Можеш, деугарка смени без никаков проблем. И зошто да плаќаш кога за трудници е бесплатно. Денес ништо не платив што ми зимаа крв на две места на клиника. Плус не ни чекаме ние трудниците. Приоритет имаме.
И да напоменам,моиве и мајчина книшка ми водеа. Буквално секој податок го знаеа за мене. Гледам денес многу не отвараат книшки. Стара школа ама добра.
Фала. Ќе ја сменам уште утре. Наплаќа, срамота. Зема 500 ден за брисеви, на хигиенски ни денар не земаа, вика таа бесплатно е за трудници. И плаќам и чекам. Хаос. Ајде белки новата ќе се погоди.
Зависи каква ќе ти е раната од царскиот, но тоа на крај од бременоста се гледа кога убаво ќе е веќе истегната матката. За раната внатрешна на матката зборам.. Јас сега прашав во Ремедика дали ќе смеам по царскиот природно (доста време е поминато, скоро 7г ќе се), а докторот рече рано е за тоа да се каже, тек при крајот...
Золва ми после 2г од царски забремени, природно ја породија со второто, точно 3г и се разлика децата, на гак пред неколку години. Сега се помалку се нафаќаат, не знам зошто, еве и другарка ми се породи пред 2м во Чаир, прв царски и за втор и рекоа за царски а трудна остана после третата година, 4г и се разлика децата и тоа мали плодови носеше, само првото не се сврте затоа царски роди. Може да зависи и од доктор до доктор, може и од самата матка, ако се отвараш брзо, зашто да форсираат царски. Најубаво кога ќе си трудна, да те следи цело време како ќе напредуваш и реално да ти каже
Kolku? Jas bas pisev vcera, ne mrda od 80 ili 90 zavisi so 130. Metildopa mi rekoa ako pocni 140 da odi, jas sega vo strav ziveam .Ama mozi ke gi zemam da gi imam doma ili toa ili dijazepam mu spusta.Kazi mi koga ke se napies se spusta taman? Oti mi e strav da ne odi mn dolu. @prinstongirl2 duri i drugarki ne se trudni denovive nekako maka imaat so povisen, moze i od vremeto da e i jas go osekam malku odma ushi mi bucat.
Мене ми оди горниот до 140, вчера дури 149. Долниот не се качува 85 горе доле. Иначе кога ќе се напијам ми се симнува на нормален 120 80. Дополнително пијам и магнезиум 800мг и аспирин по едно ипол апче навечер. Правев испитувања се си беше ок. Сега следно во 20та недела некои други испитувања ми реќе докторката, да се исклучи преекламсија.
Немам искуство прва бременост ми е, ама знам другарка со првото царски се породи, после 3 ипол години ја чекаа до крај за природно, ама и со провокации не се отвараше и пак заврши царски. Јас мислам дека ако има доволно време поминато и се е ок зошто да не може. Мојов доктор што ќе ме пораѓа до крај форсира за природно освен ако нема некоја индикација за царски. И така треба да е ако немаш птоблем да се породиш природно. Како сакаш гледај царскиот е операција. И верувам дека многу повеќе боли од природниот пораѓај.
I jas pijam magnezium i aspirin ama na sabajle, naredna nedela sum ke vidam so ke kazi 31va ke bidam.
Константно ти е висок или во одреден период ти се качува? Мене само на работа кога сум, а реално не ми е нешто стресна работата.
Здраво, 35 та недела приметувам како жолтеникав густ иседок, изгледа кандида, сте користеле вагиналети во трето тромесечие и кои?
Дали можеби имате идеја утре за испитување на хормони на клиника, биохемија или микробиологија дали ќе примаат пациенти т.е трудници, итно нели секако?