Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Mila neli imase za eden mesec kontrola ili samovolno so zakaza? Ti drzam sreka da ti kazat sto e bebuvceto

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    I sto ako bebeto bide bez tatko? i jas sum izrasneta samo so majka pa nikogas nisto ne mi falelo.ti bar imas podrska od tvoite i vo toj slucaj ic da ne mu ja mislis i vo ponedelnik pravo kaj advokat. Jas sum presrekna sto majka mi go ostavila covekot sto ja maltertiral i zastanala sama na svoi noze zatoa sto ako sum rastela so toj covek denes sigurno ke sum bila po nekoj pogresen pat. Sekoe dete sto raste vo takvo semejstvo e so traumi cel zivot. Razmisli ubavo kakov zivot sakas da ima tvoeto dete...jas samo sto sum se rodila se razvele moite, a ti uste sega ti preporacuvam da si go sredis zivot ne zaradi tebe tuku zaradi taa nevina dusa sto raste vo tebe, toa ne e vinovno za vasite greski i potrudi se da zivee normalno i zdravo

На kukla21, blessed2, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Јас да ви пишам денес останувам во болница, бев ме пρегладаа и ми ρеκоа да останам да се смиρам и да напρавиме испитувања, највеρојатно е плодова вода но додеκа не се напρави испитувања ништо не може да се ρече со сигуρност

4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ти пуштаме среќичка ,само смирено,како Господ никој не е ...Со позитивни мисли само :*

5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Што то се случило ?
    зашто во болница ?:|

6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Зраво мешиња :)
    јас ете дојдов со мм и синчето малку во К.Паланка на гости кај свекрвица и свекор ми божем посвежичко и по раат ама комарциве тука се рој не по уши не по очи каде веќе не се пикаат и касаат мене и синко решето не направија , никакви спрејчиња не ни помагаат против комарциве ужас едвај чекам утре во Скопје да отидам :)

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.009
    Допаѓања:
    113.351
    @ogledalcepp
    Cim nekoj prasuva za dimeri jas moram da pisam :D
    Normala vrednost na dimerite e od 50-500 no sekako vo bremenosta se zgolemuva, velis dimerite ti se 850 i si 16 nedela, i ako ubavo razbrav bliznaci nosis, znaci vrednosta ne e voopsto golema, no pozelno e da se sledi, okolu 20 ta nedela povtorno da si gi iskontroliras, sekako i porano dokolku ti recat. I trombociti obavezno da si vidis kolku ti se. E sega so ovie dimeri nemas potreba sega zasega da pies terapija, no i visinata na niv neigra golema uloga, sekako bidejki nosis i dve, tuku treba da si najdes asalen doktor koj ke znae da te gleda na eho i vnimatelno da ti ja sledi sostojbata na postelkata, plodovata voda, papocnata vrvca. Kaj nekoi vrednosta se kacuva i do kaj 4000 pa nedavaat terapija, a kaj nekoi so 1000 pa veke se pod terapija. Taka da asalen ginekolog, specijalist pred se ne nekoj od primarna zastita, so rezultative obavezno kaj nego :D

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Ракче што ти се случи мила??

9. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @monik55 kako sto prethodno napisav, od maticniot lekar sum razocarana, od toa sto ne posvetuvaat vnimanie ama ic,imam non stop grcevi vo nozete, krvta mi e se poslaba i poslaba....itn-seto ova mu go kazav na maticniot-on vika nisto ne ti e ,se ti e normalno-taka da zakazav privatno i od sega pa natamu i vo 22 nedela i do kraj ke si odam privatno,kaj maticniot samo za brisevi, zosto da davam pari,koga covekot ne saka nisto da mi objasni-prva bremenost normalno deka se mi e novo i nepoznato

На <3 pleza4e <3 и monik55 им се допаѓа ова.
  10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Pa da kaj nego, toj e edinstveniot sto mi e najblisku i e vo istocna makedonija-fala bogu do sega sto bev na 2 kontroli kaj nego- nemam zborovi za doktorot

11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    jas priska i skrining pravev kaj maticniot-mi stasa rezultato vo red mi e- sega odam za da si bidam so mirna sovest do 2 nedela, deka ova maticnive -epten mnogu se zamaarat za nas

12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Mnogu mi e zal,znam niz sto pominuvas zasto pominav i jas vo 20 nedela,mnogu se izmaciv posle toa no kako sto ti kazaa taka e,pomina se sovzemav i pak si ostanav bremena koga mi kazaa doktorite deka matkata mi e podgotvena. Ke vides se ke bide vo red :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @MilaP - Fala na podrskata, seuste nemozam da se sovzemam mnogu e tesko i bolno ;(
    Se molam da zaboravam sto pobrzo, i slednata bremenost da bidi se vo red (fingers)

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Сега наρедниов пеρиод ќе биде најтешκо, но вρемето лечи се, ќе видиш, само хρабρо, исплачи се, истеρај го бесот, моρа да помине таа фаза, сум пρошла низ истото, многу феминκи исто таκа. знам не е утеха тоа, но не си сама, туκа сме ти ние во сеκое вρеме κолκу можеме да ти помогнеме со неκој збоρ и позитивни мисли!

На emkaemka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мешиња да ве прашам еве два три дена ме заболува мешето не цело време на моменти ке легнам и ке ми помине кесе подвижам малце и пак кеме здоболи долниот дел не јака болка ама осеќам болка дали од што кренав малце потешко не многу ама тешко беше,ви се има ли случено на вас?нормално лие?иначе сум 14+1.

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Normalno e ne se sekiraj ;) Kje podzaboluva se do krajot na 9 mesec, se e toa normalno i vo sklop na bremenosta

17. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Jas pravev na gak I so rezultatite bev kaj organciski I toj mi rece dobra si vo red e me gledase I plodot odgov
    jas gi pravev na Gak i posle so rezultato bev na organciski i toj mi go pogledna rez rece vo red e potoa me gledase na eho goleminaata na plodot odgovarase na nedelite gi vide site organi samo zeludnikot ne go vide rece mnogu e rano posle 20 nedela ke go vidime i nego, mi go kaza i polot e sega koga bev kaj maticnata taa ispanici lele mora da go povtorime testot za daun pisuva visok rizik, skrsena sum mu se molam na boga se da bide dobro

18. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    a mila ti pisuva na testot visok rizik??? kaj mene jas si go iskopirav rezulatot i vo mene si e , pisuva so nizok(low) rizik. Organdziski detalno go gledase bebeto ,kako sto mozev da razberam-sigurno ti e kazal dali ima razvieno nosna koska,vratna ....mislam deka nemas mesto za panika,uzivaj si vo bremenosta i ne si pravi stresovi bez potreba,pozz

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Mila i kaj mene e istoto, pa neli majki ke bideme-matkata se zgolemuva. Mnogu neznam ni jas no od toa sto imam procitano mislam deka e normalno, sto imame odvreme-navreme bolka vo dolniot del na stomakot(tumbleweed)(tumbleweed)(tumbleweed):sun::sun::sun:

На monik55 и juli rak им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Мешиња еве и денес, значи трет ден по ред, под бебето кај бешиката и подолу чувствувам ко ќе мрдам како вода, како шум некаков, а и ко ќе легнам истото и во нозете ми поминува како да течи вода. Дали и се случува на некоја истото?