Devojki pustete mi link od nekoe video za pravilno disenje ako ste gledale. Ne mozam soodvetno da najdam na youtube.
Јас на крај на претходната бременост гледав, па и повторував дома. Таму кога бев ни дишење ни туркање ништо не ми текна. А имав и доктрока за помош ми покажа еднаш два пати заедно дишевме, кога ќе си отидеше се губев заборавав. Сакам да ви кажам и да гледате такви и да се спремате, многу е важна психичката подготовка за таму. Да бидете сконцентрирани и да не се препуштите на страв, паника, болка, било каква ситуација. Јас немав ништо од ова едноставно бев изгубена во просторот.
Јас гледав на yt и сега секое цтг секое пешачење,качување по скали и преглед вагинален дишам спрема видеото колку ќе бидам спремна на пораѓај ќе видиме засега добро ми оди
Se nadevam deka pokazuvaat nesto, videa so znaci takvi raboti gledav ama za pravilno disenje nekako ne uspevam da se snajdam. A bas citav deka disenjeto bilo mn vazno da e pravilno ne znam kolku e tocno. Ili so velis se zaboravame vo tie momenti.
So lesno samo, misli na najdobro pa ke bide dobro. I jas denes karlicni bolki a i vo kicmata. Se mislam denes se umoriv, rano mi e nekako. Kakvi se tie prvite bolki?
Pa i jas prv pat gi osekjam kako u kicmata da me sece malku i ispod stomak kako na dobieno ama od 1do10 1.5 e
mi treba sovet Mi padna cepot mal sluz so malku kafenko bolki imam ne se strasni ic da odam na ginekologija ili da si pocekam?
Имам страшна тахикардија од што не спиев убаво ноќеска. Пробав со Б6 и магнезиум, нече мочи. Верапамил смеам да се напијам? Дијазепам не мо помага мене, уште толку ме вознемирува. Немам кого да барам за да прашам, нема шанса сеа да цепам до гак
Што ви помага за затнат нос? Една недела ми е затнат само прскам септаназал дури и тоа веќе не ми помага. Пробав инхалации со физиолошки р-р само ништо не ми помогна. Утре ќе одам кај матичната да ми даде упат за брис да направам од нос и грло. Веројатно од синчето ја фатив истата бактерија од градинка.