аааа колку се израдував. .лелеееее јас и ти тука некаде сме со вториве ....ти трето...и сега ми правиш желба за второ ај со лесно мила. Кој месец си?
Јас одам. На 15ти секој месец пушта термини за наредниот месец. Потоа ако одиш кај неа, на секој преглед ти го закажува наредниот. Јави се утре порано уште во 8 и ќе фатиш термин
Незнам искрено...Има преку 10 продавнички, и за бебиња и за возрасни. Во драчево исто ми кажуваат другаркиве имало убави работи ефтини, ја порано се купував брендирано, сеа од коа останав бремена се здебелив 30 кг до сеа и искрено не ми се даваат пари за нешто што нема да го носам после. Пред две недели фустанче си купив сеа ми е мало гледам убави работи на creative.mk ама незнам дали се коректни за онлине нарачки се мислам дали да порачам...
Имаат сториња од клиенти, на сликите се гледа дека се исти. Јас би порачала само да не се многу скапи па ако не чинат по дома ќе ги носам
Оооо значи добри се. Ми се допаѓаат некои работи. Али јас со нозе од 2 метра најверојатно ќе најдам нешто
Ги гледав овие, ама некако без проба сега како што е, не би земала. Кој ќе менува, враќа, па чекај, а ми треба облеката.. Башка им пишав за едно моделче на фустан, тоа светкавото црно, ми треба да имам за свечаност некоја, 1700 ден беше, ама одговор чекав двa дена за цена, а откако им пишав за колку е достава, чекање има ли враќање, еве уште од вчера нема одговир. А замисли да менувам... Ќе ми омали чекајќи ги
Уште не сум отишла за прстот на ногава на лекар. Го чистам нон-стоп со хидроген, бетадин ставам.. за да не дојде до поголема инфекција. Многу ме боли, вчера требаше да излезам и неможев ништо да носам на нога... болка до мозок. Завиткан во гази ми е, дека крвари... Не сум отишла зошто ми е страв. Неможам да се допрам, а не па да ми го чепкаат. Анестезија ми е шубе, бар до 12та нед. Примал ли некој локална во прво тромесечие? И таа била многу болна, боцкање директ во палец на нога
На почеток, вчера дознав Ама да резервирам термин со време, да видам дека се е ок, па да кажам на најблиските
Е тоа не ме бендисва, а вака на слики стварно се убави моделите, на друго место слични немам сретнато.
Локална анестезија не продира ни во крвоток, а не па до бебе да стаса. Оди не се зафркавај, ако се направи посериозна инфекција тогаш што ќе правиш? Сигурно не боли повеќе боцкањето од тоа што трпиш сега.
Мислев ни таква дека не смее... Ќе јавам утре кај матичен да ме прати во државна. Ако треба до корен да се вади, тешко мене...
Обично ставаат без адреналин на трудници, пократко трае иначе си делува исто и како обичната. Не знам точно каква користат за ваква ситуација, кој анестетик, ама сигурно не си ни прва ни последна трудна со проблем, си има протокол за се.
@mariz Само да прашам Црна,маст стави,проба со неа? И црвен патлиџан стави преку ноќ да извлече гнојот Отвори го сама исстискај гнојот и шприцај виоплекс и ставај антибиотик локално
Немам толку гној, има некое израснато ткиво (туморозно го нарече Анчевски кога бев пред 3м), кое еднаш самото ми падна.. буквално цело парче месо како туморче си падна на газата на која ја ставам. Како падна така и болка ми снема и сега пак порасна и расте. Што чудо е тоа?! Ми сраснал нокт и друг пат ама ова не ми се случувало. Обично со црна маст, со сечење сум се средувала и сама. Сега нема ни што да средам сама, месово (туморчето) е на сам ќош... чистам со хидроген, бетадин ставам и спрејот го ставам за да не дојде до инфекција. Мислев да чекам бар до 12та за анестезија, ама ќе јавам утре да отидам..