Zdravo. 26 ta nedela sum bremena no veke dva tri Dena imam bolka vo muskulite na nozete. Normalno li e toa vo Bremenost i Dali mozebi treba da napravam nekakvi ispituvanja?
Кај мене испадна тромб во левата нога Ако немаш испитувано и ти ддимери и слично а ако ги имаш истите симптоми (во друг коментар допишав) можеш да се консултираш со гинеколог.
Се е нормално за жал ... Мене ми трнат рацете веќее 3 ден ја прашав мојатта бабица таа ми рече дека е скроз нормално . Бидејќи натискаат бебињата нерви и немам доболно силљ сега во рацете . И дека ќе помине после пород.
Da pijam magnesium, a pred dva Dena pesacev malku povekje, bolkata e kako vospalenie na muskulite, no Eve veke dva Dena kako ne pominuva, neznam da ne e povrzano nesto i so d dimeri
Isto i jas imam bemki na vratot i se cudev od kaj tolku mi se pojavija, se povlekuvaat li posle Bremenost ?
Mene ne mi se povlekoa ,bev na dermatolog mi rece ne se bemki tuku kako izrastoci nekoi koi mora da se tretiraat no mi rece ne preporacuva dur beba ne napravi 6 meseci za da ne se dopri bidejki tretiranjeto ke e so hemija sto ne e preporacliva za bebinja. Koja nedela si?
Ајдеее... зар и тоа треба после пораѓај да прајме.... треба и ја да закажам на дерматолог,ама од толку тркарања по болнициве не сум помислила дека може да е " проблем"
И јас имам израстоци на вратот уште од првата бременост пред 5 години, повеќето се повлекоа сами а има и доста шо останаа ама не се приметуваат, ништо стршно.
Максимално да внимаваш. Би ти препорачала да носиш маска и нормално да не го бакнуваш бебето. До 6месеца херпес симплекс вирусот може да биде доста опасен. Кај возрасни со развиен имунитет не е ништо страшно (секој трет носи хпв во себе дури и да немале знаци на тоа), ама кај бебиња знае да направи компликации. Раничката би требало да ти зарасне за една недела, тоа е релативно краток период. Кога нема отворена рана, многу е тешко тоа да се пренесе.
Се надевам бргу ќе се среди ... колку ти се д димерите? Минатата недела проверував ми беа 1800 37 недела сум.
Епа значи долга и широка е. Не е причина за царски само скратено грло. Јас имав скратено грло па два природни пораѓаи имав. Никој не спомна за царски. Затоа ме зачуде. Ти породена си или бремена? Јас разбрав дека си бремена, ништо страшно, земај витамин ц од 1000мг и ќе помине. Ако си породена земи си и лепенки од аптека за да го заштитиш херпесот и внимавај да не го бакнуваш бебето. Јас имав херпес тазе породена па не се пренесе на бебето.
Сега сфатив дека пишувам во труднички а не мајчински муабети... ако имаш само орален херпес не е ништо страшно за бременоста, а генитален херпес мора да се третира пред пораѓај за да не се зарази бебето (од истите причини што пишав погоре). Ако имаш раничка само на устата, и си бремена, ништо страшно, намален ти е имунитетот нешто.