Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ужас, на тоа место работено е и сега боли многу. Јас за грипот не дека се споредуваат ама многу се грчев од болка и реков па не може ова да е добро за бебето и ставив кетонал чепче мој ризик за 15мин дишев слободно.

2. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.868
    Девојки многу ме чеша стомакот и градите што користевте за ова исто и за стрии да не ми се појават некоја крема да препорачате, 18 недели сум.

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Мајки бидна 4кг о 53цм маже на мама:inlove:

На Martka, Feminka1234, пуфленце и 34 други им се допаѓа ова.
  4. temiskera

temiskera Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    45
    Po redovna postapka me prati

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Јас го користам путерот од Hipp. Од Зегин го земав. Претходно користев Weleda масло за стрии ама многу ме чешаше кожата и не ми поминуваше од маслото. Путерот ми е супер, од кога го користам воошто не се чешам. Е сега секоја кожа е различна, на некој може повеќе масло му одговара :)

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.247
    Подобро е сабајлево, боли ама ова веќе се трпи... Вчера тоа страшно беше... се вртев грчев, ногата без прекин 3 саати ја вртев, качував, симнував од перница :( Си гледам една серија, па демек пуштив и 3 епизоди ги гледав ама како да не ги гледав. Ајде најстрашното бидна, од денес веќе се подобро ќе биде.

@KikiKviki честитки мајче, жив и здрав нека биде :inlove:

На Wanna.be.mum, H.VAGA и KikiKviki им се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Честиткии живо здраво:hug:

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Ќеститкии живо и здраво да е :)

9. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Јас имам многу сува кожа и се и сешто имам пробано но најмногу ми помага еуцерин лосион за тело со 10% уреа. Земам од 400мл и ми трае доста а секој ден ставам.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Да прашаш за дијазепам дали смееш.. дијазепамот во комбинација со таблета за болка е многу ефикасен. Јас имав јаки менструални болки завршував на инекции се дур доктор не ми кажа да пијам дијазепам со спазмекс. А пред некое време имав јак стрес и матичната ми рече дека смеам дијазепам да се напијам ама ја поминав со 3 б6. Вчера паднав и имав страшни болки во кичмата рамото лактите, се напив парацетамол и дијазепам за 15 мин ко нова бев :)

На WhiteCat33, Evangeliaa22 и mariz им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.247
    Се мислев вчера вечерта за дијазепам ама готово, издржав најлошото. Чим тоа вчера го издржав, за ова денеска немам гајле :D Во 17ч примив локална на две места на прстот и ногата 2ипол саати до глужд не ја осеќав... Како почна да пушта анестезија, весело стана... :D Доста извадија од ноктот, со се корен... ноктот од лева страна и коренот од лево. Па дека имаше инфекција и гребеше. Мислам што и да испиев, болката ќе ја осеќав, зошто доста е истрауматизирано местото... :worried:

12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас се мачам со еуцерин маслото за стрии и го мешам со бејби лав бидјеќи е мало на еуцерин и не ми стасува.Се шлапам на цело тело и само на грбот каде што неможам да се дофатам ми се појави сува кожа како лишаи и ме чешаа.Земав од еуцерин маслениот гел за туширање и за две недели користење немам ништо и не ме чеша.Така да од мене препорака еуцерин и обавезно хидратација на кожата

13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Оф оф тоа боли у мозок мава.... ама ете поминало :) биди добра и ти и бебе па се издржува се :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Можеш бруфен само незнам дали од второ тромесечие, според лековите на министерство за здравство во бременост, од нестреоидни антиинфламаторни лекови бруфен е прв избор..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Здраво!Бремена сум 15 недела сеуште примам клексани о утрогестан.Е сега во петок ќе вадам брисеви и матичната ми рече утрогестанот орално да го користам 4 дена,јас почнав од неделата,али желудник ме скина имате ли некој совет или искуство да споделите?

16. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Дали некоја од вас се соочила со главоболки чести во бременост и дали ќе се намалат со тек на време? Веќе не издржливо е ова, три дена бев со мигренозна пулсирачка болка на една страна, ништо неможам да правам освен да мирувам во темница и тишина, пробав се, со препорака од доктор и аналгин и бруфен и не помага, ја смирува моментално болката ама не ја лекува скрос, јас бев склона на главоболки и пред бременоста ама не беа вака чести, од крајот на втор месец секоја недела сум со главоболки кои стугнуваат до повраќање незнам како ќе се издржи..

17. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.063
    Мери притисок за секој случај. Пиј многу вода и види го трикот со ладна и топла вода- стапалата се ставаат во топла вода, а позади вратот се става мраз. Пробај масажа…

18. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Притисок мерам секогаш и на почеток беа приближани или низок ама сега ми е нормален, важи ќе разгледам за тоа што ми го кажа, ти благодарам

19. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Честитки мајкаа , да е живо и здраво мажето
    Тебе побрзо опоравување :inlove:

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.247
    Си пробала масажа на вратот позади? Во бременост не спиеме како што треба.... ако не циркулира правилно крвта до мозок, доаѓа до главоболка. Има и вежби кратки на јутуб за вратот, пробај ништо не губиш...
    Не бев трудна ама едно време бев со страшни главоболки. Апчиња не помагаа и со плачење кај матичната отидов. Како фати да ме масира позади, така секундарно болка снема. После како ме пушти, пак се врати болката... Ама со секојдневно масирање, се опоравив. Рече дека многу сум била здрвена позади во врат, иако јас тоа не го осеќав... Башка и перница сменив тогаш, мислам и таа мака ми правеше...