Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Pricinata e skrateno grlo poradi konizacija. Prijatelka so prirodno skrateno grlo se poragase carski , bez dr pricini. Taka da , ne e ni bitno samo dobro da se zavrsi. 0a sekoj e prikazna za sebe. Kolku i da se slicni dijagnozi i dr sekogas sme razlicni. Ti som si uspesno porodena prirodno so skrateno grlo. Super, nema so da se navrakas nazad. Bitno dobro pominalo se,pa dali nekoj ti spomnal ili ne za carski najmalku vazno. Neka bide se ok pa kako e taka0 e

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Добро,полека не дојдов тука да се расправам.
    Значи сепак не е само скратено грло причина за царски како што напиша. Има овде трудници со скратено грло кои можеби имаат страв од царски, а нема потреба да ги плашиш бидејќи можат да си родат и природно. Нека биде се ок,ништо лошо не ти напишав.

На LiquidLuna и Maja92@ им се допаѓа ова.
  3. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Ne se raspravame, i ne gi plasam. Ne sme nie tie so ke im kazeme kako da se poroduvaat. Site si imame doktor koj znae mnogu poveke i od mene i od tebe.)nie tuka razmenuvame prikazni i iskustva. I kako so kazav kolku i da ni se isti dijagnozite sepak sme razlicni. I na krajot doktor odlucuva.

На WhiteCat33, Maja92@ и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    Бремена сум 13 недела, претпоставувам дека не е страшно ама ме фати некое шубе. Фала ви на двете :sun:

На Spidy и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Така де. Ама ти имаш и абдоменален серклаж, така да верувам дека е тоа причина плус за царски пораѓај. Да не нафрламе нецелосни информации.
    Да си имаш лесен пораѓај

6. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Ne nafrlame ti pisav poveke pricini. Jas licno nikogas ne se baziram i se stavam na isto mesto so druga osoba. Ti neso mi se zapna ,zosto pa zosto carski. Zatoa taka ti pisav, so e bitno kako ke bide. Ako jas sum taka neznaci i drugi deka ke se. Sekoj za sebe. Tuka cisto da se upatime ili iskustvo ili nejasno prasanje. A za poragaj , doktor odlucuva. Ne gi plasam jas drugite, ama ako dr odluci deka treba carski poradi x pricini, ti so ke kazes a nemoze ja sakam prirodno... Nema veza veke ko si me rascitala i proucila mozese i prethodno i da ne mi se zapnuvas zosto pa zosto. Fala za zelbite za lesen poragaj. Im posakuvam na site so lesno, i kolku i da citame tuka se i sesto ne sme tie so donesuvaat odluka i ne sme site iste. Nikogas da ne se sporeduvame edna so druga. Najbitno e da izlezeme srekni od grupava

На Prolett, WhiteCat33 и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.861
    Допаѓања:
    77.314
    Таа болка од воспаление од пешачење или вежбање трае неколку дена, не е еден ден... така да може да ти е од тоа. Сега особено што пешачиш со тежина плус на тебе... Масирај си се, за побрзо да ти помине.. :)

На WhiteCat33 и ina..ina им се допаѓа ова.
  8. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Dali e normalno da imam bel/zoltenikav iscedok vo 23 nedela bez neprijaten miris, cesanje i slicno ?

9. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.354
    Јас сум 12+1 и таков ми е исцедокот цело време..исто без симптоми. Нареднава недела сум на брисеви, па ќе видиме..

На Butterfly522 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.861
    Допаѓања:
    77.314
    И мене ми е таков и бев вчера на скрининг и брисеви и баш си прашав. Вика ако не чеша, мирис чим нема дека не е ништо. Кога зема брисеви рече дека баш океј и изгледа, розево, чисто вагината. Па ќе видиме наредна недела што ќе кажат брисевите...

На Butterfly522 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Која недела се правеа последните брисеви?

12. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Колку можам гастрогард да се напијам дневно против киселини, во аптека рекле една |(па кога да ја испијам кога имам постојано, во упатство пишува макс 11 ама не сватив дали и трудниците смеат толку или не.

13. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.163
    34та недела. Колку е нормално да имам лажни контракции дневно? Некако како многу често да имам...

14. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.562
    Допаѓања:
    11.751
    Јас ги имав од 20 21 недела..пола бременост ја поминав со нив, језивки се па од толку што ги имав, почнав да не ги приметувам..

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Од 34-36 недела

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.063
    На маж ми му рекоа слободно по 5/6 за трудници, касни и бадеми непечени, ладно млеко голтка по голтка

17. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    6.584
    Се изнасмеав со ова розевково, каква ми е потемнета лелеее, а што ми беше убавка :rofl: Среќа што не можам да си ја гледам веќе. Па и градиве темни темни 8-|

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.861
    Допаѓања:
    77.314
    Мене иста ми е надвор, а градите и мене потемнети (претходните две бремености не ми беа вака), башка и пораснати... :rofl: За внатрешно ми збореше матичната... океј изгледало грлото, розе ѕидот како што треба :rofl:

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Оф бе мила јас пробав све и ништо не помага ,

Пробав скоро све што слушнав за киселини ама ништо не помага , и таблетиве кога како некогаш ни од нив не поминува , па со грижа на совест ги пијам по 2/ 3 на ден ама ќе накачам онда чим може повеќе.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.861
    Допаѓања:
    77.314
    Имаш среќа ако ти воопшто помагаат... Инаку време треба само, кај кој повеќе, помалку, пократко, подолго... :(

Иначе фарба смееше после 12та нед? Јас се фарбам без амонијак на 2,3м (бели неколку ми искачаат), па дека мојата боја си ја вратив последнава година, само корен би фарбала. Смеам нели после 12та?

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.