Devojki care za tvrda stolica. 35 nedela sum. Pijam limon so maslinovo,ima nekoj efekt minimalen. No osekam grcevi dolu niskoto vo zaden del(anusot/) ko nekoja zica grc me strefi od tamu pa do jajnici ,potocno nad sramna koska. Si napraiv film da ne se porodilni bolki ama ne se. Ve citam i za hemoroidi. Nz, osven nekoja bolka na momenti vo zaden del ne osekam drugo. Care, iskustvo, pomos...
Компот од суви сливи да направиш? Или ќе ти дадам од магнезиумот што го пиев има да те протера за сите пари.
Магнезиум цитрат и многу вода пиење. Друга алтернатива знаеш- сливи, некое смути со чиа… ама за цитратов гарантирам јас морав да го сменам пошо не можев да се оправам од мека столица со денови
Парафинско масло 2 лажици, зелени јаболки х2 за ужинка и 1 чаша јогурт/кефир. Магнезиум директ вечер, едно следниот ден наутро со две големи чаши вода, свари кафе и чекај шоу, хахахахахаха
Sabajle jogurt piev , sveza salata so morkov i cveklo, suvi slivi jadam sega, pijam sekako magnezium sabajle i vecer no tableti. A denes se napiv magnezium direkt. I vecer pak ke pijam.
И обавезно парафинско, омекнува столица. Ама барај на галафарм. Јас земав еднаш на фитофарм, ауу вкус на свеќа имаше
Go piev i jas cela breme6,i pocna mn dijarea. I mi go smenija vo magnesol tableti. Ama ovie denovi pak ke si go pijam nego
Jas bev taka vo tie nedeli duri krivev. Lezev na trosed po tvrd vo dnevna i ko lezev na grb ili polusednata legnata. Posle toa samo na leva i desna strana i vo spalna ko sakav da odmaram. Bebeto pritiska na nekoj nerv i losa polozba i takva bolka imav
Celo kese suvi modri slivi izedov sega jadam zelena jabolka, vecer magnezium direkt sabajle balans so oves i leneno seme
Официјално како влегов во 9ти, така почнаа болките неиздржливи во кичма а капак на се е што освен што ме болат колковите сега и куцам :% изгледа на некој нерв ми лежи бебево, се движам како пингвин од што куцам а не дека сум голема или нешо. И со претходната бременост ми беше вака, едвај и по скали се качував од немоќ а после шораѓај куцам уште месец дена. Е така..си се пожалив хахаха
Bolki i jas imam vo kicma ama i strogo miruvanje. Stanuvam niz doma. 35 nedela, vleguvam vo 36. Vo narednite 2 nedeli ocekuvam termin za carski
Девојки сали некоја имала микоплазма во бременост. Немам мир веќе какп поминавте во бременоста имаше ли последици на бебетп . Резистентна е на сите леково шѕо се пијат во бременост ве молам за помош. Многѕ сум испаничена имал ли некој искуство
Јас се извинувам , ама се обрати кај твојот матичен гинеколог???? Имаш прашано во неколку групи и седиш без одговор… Матичниот гинеколог што ти кажа? Верувам ако е престрашно би те советувал нешто? Дали доби некоја терапија? Ќе пиете антибиотици и ти и партнерот и без односи додека не се среди.
Абе сигурно од арно не пишува… веројатно сака да чуе и други искуства за да најде решение… сите истово го правиме.
Секако дека се обратив ми рече да чекам до 10та недела . Сакав само да видам искуство од членки што ја имале пошто сум во паника . Повеќе ми е страв бидејќи е на тие антибиотици што е сензитивна не се дпзволени во бреженост. Се плашам што ако не се излечи. Сите наоди до пред бременост ми се негативни.
Ногата почна да ми отекува, целата од горе до долу и почна да модрее. Отидов на дежурен гинекологот ми рече утре да испитам крвна слика, хемостаза и ддимери и ми рече да одам на доплер да не е некој тромб. По препорака на докторот се напив кетонал од 100ка и ми рече ноќеска ако ме боли пак да се напијам. Да ја дигнам ногата на перница и да пробам така да спијам.
Pa i jas vidov si pisala vo poveke temi, prvo nemoj tolku da panicis, polos ti e stresot odkolku bakterijata. Sekako deka se dozvoleni antibiotici vo konsultacija so lekar ne na svoja raka i smetam deka za bakterii infekcii prvo mislenje od doktor pa od forumot. Prvo obidi se da se smiris i pocekaj sto ke ti kaze doktorot. Dotogas odnosi ne.