Јас на почетокот на второ тромесечие имав страшни главоболки, ама после две недели поминаа и до сега не се вратиле за среќа. Само спиење и ептен кога морав Кафетин Голд. До пред четири години имав лоши мигрени и тогаш само Кафетин ми потпомагаше (Бруфен, Вентор, Аналгин, Кетонал воопшто не ми делуваа)
Od denes 36nedela se poblisku da se zapoznaeme I guskame so sinko utre na kontrola I prvo ctg vo sistina I da vidime doktorot sto ke kaze koga carski posto so prvite dve sum carski sigurno I ova ke bide carski
Читам многу идни мајки се на фраксипарини или клексани од рана бременост. Кога прв пат испитавте ДДмери, кога би ме пратил гинеко. ова да го испитам, се плашам да не имам потреба од антикоагуланти, а да не знам. 8ма недела сум.
Во прва бременост матичната ми викаше немаш предиспозиции за димери порано да испитуваш и прв пат во 7 месец кога испитав ми беа 6400 па затоа со вторава бременост сама си испитував секое тромесечие и од 6ти месец сум со клексани.
Mene vo 12ta nedela mi ispitaa na drzavna zaedno so skriningot i priskata. Sega sum 22ra nedela i vikam na maticnava dali da ispitam ddimeri, da mi dade upat i mi vika aa nema indiikacija da gi ispituvas, nemora. Planiram od opst maticen da zemam upatat za ddimeri i hemostaza, podobro da si imam ispitano
Мачкај кантарион каде што се допира градата со стомакот, додуша убав е ако имаш сува кожа и секаде да мачкаш,е сега мрси ама тоа е, се пери важно
Јас длабоко се извинувам што се брукам во темава, ама ве молам кажете ми каде има убави ќебапчиња во Скопје, зборам убаво чисто месо и чисто место. Таква потреба и желба ми се јави мајко мила….
Pcela niz carsija, barem mene mi se mn vkusni. A ne znam kade zivees mozi ima i od vasa strana. Ama sto ne potseti sega sto pravime hahah.
Машала големо бебе како моиве . Нека ти е здрав и жив, Господ да ве чува и да ти дава тебе сила, него мир и мнооогу здравје и љубов! П.с. јас млеко имав уште пред да се породам, уствари колострум (млечна до проѕирна боја е ако стиснеш града, трудни не стискајте пред пород, создава контракции не е убаво) и од прв ден си имав бајаги, ама трето ми е. Инаку со првите две некаде 3ти, 4ти ден ми дојде , без грижи. Него девојки, дали знаете за колку време исплаќаат за клексани? Имам подадено пред 2 недели и повеќе уште не ми ги рефундирале парите.
Пробај со пудра да држи суво ставај често треба да е добро така. Или веќе ако имаш печење невен да пробаш?