Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Оф топик, ооо ти не си видела мачките колку јадат, по цел ден како дупнати, се се гласни тие.
    Значи бетер и од маче си ако е така.
    Може дека си на почеток, можно е подоцна ќе ти се отвори апетит.
    @Mydla работат за празници и клиничка биохемија и ГАК за хормони, еднаш бев на празник, верски е да, ама е прогласен и за државен и баш прашав пред тоа, ми кажаа работеле и за празници и викенди.
    А за микробиологија не знам, мислам дека не работат.

На Mydla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Верски е, ама прогласен е за државен, сум била за празници на клиничка биохемија работеле, и на ГАК прашав работат и за празници.
    Тие што испитуваат хормони на трет ден се погодува и празник.

На Mydla му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Hellooo трудници, јас влегов денес во 35 недела. Цела оваа година сум болна, првите денови со температура,дојдов до 39.4 па симнував едвај. Сега само нос и грло уште малку да средам инаку партал ми беа. Матичниот гинеколог ми е на инфузии и ме игнорираше па собрав информации класика од фемина што смеам да пијам, си препишав сама терапија.

Ќе пишам може ќе и затреба на некоја во иднина
    За температура парацетамол само
    За грло:
    Лизобакт спреј thank you @AngelOfArh
    Пантенол пастили
    Алпенкрафт сируп
    За нос:
    Синомарин спреј за нос

( фемибион, д3, витамин ц и таблети за железо, тоа само си продолжив)

Уште една недела и влегувам во 9ти. Немам енергија, нонстоп кашлам, навечер будам и дете и маж, и аман со мокрењево често. Буквално се имам заборавено од првиот пат. Не се трпам, сакам да си олеснам што е можно побрзо овојпат. Првото бебе го квачев до 40+1 ден, како сум издржала не знам. Страв ме фаќа и за природно пак, читам за царски божем подобро е ама како и да е ќе го јадам стапот...
    За две недели на ќерка ми и е роденден, ќе прави 3 години. Цела е возбудена и за роденденот и за сестра дека ќе и родам, го гушка и бацува стомакот. Мене ме преплавуваат емоции како ќе издржи без мене 3-4 дена... И кажувам дека ќе се гледаме на камера и ќе и ја покажувам сестра и. Ај преку ден, ќе поминува време ама навечер... оф како ли ќе издржам без неа, цел свет ми е :sweat:
    Едвај чекам да се породам и да надокнадиме со шетање, многу и должам што дреме со мене, цел живот и го сменив, имам грижа на совест ептен за неа.
    Се надевам се ќе биде супер и наскоро сите ќе бидеме заедно :inlove:

На BambyLove, H.VAGA, warrior и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    I jas imam malecka, 12 nedela sum ama od sam start sum so gadenje, povracanje bukvalno cel den vo krevet
    Mn mi e zal sto nemozam da i obrnam vnimanie

5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Sega koga se menuvase vremevo na zesko:sweat: imase eden den cel 130 mi bese golemiot inace ne, samo nekogas.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Така ми беше до 7 месец, гадење и повраќање, плус малава уште носи пелени, штипка за нос сум ставала и така сум ја пресоблекувала. Не се поднесував. Ми помагаше ѓумбир и лимон од сабајле да пијам и многу мали оброци почесто. Некои денови појадок една кришка намачкано со нешто, ручек само ќе пробам, ќе извалкам тањир што се вика, вечера ништо. Знам дека не треба така здраво ама па и не се поднесуваше повраќањето. Со тек на време ќе видиш што ти прави тегобии, сега овој месец надокнадив со јадење, конечно не ми се гади ама пак се разболев од глупиов грип и пак изгубив апетит.

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Ќе се самоцитирам, сега видов наместо гладни, глаСни сум пишала.

8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Јас раатот си го видов од овие Xonvea таблетите.
    А, бе нов човек. Одма е подруго.
    Не знам кај нас дали ги има, ама содржат 20 mg Doxylaminhydrogensucciant и 20 mg Pyridoxinhydrochlorid.
    Ич не сакам да сум на лекарства, ама без нив сум 100% неспособен човек кој само лежи и повраќа. Сила немав да се истуширам, камоли друго.
    Мислам дека се безбедни како секојдневна терапија и гинекологот ми напомена.

9. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Jas vo prvoto imav fadenje do 18 nedela otprilika pa posle mi pocnas dr problemi i do kraj se nesto imase
    Sega gadenjevo mi e namaleno malku ama imam mnogu plunka i kako slajmovi po cel den plukam , i vo prvoto go imav ovoj simptom samo pokasno mi se pojavi

10. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Дали на некоја и се случило да и кажат во 38/39 нед дека бебето има голема глава? И што значи тоа?

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    14.729
    Во 32 недела му измерија глава како за 37ма. Следна недела сум 36та и имам закажано прв преглед во Чаир па да видам што ќе кажат, ама гинекологот рече ништо страшно. Малку ми е на мисла и на мене, ама е тоа што е...

На WhiteCat33 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  12. Miracls897

Miracls897 Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    16
    Здраво мамички. 34 недела со болки бев 24 часа. Како напони за во вц, но ајде си реков дека ќе ме фаќа стомачен вирус да не паничам... Откако не се смирија болките појдов кај матичен гинеколог ми направи цтг и ми измери цервикс 23мм.. итно ме прати на болница ме задржаа два дрна ме боцнаа дијазрпам од 10мг, инекции за зреење на плодот, утрогестан и неопенатран... по два дена ме пуштија со совет за строго мирување. Ви го испраќам првото цтг направено кај матичен гинеколог. Ве молам ако некој знае да го прочита колку јаки болки покажувало во моментот... имам и сега болки но се послаби.. се надевам ќе се смират и ќе издржам до 36 недела. Секој одговор ми значи. Ве гушкам..

Прикачени фајлови:

• 1000005146.jpg
      1000005146.jpg
      Големина на фајлот:
      220,7 KB
      Прегледи:
      36
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Ама ич не иде бременост со настинка. Мислам ќе се срушам. Главата ми е на работ да ми пукне, нос како чешма тече, диареа, врат, рамења и плешка болат, не осеќам мирис, па и се исповратив сега ( се надевам дека нема повеќе, бидејќи имам трауми од повраќање од минатите години).
    Да не сме ограничени со лакарства ќе се набутам се и сешто, ама вака ограничени ќе си иде се полека.

На Ema.Sk и malecko5 им се допаѓа ова.
  14. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Иста и јас бев два дена ме држеше. Сега само носот уште ми е затнат.

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Nosot neka e zatnat i uste 5 dena , ama drugovo ne se trpi. Ispiv eden paracetamol preeska, me pusti malce ama ne e toa toa.
    Glavata mora da mi e stegnata so marama za da ne poludam od bolka.

16. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Мене за главоболка ми помогна кафе со лимон

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Истото и мене ми беше цел ден со температура и болки во мускули, главоболка, испадна ковид кога се тестирав ама три дена траеше и ми помина.Јас правев облоги со оцет, пиев парацртамол за болките, исто и електролитите многу ме накренаа

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Od kafe sto uspiv, isturiv creva od povrakjanje.

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Fala Bogu nemam tem. Neznam kolku mozam paracetamol da pijam?

20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    9.299
    Да,на мене
    Ништо.
    Све си беше океј.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.