Ајј како јас да се читам Јас сум 34+2 Денес се наплакав што ќе правам без дете тие денови Исто со првото 41 се породив ама сеа имам претчувство ова порано ќе се роди, се некој страв имам додека да влезам 36-37 недела безбедна зона а ништо не сум купила Неделава тоа ми е во план
Mene maticniot mi dozvoli povekje pati paracetamol, jas togas ispiv vkupno 4 vo tie den i pol bidejki temperaturata mi bese i preku 38 i tesko mi se spustase, ama bev 12 nedela, sega ti ako si vo prvo tromesecie pak da se konsultiras najdobro so nego
Само на мене ми е жешко? Се осеќам ко да е 40 степени надвор, седам се потам, три пати се туширам џабе... клима намалив, искачам надвор со кратки ама пак ми е жешко...
Со првото дете се породив во јануари, на еден од последните прегледи додека надвор имаше снег идев со откопчана јакна, и гинекологот ми рече: "само на трудни и ненормални им е жешко на ова време" Јас денес цел ден со тренерка само се шетав надвор, топол ден беше.
Не е само денес... незнам дали од хормониве или од што ама ќе се мрднам од што ми е жешко ми иде климава на ладно да ја пуштам да дува и така да стојам да дува во мене
Од хормони ти е. А тек после пораѓај... дома грееш за новородено бебе, а ти вриеш од внатре како низ менопауза да проаѓаш се е нормално, ќе преживееме.
Јас мислам дека на нас труднициве владава треба ваучери да ни дава за хотели со базени ( знам дека несмее трудница во базен) да си се ладиме ние а домашните да не трпат " тортура"
Верујте , тоа жешко не е ништо у споредба со жешкото после пораѓај . Ауууу е тоа е пекол. По три пати се пресоблакав ноќе. Чорапи цедев од пот.
Мене за првото дете,при крај ми кажа др Таше дека има поголема глава според мерките ама дека тоа не е проблем туку детето си е такво и навистина има поголема глава еве има три години ама не се забележува туку за разлика од неговите врсници е повисок и нормално ќе има и поголема глава.Така да уживај не е тоа проблем
Лежиш? Да не е од цикулација? Јас по препорака од трансфузиолог ќе примам 2 недели клексани. Чисто малце да ми се олесни што лежам.
Од утре го почнувам официјално 7ми месец. Од пред една недела ужасно ме чеша стомакот и градите. Претпоставувам дека нормално е бидејќи се растега кожата, но дали ова значи дека кај што чеша ќе се појават стрии?