Здраво Нутритивна храна богата со протеини. Суплементацијата зависи од исхраната, но како поважни би ги издвоила метил фолат, метилкобаламин и омега. Поголема доза на витамин Ц можеби ќе ти помогне со бактериите. Доколку серумското железо и хемоглобинот ти се добри нема потреба од загриженост, но ако сакаш можеш да провериш протеини во склоп на крвната слика. Пиши ми ако имаш прашања.
Не можеш во 38ма од гинеколог никакво боледување да земеш бидејки законски породилно се отвара во 36та недела. Само од општ лекар ако ти дадат со некоја дијагноза неповрзана со бременоста.
Девојки денес испитував бета и ми е 1426, ако е се во ред за една недела би требало да се види нешто на ехо?
Бруфен за болка смееше во бременост така?? Завршив со ноктот, уште ми е под анестезија.. ама кога ќе пушти, ќе боли
Zdravo zenicki so tombfilija sto sme vo koja nedela vi go prekina frepariksinot.jas sum 38+4 doktorkata mi gi prekina dali I vas vi gi prekinale.
На 11 ти претпоставувам дека ми беше имплатацијата бидејќи имав розева крв и мислев дека добив. Тука некаде и требаше и да ми дојде 11, 12ти...
Devojki, aj ve molam ako moze objasnenie za rezultative, utre kidam da pravam torch me prati ginekologot, ama jas kako od mars padnata od sto se ispogubiv ne razbrav dali e seriozno? Fala
Не може, и со извештај од болница од 45 дена пред термин натака се отвара породилно, а не боледување. Овие сите што имаат патолошка, што крварат или со скратени цервикси, не им даваат натака боледување што најмногу им треба, а не па за некој помал гинеколошки проблем. Затоа се покриваат со одмори или боледувања од други лекари до термин да истераат
Jas go prelezhav virusov. Imav visoka tt, treska i omalaksanost, bolki vo telo, suva kashlica kako na gushenje me terashe bez casa coda ne legnuvav i bez bonboni za lizhenje. Piev mnogu chaevi, sok od portokal i limon, supi domashni od pile, mnogu vitamini. Za zal drugo nemashe shto da mi dadat, budejki em e virus em trudna bev. Zhlezdite na vratot kako reakcija mi potekoa mnogu a nemav shto da pravam drugo osven da stavam listovi od zelka, demek za otok. Bev nekade 17-18gn. Po plodot nemashe rizik, srekja se dobro pomina.
CMV e вирус од иста фамилија со херпес вирусите. Предизвикува мононукеоза и хепатитис ова е сериозен вирус кој се пренесува на плодот и еден од главните фактори за предвремено породување и компликации. Тешко се детектира зошто и нема некој симптоми значајни освен температура и болки во грлото, омалаксаност, исто останува во телото цел живот се реактивира при пад на имунитет . Терапија и нема некоја освен некој виростатик поминува само од себе. Обично се вика и болест на бакнежот се пренесува преку контакт сексуален или близок од заболена особа. Гледам имаш и Гарденела треба и антибиотик и за тоа..
Paracetamol mene mi rece ginekolog i toa celo telo koski me bolea brufen ne.. pojacaj so magnezium i b6. E sea od eden pa deka kojznae sto strasno i ne e. Jas ne mu se tresam tolku ako boli boli pa i toa ne cini.
Каков парацетамол, од земја ќе се акнам од болка. Дежеше анестезијата 2ч, како скроз пушти болка до мозок. Како некој нож во прст да ми држи Се напив бруфен пред малку... уште боли незнам што со себе
Хм.. ќе ја препрашам пак, не знам зошто така ми кажала.. ми рече да и доставам извештај од доктор од ГАК или приватниве болници и ќе ми отворела боледување со датум од извештајот... Ќе ви пишам што ќе направам утре.
Леле душо со помин да ти е. Се изнамачи со ноктот значи. Би требало бруфенот да делува за некои пола час да ти ја смири малку болката
Детектиран ти е цитомегаловирус. Те прааќа на торч за да се види дали е моментална инфекција, ИГМ или мината ИГГ. Зошто се ова е испитувано? Јас и во првата бременост и сега правев микро брисеви само за кандида, уреаплазма хламидија и микоплазма. Имаш некои индикации или по редовна постапка те пратија?
Ништо не ми помогна бруфенот, се убив од плачење како магарица на глас... незнам и како ќе спијам. Само да заспијам, се надевам утре нема вака да боли... Во живот вака нешто не ме болело...