И јас некогаш осеќам болка ама а ќе се мрднам, се мрда и он и одма ја снемува болката. Убаво што сме иста недела
Значи една недела сме разлика Те молам ако не изумиш пиши ми инбокс како си поминала или јас ќе ти пишам ако може
Имам другарка што летоска правеше прегледи кај Илиевски, она ми рече да идам 1ч порано бидејќи кај него стално било хаос, многу без термин доаѓале. Па се спремам да окапам цело сабајле во чекалната
Женски мала помош, 28 недела ме фати грип, 2 дена сум со сува кашлица а денес веќе и со нос течење. Матчниот ми даде парацетамол или аналгин доколку кревам температура, но јас само еден ден имав темп. Што да правам за кашлицата и носот ужасно ми сметаат мислам го мрднав кутро бебе од кашлање и шмркање
Прегорен шеќер со млеко за кашлицата и бронховит на виталиа против кашлица (во форма на мед е) прашај дали смеат трудници. Многу смирува он
Јас сум одела со термин случајно он се погоди во амбуланта, прво влагаа со термин па после со приоритетен.
Девојки паднав ( ништо страшно) бебе е ок, доплер добар постелка добра се добро само зголемена плодова вода имам... направив скриен шеќер во 25та недела ок ми беше. Сега сум 32 недела.. некој да сподели искуство?
Прашај дали смееш да го повториш тестот за шеќер. Докторот што ти вели? Од што може да е зголемената вода. Зошто не направи малку подоцна тест, на 28ма недела? Нели тогаш почнуваат знаците…
Ми рече дека нема потреба да го повторам, можело да биде и моментално зголемена, за две недели на контрола ама како што читав од поголем плод можело да биде. 2100 тежеше бебето денес па ете не ја прашав дали е нормална тежина за неделата ( маж ми е 5кг роден па мослев да не е нешто генецко ) . Ќе се консултирам и со докторот во чаир што ќе ме пораѓа ама не ме држи место дур да се видам со него
Здраво, дали некоја отворала боледување обично од матичен гинеколог во 38г.н? Дали мора со извештај од ГАК или може матичната без тоа?
Гинеколог мислам имаше колку денови пред термин не може да отвори боледување. Можеш од општ матичен . Со дијагноза синузитис ми даде две недели боледување.
Rezultat od urina, kaj leukociti ima eden plus. Treba nesto plus da ispitam? Ili normalno e vo bremenost?