Јас во 35та веќе бев на терапија со Фамосан. Ми рекоа созреан е плодот нема да штети. Така и беше. Многу се мачев. Распрашај се ако не се издржува. Јас на инфузија завршував од најадење во 9ти поради киселини. Знам колку е тешко ,ама верувај во момент кога је родиш магично ќе исчезнат.
Не би требало да е грешка. Плус многу рано е за да притиска, јас имав сега 9ти месец таков проблем многу често мокрев и мислев од што притиска бебето е, ама после терапија со антибиотик се среди.
Девојки, кога имате потечна столица и треба да пиете пробиотици, кои ги земате? На маж ми освен Провен за трудници кои имаат и пренатални витамини, други не ни сакаат да му препорачаат. Опасно ли е да се пие пробиотици било какви кога сме трудни? Инаку сум 30+3. Докторкава моја вика немало врска, било какви можело
Zdravo devojki jas sum od drug grad I sakam da se porodam vo skopje e Sega deneska bev na pregled se bese vo. Red sakav da prasam dali treba da izvadam Nov upat ili so izvestajot sto mi go dadoa deneska bidejki treba da odam za 7 den.inaku sum 37+4
Пиши и на Вибер види што ќе ти каже. Верувам ќе ти искочи во пресрет за порано. Ако ти треба број пиши ми. Со лесно
Nemam probano ama kaj mnogu luge pomaga kafe, nesvareno sirovo neznam kolku mozes primer na vrv na lazicka. @Evangeliaa22 koi sakas probiotici, jas Prolife zemam ili Darmflora, taka ja zapocnav vremenosta so stomacen
Тие па давежите во Зегин колку се упорни со лековите што ги увезуваат Јас имав стомачен вирус во бременост Дармфлора пробиотик пиев. Ако веќе еднаш си била не ти треба нов упат,за 7 дена на контрола одиш во истата амбуланта кај што си била и кажуваш дека си за контрола.
Јас немам киселини, ама откако ќе јадам тестенини, тесто, месна храна и ако се прејадам, ми е неубаво. Па си правам сода и вода мешано и ми олеснува.
И јас истиот проблем го имам. На последните крвни слики со урина имам три плуса во леукоцити. Гинекологот ми даде cysticare таблети и ми препорача да пијам брусница. Правев теи уринокултури на приватно. Првата даде бактерија, после другите две не. Сега ми зеде брисеви и ми даде макмирор. А на претходна контрола ми даде полигнакс. Со апчињата и чајот осеќам малце подобро немам печење при мокрење.
Еритроцити, хемоглобин и хематокрит, под граница. Колку е ова лошо и како да ги качам ? Другото е се во ред, ама ова сеа у глава ми влезе.
Некој да не се нашол во слична ситуација? Бремена 39со6 по менстр.утре (17ти)ми е термин по рана бременост матичната рече 22ри ми е термин јас немам болки иако покажува контракции на цтг.
Отварај патолошка само внимавај, бивша колешка имаше излегувања од државата и го кркаше со казна. Ова во контекст на муабетот дека газдата ти е дебил, ја сталкаше нејзиниот кај е што прави, а она не толку претпазлива и објавуваше на инста сториња, ја начекаа на враќање од одмор и пред зграда од фонд комисија. Пред некој ден ми раскажуваше.
Колку ти е хемоглобинот? Мене ми е многу низок и крв примам, ама препорака од хематолог да јадам леќа многу, 100% какао да пијам и по две зрна какао дневно да јадам, и телешки коски варени водата да ја пијам.. примав на две недели со ова се примам на 3 до 4 недели.
Abe ne mi e ekstremno nisko, ama ne mi mrda, nikako da se krene. Ama valjda so ovoj status nema da ima potreba da primam krv pred ili posle poragjaj, se nadevam.
Не бе, под 70 80 даваат крв. Не е страшно, ти пишав погоре што да јадеш и пиеш и обавезно витамин ц да пиеш. Ја првиот пат коа примав 60 ми беше хемоглобинот.