Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.847
    Допаѓања:
    14.470
    Хеморол крема ќе ви препорачам. После првиот пораѓај повеќе ме болеа хемороидите него раната, за една недела се повлекоа скроз, иначе не можев ни да седнам ко што треба.
    Сега уште во бременост ми потекоа, немам крварење, ама зголемени, тврди се, чешаат, пак почнав да се мачкам и за еден ден одма ми е подобро. Обавезно се мијам по секое одење во тоалет, и се мачкам на секое влагање во вц.

На Anyshka и Maja92@ им се допаѓа ова.
  2. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Каде ја има кремата?

3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    3.244
    Мене ми е течна сега ама џабе, од нон стоп идење во вц се иритираат и отекуваат :( се мијам со ладна вода после секое идење во вц. Пробав и со хепатромбин за хемороиди ама ништо. Имаше една маст тука ја читав во групите, прокто синалар или синлар, розева една, ја барав вчера во зегин ми рекоа ја немало, стара била кремата

4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    1.796
    Vcera go pominav 1 pregled so raka devojki. 1 prst sum bila otvorena samo. Sega citav se otvoras pobrzo posle toj pregled ili mit?

5. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Можно е да , но и немора да значи

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.847
    Допаѓања:
    14.470
    Од еурофарм ја земав сега.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.344
    И суви сливи да се јадат, другарка ставаше и кантарион, не знам дали од тоа или од сувите сливи и се повлекоа.

8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.847
    Допаѓања:
    14.470
    Сливите ќе помогнат за тврда столица, кантарионот е општо добар за сува иритирана кожа, ама за конкретно хемороиди не знам вака домашни "лекови" колку се од помош. Мене лично често ми поминувале сами од себе (ако на пример еден ден сум имала запек, па се иритирале, па за некој ден проагаат и онака), или вака со недели ќе ме мачат и освен со крема баш за хемороиди не проаѓале со ништо друго. Најголем проблем сум имала со бременостите, ама хемороиди имам повеќе од 15 год.

На H.VAGA и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    3.244
    Која недела си ?
    Како помина на прегледот?

10. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    150
    Дечки ова сабајле имам интензивна болка во левата нога, од препоните (најмногу) па до кај коленото некаде. Вчера попладне почна да ме боли, прво половината, па се префрли горе на грбот, па на ногата и таму си остана. Ме боли и тешко се движам. Кога лежам исто одвај лежам на таа нога. Инаку сум 23та недела. Некој со слично искуство?

Последна измена: 25 јануари 2024
  11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    1.019
    Kaj mene prviot pat ic vtoriot edvaj prst tretiot pat 4 pati me pregledaa i dzabe me se otvarav poveke od prst ipol taka da nemora da znaci

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    1.796
    37, pregledot bese neprijaten ko za prv pat i malku da recam bolen. Pojdov radi dr jas ama dok me proveri za svaki slucaj.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Која недела си? Зависи дали само проверувале колку си отворена или стиснале појако (обично стискаат, чепкаат, вртат рака) за да провоцираат да пушти грло. Ама тоа обично го прават на жени на кои нит им е скратен цервикс и не се ич отворени. Ти чим си веќе сама 1 прст отворена, би требало да тргне процесот и сам без тие провоцирања со рака...

14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    1.796
    37 sum jas ama dok vide bebeto pogolemko malku radi sekerot i rece ne bi cekala poveke od 38 nedela za poragaj. Cepkase vrtese raka barem mene taka mi se cinese.

На mariz и Maja92@ им се допаѓа ова.
  15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    3.244
    Колкаво ти го измери? А кај кој доктор беше?
    Абе види на крај веќе и не можат да измерат толку прецизно, сепак големи се и тесно им е внатре. Ма да мене во чаир жими килажата на бебето ми ја погодија.

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    3.244
    Безбедна е за трудници? Ма да во 9ти веќе органогенезата е завршена, не би требало да штети

17. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мене последнава крема што ми ја даде матичнава, ми помогна малку... ајде после шораѓај ќе ни се повлечат...

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    3.244
    Уф, се надевам, јас после првиот пораѓај страдав уште едно добри 2 м. Првата недела особено, ми беше страв во вц да идам заради конците доле, на крај морав да идам до болница клизма да ми стават за да се олеснам зошто ќе пукнев. Сеа мислам нема да имам гајле :D

19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Некој искуство со зрела постелка и со калцификати.. Ми рече докторов 33та недела постелка II/III степен со калцификати ( пушач сум ) немам зголемена плодова вода како што ми кажа матичната во понеделникот и она ми рече дека е ок и постелка и доплер и се. Баткава беше во понеделникот со главата надоле наместен, сега е карлично.. изгледа до последно ќе си игра со мене топло ладно :)

20. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас сум се чудела коа ќе ми кажувале дека хемороиди им се јавувале во бременост, ама еве и мене ме снајде тоа. Плус на вратот ми се појавија бемки што никад не сум ги имала..