Devojki jas im rekov na rabota mi cestitaa,znaci nema da me otpustat,ama mojot soprug otisol kaj moite i se zalel od mene,no zaboravil da kaze deka me tepa i maltretira,aj mojata sudbina .
Не се нервирај на сие што и да ти зборат они тоа и сакаат од љубомора да им наштетуваат на другите ,значи јас имам пишано во претходен пост какви све не муки имам истрпено и сеуште стресови и нервози секој ден освен од мм друг никој не ми помага на никаков начин све сама плус ме пцујат и колнат на секој чекор (без никаква причина)па не ставам све на срце зашто тие не се ништо за разлика од моето минато па киднапирање па силување па малтетирање и тоа ништо полиции не превзедоа а подршка и помош од моите немав никаква затоа те молам немој да се нервираш за ситни работи како што е золва,јатрва,сверва или било кој друг во семејството зашто ти го живееш сама животот твој кој ти го дарил Бог и не дозволувај друг да управува со него , и мм сакаше да ги подржува нив но кога виде куферите си ги спремам почна да рика и да видиш сега како знае и Маче да ме вика и да се али и мене на 1 место да ме става биди смирена и другите воопшто немој ни да ги слушаш од едно увце нека влезе од друго нека излезе
Штооооооооо те тепа !? абре ако имаш подршка барем од твоите иди одма кај нив бре што му е на него па ти носиш и негово бебе како може така ?
Не саκам ни κај нив да се вρатам, може само да заминам од дρжавата и со тоа да го ρешам пρоблемот, мислам до сега се плашев да збоρам за ова, ама не се тρпи и веќе без сρам κе им ρечам на сите што живот имам јас
Ρаκче немој да дозволиш ниκој да те малтρетиρа, не е тоа судбина, не се отκажувај од својот живот. Јас да сум на твое место ρаκа ќе му исκρшам аκо κρене ρаκа на мене. Ебате мажот, жена ќе тепа, па уште и тρудна. Да му го пρатам мојов сите зуби ќе му ги исκρши па да видам дали ќе κρене ρаκа на тебе паκ! Сељаκ. Не оставај на случајности и ниκаκо немој да тρпиш малтρетиρање.
Не си ти таа што треба да се срами, што човек е тој после сите проблеми што ги имавте се решил на бремена жена да крене рака, не можам да се изначудам.. Бегај од него дури можеш, ако тепа бремена жена нема да се смени ни понатаму, сигурно нема да дозволиш детето таков живот да има.
Срцка, немој да го трпиш тоа. Јас не му дозволувам ни да ми вика мм, не па да крене рака. Одма куферот во рака. Биди храбра за бебчето и најди спас за двајцата.
Бегај си што побрзо од таков навистина не те заслужува ,а и ти ни најмалку не заслужуваш тоа да го трпиш и јас имам секакво психичко малтетирање од моите али морам таму да седам зашто мм зима само 20 000 плата и не можеме ни под кирија барем да идеме па трпиме но што да се прави .. Незнам како другше би ти ти помогнала но , види што поубаво смирено да размислиш и да решиш каква одлука ќе донесеш и како би било најубаво за бебето и за тебе и биди сина не им попуштај не им покажувај слабост , а мт не е фер ни кон тебе ни кон бебето мојот мм рече цигла по глава да го акнела чим не поштува жена (кажа цигла бидејќи е градежник))
Навистина ми е жал но биди силна и само верба во Бога да ни дојдеш во темата што побрзо и со дупла среќа
Маж ти се провери ли дали е чист?Може он одново и одново да ти ја пренесува доколку имате секс без кондом.
се нема проверено но во исто време пиевме антибиотици сега пак ќе пиеме па здравје боже ќе се провери само се надевам нема да ми прави компликации и нема да му штети на бебето
Jas dojdov doma i mu vikam,sakas razvod ajde ke se razvedeme,a pn na mene ti odi kaj tvoite na nedela dena i ke se prisobereme ,a razvod utre ke odime da sredime,ii posle mi se smeska gubre
Мила за развод не се прашува, размислуваш убаво и доколку не ја бива работата одиш кај адвокат и средуваш документи и јасно и гласно си кажуваш дека причината е тоа што те тепа. Млада си, ако си направила грешка додека е време исправи си ја. Требало да гледаш пред да се омажиш каков е човекот, ама веќе кога биднало ...барем немој да си го уништиш животот Затоа што тој што еднаш кренал рака на жена, пак ќе крене! Тој што еднаш изневерил, пак ќе изневери! Тој што тепа трудна жена-да ми е пред очи забите ќе му ги искршам-нечовек! Тие работи не се менуваат Оди разговарај со твоите, сигурно ќе те разберат. Па и да не те разберат возрасна си, работиш, немаш потреба да зависиш од никого. Годините ќе си поминат, децата ќе пораснат, ти со тој човек ќе треба цел живот да го поминеш, зарем сакаш цел живот со нервози, тепање и плачки да го поминеш?
Здраво дечки, само шо се овестив добра сум, под кислорос сум да ја допримам инфузијата и си одам дома. Поминав лесно ми дадоја 2 апчина за да се раширам оти немам родено и да прокрварам .. го тргнаја со вакум киссс
Бебуле жал ми е за тоа што ти се случило, и јас сум доживеала спонтан, тешκо е и тρауматично, но вρемето лечи се, еве сега после 8 години двајца ми ја полнат κуќава тρетото бог да ми го доваρди! Само хρабρо, млада си, се е со пρичина ќе видиш ќе се ρадуваш за бρзо со дечиња! Те гушκам!
Rakce zasto voopsto se macese i napravi dete so takov covek? I porano pisuvase vo temana za poddrska kakov e ama ova deka te tepa e strasno so takov covek vozdyh ne bi delela a ne zivit i dete
Се вратив од скринингот, многу сум задоволна од прегледот и од докторката, бебуш е супер и сите органи се нормални, само што се гледа се подобро и подетално од кај матичниот и многу убави слики имаме. Ме прегледа и за должина на цервиксот 44 сантими бил, за плацентата за поставеност и зрелост, и се што ме интересираше ми одговори. А за даунов рече ни приска, ни ехо не е 100% сигурно, да не се грижам што не направив, според органите и тоа што има носна коска нема голема веројатност. @Fatalnata сега сме на ист ден со терминот, ми го помести за еден ден 13.11.2015.
уе уееееееееееее заедно, мажињата наши ќе дојдат на свет. А како и зошто се поместува термин, како одредуваат?