Мамички минатата недела оваа моја матична докторка не испоплаши, ми кажа дека бутните коски на бебуш заостанувале со две недели, и тоа сега го приметела, претходно не, а друго се си било во ред, и вели еве ти упат за СК веднаш оди немој да се крие некоја срцева аномалија, јас во 22 недела правев скрининг кај др. Димчев во Систина, се си беше во ред ама немој одпосле нешто да се искомплицирало. Отидов во државна таму ме гледаше една докторка и таа вели да заостануваат со две недели ама чекај ќе повикам уште еден доктор демек 4 очи подобро гледале. Овој др мислам дека беше Ѓеровски и тој исто вели еве испитај д-димери и дојди за две недели. Истиот ден јас си имав закажано и во Систина кај др Гордана Петровска и отидов и кај неа и вели ушите да ви јадам сите од малото мозоче измери и ги доби точно неделите колку сум бремена и колку е старо бебето, значи јас сум покасно останата бремена и се си е во ред и со ноџиња и се по ред, а јас и мм триста филма си направивме. Јас пред да останам бремена имав проблеми со хормони и ги лечев цели две години кај мојата матична и таа толку да не е свесна, ем и напоменувам секое идење дека имам нередовен циклус, дека е можно детево да е покасно зачнато, таа веднаш на најлошо. Уфф важно се е во ред со бебуш и терминот го поместивме за две недели подоцна од 27.09.2015 на 08.10.2015 и сум точно 27+2. Џабе толку непотребни зрачења на бебуш. Поздравче и се извинувам за долгиот пост но морав да се искажам
Мешиња морам да ви се пофалам имав преееубава вечер излезени бевме со мм и точно во 00.00 во ресторанот ми донисоа торта со свеќичка и хепи брдеј ми ја испеаа и мм ме гушна и бакна и ептеен бев пријатно изненадена сето тоа го договорил мм Мнооогу убава вечеер и почеток на мојот роденденски ден.после полноќ е веќе 12.07 и мојот 26 роденден: D Торта и безалкохолни коктели за сите мешиња од мене
Најсреќен нека ти е роденденот мила се најубаво ти посакувам уште многу бебушки да си дочекаш Ајде мешковци да се почастиме малку, доста само нешто мислиме и се грижиме Бујрум
Trudnicki,imam edno prasanje ,ne e za ovde,ama kako najposetuvana tema ,znam,mnogu zeni ke vidat,pa moze i ke mi kazat iskustvo, sovet. Porodena sum pres tri meseci,carski,od pred nedela dena osekam bolka pod papok leva strana,bolka kako bodez so noz,nekolku sekundi i me pusta.Mislev deka e jajnik,bev na gin.toj veli tamu se e vo red, mozno e da mi e debeloto crebo.No ,jas nemam problem so zapek, diareja, toalet,a iskreno i nesakam da go snimam, pregledot e uzas..Dali nekoja imala.problem so d.crevo,kade boli,dali postoi dr.aparat da se vidi dali e toa problem.Se somnevam i vo cistit,postojano bev bosa, gola,osekam ladno,ama pokraj bebevo ne se grizev za sebe...Se izvinuvam za vakov vid na prasanje, ako ima nekoj neka odgovori,ako ne, ignorirajte go postov.
Znam mila ama jasum panicarka posto I dignav malce tesko I se istripav vaka de onaka ama sea sum dobra iskocivme so mazeto na setanje i se srediv,Ti drzam sreka za utre da si go doznaete polot na bebus
Srekjen rodenden idna mamicke, denes i jas kje si slavam rodenden i mene mi e bas denes i kje odime na more familijarno na rucek morski plodovi denes na meni
Najsreken rodenden mila mnogu uspesi zaedno so bebus.Inace sme razlika tri dena mene mi bese na 9 mojot 26 rodenden.Imaj najubav den mila
И јас два пари со царски сум породена и нормално е да те боли два реза имаш и на матка и на кожа па и цревата се браќаат на место, матката се собира.. но сепак, не да те плашам, ама има една членка која после царскиот имала некои болки и се снимила и констатирале дека и имаат заборавено газа при ошерацијата. Пак велам, не сакам да те плашам, ама за твое најдобро оди на преглед кај гинеколог и покрај тоа и јас интернист. Што трева провери подобро ако е нешто со време да се лечи, него ем да трпиш болка и плус имаш бебе за кое мора да се грижиш, да го креваш, а допрва ќе тежи .... еве сега со 3то сум бремена и ако си кивнала брзо после пораѓај знаеш како боли, е мене така ме боли сега кога кивам, кашлам, кога ми се оди во вц.... жени не е лесно. Со среќа и дај боже ништо да немаш, но прегледај се и живеј со мирно. Мама89 среќен роденден мила, да ри се исполнат сите желби и секој ден да видеш така саканаи пријатно изненадувана! Нема вести од ракче, ја мислам! Бацки до сите мешковци, да не доварди господ и од нас што може да напрациме - само позитивни мисли и убави очекувања!
Da,da,znam za taa clenka ,razgovarav ao nea, no kaj mene e poinaku po dva ipol meseci se pojavi bolkava i ne e strasna ,ne boli jako,samo kako.so noz ke me.brobode i tolku...ke odam na.lekar,sekako.Inaku,ti blagodaram za.odgovorov, a za kivanje po carski znam ubavo kako e, jasno mi e i sega i vo idnina ranata ke boli na.promena na vreme,ama toa e
Нема баш секогаш, сега некој период дури ти е тазе, па после ко ќе си бремена здравје пак, ко ќе креваш потешко... Си врви се со тек на време, само замисли што претрпела раа регија сега, ширење, бебе, па сечење, преместување на цревата, шиење, се стега матката.... Од сега ме фаќа страв за пораѓајот кој ме чека но само храбро. И јас колку пати се сомневам за нешто со дебелото црево, но пусти страв од прегледот не совирам сила да го направам. А одамна од првата бременост си довив хемороиди.... Да не бегам многу од темата, ќе бидеме во контакт, дај боже за убаво само! Жени сме, навокнатина болки!
Dobro utro,jas da pisam dobro sum,imav bolki vo kicma,bolki vo jajnici i otidov vo bolnica taa tamu me pregleduva i veli ti ostanuvas vo bolnica akp ne sakas ke potpises na tvoja odgovornost si ides doma,a ne mi lazuva sto mi e veli ke treba da napravime ispituvanje,jas cela vo panika,dojdov doma zedov pizami se spremiv za vo bolnica i mojot maz se potrese pa koga tatkomi mu se javi urda go napravi mu kaza vlakno da i fali taa doaga tuka a ti sedi si so tvoite ke i kazes na sestrati zbor da ne i rece poveke,sram da vie godina ipol dete mi maltretiravte a taa nisto ne kazuvala kriela od nas nesposobna ja vikavte,a ti bese so problem nie zbor ne kazavme togas,a mm samo molci,jas pojdov ama rekov sakam uste edno mislenje togas viknav privaten dok od doma me pregleda i rece imas kandida,se siri teloto i ti ja custvuvas sekoja promena matkata se prosiruva se e vo najdobar red,bebceto se oformilo racinja glavce nozinja i za 2 dena odi ponapred veli nee problem toa go cekavme a toa mrtkase samo se dvizevme,a jas rekov koga sum nervozna dobivam napadi grcevi,toj mu odgovori na mm ne ja nervirajte rakovite se osetlivi baska koga e nervozna dooaga do zgrutcuvanje na teloto nema protek na krv i dobiva napad na grcevi,dojdov doma a mm sto ke jades pies od aren poaren,ama do koga ne zm
@mama89 Срекен Роденден многу здравје, среќа и успех.Оваа година со бебче во рака и лиценца за работа како доктор . @espana јас имав многу проблеми со дебелото црево(и уште ми се јавува понекогаш).Можно е и да е тоа не знам.Јас имам болки доле лево кај јајници, ама знам дека не е од таму болката, оти јајниците болат на друг начин.Друг начин освен колоноскопија има http://www.cardiosurgery.com.mk/Uploads/201 flaer Virtuelna kolonoskopija.pdf се вика Виптуелна колоноскопија, само е поскапа од обичната(12.000 мислам).Негативна страна неможност за биопсија. Јас за овој проблем бев во Ремедика, кога бев на одмор во Мк. Ме гледаше една докторка(името не го знам) и бев крајно разочарана од непрофесионалниот однос, што го добив, а цената на ехо со консултација беше некаде 4500 ден.Се плашев од колоноскопија и тогаш не направив.Цената таму со анестезија 9000, а без 7000. Кога не поминуваше болката и видов дека нема каде, морав да направам.Ја правев во Германија со анестезија, три дена претходно не пиеш млеко и имаше уште нешто што се исфрла од исхраната, а ден претходно ден се чистиш со препарати и потоа се прави прегледот. Со анестезија не е страшно, ни е болно.Така да каде и да ја правиш ако е со анестезија, нема потреба од страв.
Најсреќеен роденден мила и најубаав помин денес,и мешиња Ви благодаараам мнооогу што ми го разубавивте и вие денор со убавите честитки се дупло да ви се враќа да си родиме здрави убави бебчиња и до година сите да си славиме родендени си бебушките во раце ,многу ми е убаво на душава и мислам и синко осеќка радосно си пливка и јс гали мама во мешето Уфф колку посакувам да можеме на едно место сите мешиња да се збереме тоа би било орава фешта Ве сакам и бакнувам ситеее
@mama89 @kallias среќен да ви е роденденот, се најдобро, да ви е успешна оваа година и најсреќна со бебенцата.
На моменти толку ми е нелогично ова што го зборува @rakce89, како дел од шпанска серија... Имам чувство буквално како некој да раскажува приказна... Мала дигресија, само нека е добро се...
Јас и пишав лична порака, не ми даде ни знак дека ја прочитала, а не па нешто друго, затоа веќе не планирам и не одговарам на нејзините постови посебно не овде каде што секој чита и ја полниме темава со негатива и семејни проблеми а насловот е труднички муабети. Можеш да му помогнеш на некој што сака и прифаќа помош, во спротивно воопшто не си го губи времето.
И баш ме интересира кој е тој доктор што ти вика дека мора итно да останеш во болница, па уште и да потпишеш на твоја одговорност да си одиш а не ти кажува зошто? Дали знаеш дека кандидата нема никаква врска со болка во јајниците и кичмата? Како докторот те прегледа и рече имаш кандида? Кандидата сите знаеме како се прегледува, или можеби докторот има способност микробиолошки испитувања со очите да прави секундарно? А особено ме интересира кој е тој доктор што ти видел оформени раце и нозе во 8 недела од бременоста, кога кај некои жени сеуште срцето се ствара? Spoiler: Еве како изгледа бебе од 8 недели И за крај уште една работа ме интересира кој е тој доктор што ќе рече Раковите се осетливи не ја нервирајте? Од кога докториве се обраќаат на пациентите со хороскопски знаци? Значи овие другиве знаци наводно ладнокрвните можеме слободно да ги нервираме цела бременост а?? Баш ме интересира кој е тој доктор, еве сакам да го запознаам лично
и јас да се пофалам вчера си го осетив бебушот почна да мрдка во мешето неописливо чувство ме расплака пресреќна сум