Pijam vitamin C od 1000ka cela bremenost, pa i od prethodno. Lekjata nema da e problem ja obozhavam. I kakaoto isto, ama so televo so ke praime
Ја затињам нос и пијам, што да правам, не ти е тебе толку слаба, пробај со леќата и какаото. Ја здравје коа ќе се породам леќа и какао мислам дека нема да ги намирисам а не да јадам и пијам
Здраво, Мака мачам со овој проблем веќе некое време. Од девети месец имав отоци во раце и нозе и ми се појави карпал тунел синдром, кој често се јавува во бременост, и често после пораѓај го снемува... Кај мене не е тој случај,еве веќе сум три месеци по царскиот и сеуште имам благи отоци во прстите на рацете и карпал синдромот си е присутен константно. По царскиот бев во рацете тотално деформирана од инфузиите кои ги примав. Немам идеа веќе што, каде да одам? Бевв на физикална, од таму ми посочија реши ги отоците и причините за истите па после дојди. Бев кај интернист тој припишува на тироидната, дека сум со хашимото хипо, ама со хипо сум со години, па немав, ова е директно поврзана со бременост.. Каде да одам следно? Некој оваков проблем да има, совет?
Devojki jas od denes 36 nedela, po moe vo 9 mesec. Bebe svrteno so glava nadolu dobro e zasega. Vcera se opustivme so soprugot imavme odnosi, pretpostavuvam sega ne e problem? Zaboraviv maticnata da ja prasam vcera.
Знам дека е ова одамна, ама да прашам како на крај го реши проблемот? Веќе три месеци после пираѓај и веќе ми се плаче не се издржува
Da ti kazam iskreno pojma nemam, pa citav na angliski 36 e predvremeno rodeno bebe, zs taka ako e veke 9 mesec? I so nedelite ne sum sigurna vcera i maticnata spomna veke 9 mesec e od koga ne znam
Нема да мрднам од дома. Несакам ни на матичната што ми е злато жена да и направам проблем. Освен на преглед не мрдам од дома. Домашарка сум јас.
Ајде утешете ме дека не е страшно ако се разболам? Омалаксана, главата барем се смири некако, грло почнува да боли…. Каде стресовиве на работа уште ова ми фалеше.
Taka go racunaat, prematurno pred 36ta, ama nema vrska, bebe ako si ima zrela plukja i kilaza vo 36ta si e terminsko. Od 36+0 e 9ti mesec. Dozvoleni se odnosi, samo jas bi korostela zastira, nisto ne mi e sigurno na tolku delikatna sostojba haahah
Не е страшно, јас бев со 39 40 температура, кашлање, нос течење, со се дури и антибиотик пиев. еве ме терам 31ва недела. За грлото напи се прегорен шеќер со млеко и путер
Во 7ми така се разболев да едвај дишев, пукнав, не слушав ништо, кашлав многу, се подмочував дури. Ене го на глава ни скока дома.
Жени голем поздрав. Сакав да ве прашам дали некоја од вас скоро правела д димери и хемостаза во 8ми септември? Овој пат матичната не можеше да ме пушти на клиника и ме пиша за 8ми септ. Упатот ми е за на трансфузиона медицина, ама не знам дали е посебен оддел или пак се боцка во лабораторијата каде што се боцка и за обична крвна слика? Дали некоја од вас била скоро таму? И ако правам и обична крвна слика со црп дали може од исто место да ме боцнат?
Да имав некои тапи болки цел ден , јас секоја недела имам такви прегледи веќе месец дена после секој преглед ми е така , така да мислам нормално е.