели искуство помага искрено, со мм се шалам јас му велам нема сама да бидам малото ќе биде со мене
Откако останав бремена носов ми е забеган Во смисла наутро обавезно мора да го изчистам, ептен малку секрет имам, колку да ме нервира. Преку ден сум океј хахах
Devojki sto vi pomaga za kiselini ? Skoro 12 nedela sum i imam zgolemeno lacenje na plunka a od deneska osetiv i kako kiselini da imam