Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.059
    Откако останав трудна докторката прво нешто што ми рече е да не бидам будала за фарбањето и да не си ставам товар и да си се фарбам. Јас си се фарбав редовно во корен пред да залегнам. После тоа еден ден пред нова година со дозвола за движење отидов на фарбање цела.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.059
    Ова ти зборам откако бев во рана бременост му кажаа толку, сега не верувам да ти е проблем… сега не ги лапај ко бонбони и ти :D

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Па онда 6/ 7/8 на ден сигорно;):Dнеможам ме изгореа киселиниве , све ми се собра, лежењево , тахикардии, аритмии уште киселиниве ми фалеа:puke:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebe2023

bebe2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2023
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    397
    Dermatolog posle poragaj ,za vreme na bremenost nema da ti gi tretiraat

5. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Jas deka patoloska pred transfer se isfarbav vo koren samo. Posle cela bremenost koristev sprej za pokrivanje beli vlakna ko izleguvav od doma. Kolku tolku ja iscuvav mojata boja ,nadolu e temna no posle poragaj ke ja sisam i osvetlam taman polesno da se izvadi temnata. A spejceto od dm za koren na loreal mi bese spas.

6. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Девојки гледам пишувате за кожниве проблеми што се јавуваат и консултација со дерматолог. Мене ми се појави баш на аеролата како "тртка" или папилом стручно (најчесто на врат го имаат луѓето). Бев на преглед за дојки ми рекоа се е ок и дека тие се појавуваат на различни делови од телото за време на бременост.
    Дали некоја имала таква ситуација со градата до сега?
    Докторката ми рече гледа само еден проблем, а тоа е мора консултација со дерматолог кога да се отстрани. Ќе пречи за доење и бебето може да го откине.
    Ако има некој вакво искуство ве молам да го споделите.

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    Извини што улетувам, за спрејот сакав да те прашам, го користев и јас, ама не поради бременост, се уште не сум, да не фарбам корен на секое, многу ми се фарбаа перниците од него, дали и тебе ти се фарбаат?

8. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Пробав waya кесички за киселини и многу брзо делуваат ја снемува киселината ама кај мене делуваат околу еден час па пак се јавуваат.

9. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Au da,l ko stavas ako si u svetla bluza obavezno nesto temno staro obleci. Se isprskaat a ne se perat deka na poslaba temperatura . Pernicite se perat deka na 90. I nedaj boze da se pocesas vo koren,crno pod nokti :D ama za do kontrola do dr. Mnogu vrsi rabota

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    Е да, јас дека бев шатирана и не бев во мкд затоа и си земав да не фарбам корен, се перат навлаките, ама па што велиш ако се почешаш ноктите лом хаха.
    Мојот беше лешник боја.
    Мене и лицево ми беше со точки кога шприцав хаха, па се бришев.

11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Isto, stavam toalet ko spricsm. Ili vratata od kupatilo i ona lom. Sreka so gloss vlazni se cisti. Ke imase kavgi :sweat:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mmaceee

mmaceee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Здраво мајки и идни мајки. Бремена сум околу 5 недели според менструација а според мене бидејчи знам кога што сум правела сум 3 ипол недели. Нев малку настината и потјашлував на матичеб ми дадоа амоксиклав, испив пола доза и ги прекинав засо дознљв декљ.сум бремена ми беше страв да ги пијам. Ама еве скоро цели 3 недели кашлам, никако да прекинам, продуктивна кашлица ми е, секретот од носот и од искашлувањето е бел скоро прозирен. Друго ништо немам, само кашлица, носот не е затнат. Отидов пак на лекар вчера ама многу беше гужва и се откажав. А навечер кога спијам воопштп не кашлам, само преку цел ден. Пробав се и сешто од природни препарати не помага. Страв ми е да не биде нешто, ќе одам понеделник пак кај маитечен и ќе побарам упат за брисеви, ама незз дали ако ми даде пак антибиотик дали смеам да пијам ако морам, да не штети нешто. Веќе и градиве го откорнав од кашлање.

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    14.491
    Ако имаш бактерија, или не дај боже спуштено на плуќа, полошо е тоа да го носиш во себе за бременоста отколку антибиотикот што ќе ти го дадат. Напрај си брисеви и нека те слушне доктор со стетоскоп, па ќе ти кажат дали е неопходен антибиотик.

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Devojki da ve prasam. Vie veke sto imate bebence, dali koristevte anatomski pernicinja za glavceto na bebeto. Ke vi pustam slika. I dali ste zadovolni imaat efekt preporaclivi Screenshot_20240128_003435_Google.jpg

15. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.861
    Допаѓања:
    1.517
    I jas gi gledav ovie vo loco croco, samo prodavackata kaza ne se za na pocetok. Od koga moze na vakvo pernice?

16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Na moeto pisuva 0+ na babyjam e. Nz od andrej kompani go zemav

На WhiteCat33 и снежана2023 им се допаѓа ова.
  17. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Jas gi imav vo prvata bremenost i sega pak na areolite, na stomak, na vrat, tie na gradite sami se isusija padnaa, na vrat sega se gledam baagi moram lance da izvadam ke gi zakacam kaj da e... Nisto strasno.
    @Anyshka mene sprejot mi se naoga ako itno izleguvanje treba ili na rabota da proturka denot dodeka da kupam farba inace sekade ostava boja i da se pocesas, na prsti i na pernica sekade...
    Jas se farbav i vo bremenost ne veruvam deka e stasno za plodot, bez amonjak a nekogas i so, ne ke odam bela na rabota :emo::rofl:

На Anyshka и kitsune им се допаѓа ова.
  18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Amoksiklav se dozvoleni e sega ne znam za vo organogenezata prvite nedeli ama gotovo stom gi prekina. Virusot e takov (eden od mnogute zimava) se kasla i do 5 nedeli od sirupi mene Alpenkraft mi pomaga od domasni lekovi 3 lazici maslinovo, 3 lazici med da se stoplat i 3 lazici limon da se dodade na malata od ova i zapira kaslica. Odi na lekar i kantarion edna lazica na den

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Фала ти. Се исушија на градите после пораѓај?
    Како да се зголемува ова и нз колкаво ќе стане до 9ти месец здравје ако се биде ок :D

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.872
    Бебе не треба да спие на никака перница до годината.

На Skyler81, warrior, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.