Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    1.019
    Mene taka mi pravea i ne uspea ne se davase maliot:rofl: i mi stavija i crevce na krajot i pak zavrsiv carski:clap: a bas citav ako imas infekcija se krati grloto ama i toa ne vlijaese bas

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Јас сум 9ти месец, не ни прочитав дали е дозволена, се што се мачка локално не може којзнае колку да се абсорбира. Не ја имам кутијата со упатството, ама според составот на самата тубичка, само некои тревки и екстракти има, не е некоја посебна хемија за да би било проблем.

А општо за секој лек, кога имаш мака на крај ќе ти дозволат. Ако даваат и дијазепами во бременост, ниедна маст не може којзнае што да направи.

3. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас се изгорев со врела вода на стомак и на нога.. не ми дозволија сребрената маст да ја ставам само кантарион, еве сега што паднав кичма газ се ме боли освен ациди борици несмеам никаква маст... незнам зошто тоа е локално не го внесуваш во организмот. Стварно не ми е јасно

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Најголемиот дел од лекови не се тестираат на трудници. Нема докази дали има или нема лош ефект на плодот, особено на почетокот. И затоа на речиси сите упатства пишува не се препорачува во бременост. За разлика од тоа, лековите што сигурно се знае дека штетат на плодот, во упатството им пишува дека не се дозволени во бременост и мора да се даде алтернатива. Како доктор, нормално дека не можеш да речеш еве ова е океј кога нема студии да го поддржат тоа.
    За сребренава маст не знам точно што состав има, ама секој вид на метал (ако стварно содржи сребро во некоја форма) се таложи во телото и на едно бебе од кило или 2 не му треба огромна количина за да се направи проблем, ми има смисла да не ти ја даваат во бременост, особено ако подолго се користи.
    Јас од апчиња сум избегавала се во бременост, и парацетамол со резерва пијам, ама еве сум правела заби и си ставам анестезија без размислување, зошто болката што би ја трпела е 100 пати полоша од било кој локален анестетик.

5. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Баш ти фала што ми објасни. На овој начин не сум размислила :)

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.888
    На тие што ви е затнат носот... да ви го препорачам ова. Доста ми помогна, прв пат да спијам со дишење на нос. Ептен ефикасно, чудесии вадам од нос :rofl: Тураш низ една, искача од друга ноздра. Со морска сол и масла е. 1000че е садот со 30 кесички. Доктор ми го препорача :)

Прикачени фајлови:

Последна измена: 25 јануари 2024
    На WhiteCat33 и Mydla им се допаѓа ова.
  7. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Isto I jas go koristev I e dosta efikasno no isto po potreba prskav septanazal za deca po edna pafka

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Okolu 3300 mi bese vtornikot Cair a vcera nema pisano samo rece pogolemo e i do 38 poke ne bi cekala. Ne znam sto mu znacese ova ama utre ke odam Cair na konsultacija da ne napravam nekoja belja na krajot. Samo mi rece 1 prst si otvorena ne e strasno demek a dok ne znam na pecatot Katerina Nikoloska pisuva, dobra mn i dr pat me ima videno.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.888
    Оно кога ќе дојде алергијата ми рекоа може и флексоназето... Ама среќа па 12-14 дена ми трае најопасното додека расцветаат зимзелените и после ми се намалува... и јас чат-пат спреј ставав за да можам да се наспијам, а еве со ова успешно без спреј на нос си дишев цела ноќ, станав без сува уста алелуја..

На *Mila24* и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.955
    Допаѓања:
    21.871
    Katerina Nikolovska na Gak? Ako e taa ne se somnevaj vo nitu eden zbor i veruvaj i maksimalno za se. Profesionalec vo rabotata i pred se e covecna.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Мајки бев на преглед денес прв, по позитивниот тест и знаете што виде
    Близначка бременост ама едното ќесе има бебе фала му на Бога со срценце а во второто ќесе празно нема ништо, незнам дали на некој така му се случи
    Што ќе биде со тоа ќесе празно како ќе излезе
    И утре имам анализа на д димери, хемостаза, антитела и мутации во трасфузиологија дека во првата бременост примав од 7миот месец клексани, барав кај Јани ама го нема како доктор да се бира туку друга некоја
    Ве молам кажете ми ако знаете за ова се

На La-loca, mariz и MikaV им се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Pa da taka pisuva na izvestajot. Si popraivme muabet, ima i dobri doktori seuste samo zavisi kako ke se pogodi.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    1.019
    Da prekrasna e zenata nemam komentar. Ne beshe za vreme na poragjaj ama celo vreme bese vo kontakt so kolegite i posle poragjaj me pobara dr den da me vidi. Prekrasna zena

14. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    34 недела а бебето сеуште ми е карлично поставено, плодовата вода благо поднамалена, има шанси да се сврти за природен пораѓај или ќе мора царски? Некоја со искуство?

15. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    2.056
    Јас исто вака правев пред скоро ама во домашна веризја :rofl: со шише со мал отвор горе, превриена оладена вода и морска сол, малце е гадно ама многу ми помогна, искрено ако сопругот не ме убедеше незнам што ќе правев

16. Јасссс

Јасссс Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    40
    Девојки сали некоја имала микоплазма во бременост. Немам мир веќе :( какп поминавте во бременоста имаше ли последици на бебетп . Резистентна е на сите леково шѕо се пијат во бременост ве молам за помош

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Би се оставиле без преглед 7 недели?
    Без за потврда на бременост точно 6 недела, на денот. Видовме срце, ми зема пап тест. Ми рече пошто видовме срце ќе закажеме тек за прв скрининг 13 недела.
    Првата бременост одев на 4 недели и тие ми се гледаа многу, ама сега па ептен. Ми рече ако нешто има да дојдам болки, крварење и слично. Ако не тогаш 1 март, а бев 12 јануари.
    Сега и немам толку време за истражување за читање, за секирации еве стигнав до 8 недела неприметно. Не приметувам ни симптоми што е дури жално, ама со мало бебе сама сум и стварно нема кога хаха.
    Осеќав во градите болки, менструални болки и тоа е тоа. А да почна и меше да ми се познава, едино тоа прочитав дека вторите бремености може порано да се познае, зошто си викам зар толку јадам што се поправив па земав отвприв да прочитам. И како да сум раат дека 7 недели расте освен со растење на моето меше:D

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Надвор од Македонија на ехо одат 2-3 пати во цела бременост, фактички само скрининзи. Ако се е во ред, не дека е некој проблем. Ако има болки, крварење, било што необично, секако дека треба да се реагира веднаш, во спротивно не дека нешто посебно ќе видат на секои 4 недели. Ама ако ти е мисла, ако те вознемирува, секако можеш на приватно да си одиш на ехо кога сакаш.

19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    34.222
    Од ладнот и ветерот устата ми е партал целата испукана ништо не ми помага . Ден два ок и пакк по свое.
    Вода пијам сигурно повеќе од 3л на ден. Портокали киви исто јадам.
    И веќе два три дена рацете ме болат ми трнат како вкочанети.ајдр велам може од тоа што купивме нов кревет спална па од него е промената .
    Почна сега скоро на секое менување положба да ми иде киселина ... ми гори
    25+4 сум денес мислам.маки сега допрва почнуваат.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.888
    Јас со шприц сум пробувала, ама вака добро не ми одело.. Ова буквално како чешма си тече од другата страна, додека налеваш во едната :rofl: Ама ако навалиш малку назад глава оди и во грло :envy: (искусив) :rofl:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.