Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Имав да, и како розевкаст исцедок. Мене ми беа болни прегледите

На Doris_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    1.815
    Kakvi se tie pregledi? Mislam od sto citav tuka najmn mi e strav od ovoj pregled odkolku od samoto raganje duri i na soprugot mu kazvav hahaha.

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Вагинално со рака проверуваат колку си отворена(бројат со прсти). И мене ми беше страв ама ако си опуштена и не е толку страшно

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Тоа е преглед со рака за да видат дали омекнало грлото, дали си подотворена , дали се ближи пораѓајот, не е страшно не се плаши, мене земање брис ми е многу по непријатно.

На Maja92@ и Besbes24 им се допаѓа ова.
  5. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Ženski, rano e za muabetov, ama pa ušte sega se rezervira za odmor, leto. Do koga smee da se patuva, pod uslov da e se kako treba, normalno. Do 34, 35 nedela e ok? Imala nekoja iskustvo vakvo?

6. tinna.a

tinna.a Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Здраво девојки :) 1 недела сум на терапија дабростон 2х1 и до сега 2 пати примив прогестерон ампула бидејќи имав крварење како резултат на хематом.. крварењето сопре ама еве уште си имам кафеав исцедок на тоалетна хартија.. имала некоја од вас искуство како моето? Дали е нормално уште да имам кафеав исцедок и покрај терапијата што ја примам? Ме фаќа страшна паника, а докторката вика дека не е страшно хематомот е мал а плодот сега за сега бил добар... Иначе 5та недела сум...

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Doris_

Doris_ Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    47
    Веројатно не бев опуштена ама баш има болки и исцедок

8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.716
    Допаѓања:
    3.520
    Од 5та недела сум со неколку крварења веќе влегов во 16та после секое крварење црвена крв, цело време кафен исцедок.
    Уште имам светло кафено наутро со првата мокрача на бришење немам поима до кога ќе се исцедува
    Инаку лежам цело време од 9та недела, последнава недела тек почнав да станувам по дома колку да се раздвижам

На tinna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Здраво некоја да се соочила со оваа бактерија Ентерокока . Веќе сум 27ма недела и ми се стемни. Ми имаше земено др само брис од вагина и брис од цервикс и ова искочи. Сега ми даде ант.Амоксилав и Полигинакс една кутија . Би ми значело да сподели некоја ако има искуство. Фала

Прикачени фајлови:

10. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.063
    Јас имав ентерокоа во урина, па после две недели ешерихија на брисеви. Ентерококата во урина се среди со амоксиклав, ешерихијата со 5 дена панцеф орално и 5 денови вагиналети направени од панцев, сѐ исчистија. Да не се секираш, сите тука сме поминале со антибиотици… супер е што имаш локален антибиотик, тој сѐ средува. Само прашај ја докторката дали да земеш паралелно и Лактогин- пробиотици за вагинална флора (орално се земаат). Јас по една недела земање забележав голема разлика долу, инаку на брисевите пишуваше дека флората не е добра- ради антибиотиците.

11. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Нормално е да. Јас бев со неколку крварења и истата терапија, плус утрогестан вагиналети. После секое крварење речиси две недели имав кафеав исцедок. Не се грижи, тоа е стара крв што мора да излезе. :)

На tinna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.191
    Допаѓања:
    10.643
    Не се плаши.
    Со првото прележав ковид во 5ти месец, со температура, сите можни симптоми, до ден денес мислам дека тие најкритични 3 дена ќе отидев.
    Со второво, на сам старт имав стомачен вирус, па настинав, па накај 10та недела се испоразболев со температура и мал наод на гради.

13. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Фала ти. Ми кажа да земам провен со брусница . Не ми спомна ништо за лактогин

14. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.063
    Не помага провен да знаеш, јас ги пиев цел месец кога земав антибиотици (и после тоа), ама провен за трудници- тие специјалните и ништо не ми помогнаа за долу. После зборнав со другарка гинеколог ми рече дека Лактогинот се различни пробиотици специјални за вагинална флора и таму многу добро делувале. Баш види. Прашај паталец…

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Имам пиено и лактогин. Секако утре сум на Гак ќе го прашам и таму др. Ама мислев да пијам провен заради антибиотиков

16. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Ками ми после колку време ги провери брисевите контролни откако ја заврши терапијата ?

17. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.063
    Прашај дали можеш и двете, инаку цревата партал ќе ги направиш… завршив со вагинални антибиотици и после 4 дена на брис. И докторката на приватно ми рече дека може тогаш и матичната

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Fala ti

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.820
    Допаѓања:
    77.202
    Кога ќе планираш, ќе си отидеш на преглед и да ти ѕирнат цервикс колку ти е и после слободно ќе си одиш. Само не би резервирала сега, се наоѓа смештај и тогаш...
    Имам пријателка месец пред раѓање на подолг одмор беше, а после и 2 недели до пораѓај пак беше на викенд до Грчка. Зависи како би била, термин 12 август... па би одела јас последна недела од Јуни на море. После би одела и до Охрид (имаме приколка таму). Таман нема да е екстремно топло тогаш, без гужви. Ќе си барам некаде одма на плажа, да си истераме една недела :)

20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Jas ne bi rezervirala uste od sega jas so prekrasna bremenost 20i nekoja nedela doktorkata ne mi dozvoli da odam na odmor "za svaki slucaj" bas pisuvav na forumov.. taka da se nadevam ke imas moznost da iskusis ti bremenost i plaza veruvam deka e preubavo cuvstvo:angel:

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.