Откако останав трудна докторката прво нешто што ми рече е да не бидам будала за фарбањето и да не си ставам товар и да си се фарбам. Јас си се фарбав редовно во корен пред да залегнам. После тоа еден ден пред нова година со дозвола за движење отидов на фарбање цела.
Ова ти зборам откако бев во рана бременост му кажаа толку, сега не верувам да ти е проблем… сега не ги лапај ко бонбони и ти
Па онда 6/ 7/8 на ден сигорнонеможам ме изгореа киселиниве , све ми се собра, лежењево , тахикардии, аритмии уште киселиниве ми фалеа
Jas deka patoloska pred transfer se isfarbav vo koren samo. Posle cela bremenost koristev sprej za pokrivanje beli vlakna ko izleguvav od doma. Kolku tolku ja iscuvav mojata boja ,nadolu e temna no posle poragaj ke ja sisam i osvetlam taman polesno da se izvadi temnata. A spejceto od dm za koren na loreal mi bese spas.
Девојки гледам пишувате за кожниве проблеми што се јавуваат и консултација со дерматолог. Мене ми се појави баш на аеролата како "тртка" или папилом стручно (најчесто на врат го имаат луѓето). Бев на преглед за дојки ми рекоа се е ок и дека тие се појавуваат на различни делови од телото за време на бременост. Дали некоја имала таква ситуација со градата до сега? Докторката ми рече гледа само еден проблем, а тоа е мора консултација со дерматолог кога да се отстрани. Ќе пречи за доење и бебето може да го откине. Ако има некој вакво искуство ве молам да го споделите.
Извини што улетувам, за спрејот сакав да те прашам, го користев и јас, ама не поради бременост, се уште не сум, да не фарбам корен на секое, многу ми се фарбаа перниците од него, дали и тебе ти се фарбаат?
Пробав waya кесички за киселини и многу брзо делуваат ја снемува киселината ама кај мене делуваат околу еден час па пак се јавуваат.
Au da,l ko stavas ako si u svetla bluza obavezno nesto temno staro obleci. Se isprskaat a ne se perat deka na poslaba temperatura . Pernicite se perat deka na 90. I nedaj boze da se pocesas vo koren,crno pod nokti ama za do kontrola do dr. Mnogu vrsi rabota
Е да, јас дека бев шатирана и не бев во мкд затоа и си земав да не фарбам корен, се перат навлаките, ама па што велиш ако се почешаш ноктите лом хаха. Мојот беше лешник боја. Мене и лицево ми беше со точки кога шприцав хаха, па се бришев.
Isto, stavam toalet ko spricsm. Ili vratata od kupatilo i ona lom. Sreka so gloss vlazni se cisti. Ke imase kavgi
Здраво мајки и идни мајки. Бремена сум околу 5 недели според менструација а според мене бидејчи знам кога што сум правела сум 3 ипол недели. Нев малку настината и потјашлував на матичеб ми дадоа амоксиклав, испив пола доза и ги прекинав засо дознљв декљ.сум бремена ми беше страв да ги пијам. Ама еве скоро цели 3 недели кашлам, никако да прекинам, продуктивна кашлица ми е, секретот од носот и од искашлувањето е бел скоро прозирен. Друго ништо немам, само кашлица, носот не е затнат. Отидов пак на лекар вчера ама многу беше гужва и се откажав. А навечер кога спијам воопштп не кашлам, само преку цел ден. Пробав се и сешто од природни препарати не помага. Страв ми е да не биде нешто, ќе одам понеделник пак кај маитечен и ќе побарам упат за брисеви, ама незз дали ако ми даде пак антибиотик дали смеам да пијам ако морам, да не штети нешто. Веќе и градиве го откорнав од кашлање.
Ако имаш бактерија, или не дај боже спуштено на плуќа, полошо е тоа да го носиш во себе за бременоста отколку антибиотикот што ќе ти го дадат. Напрај си брисеви и нека те слушне доктор со стетоскоп, па ќе ти кажат дали е неопходен антибиотик.
Devojki da ve prasam. Vie veke sto imate bebence, dali koristevte anatomski pernicinja za glavceto na bebeto. Ke vi pustam slika. I dali ste zadovolni imaat efekt preporaclivi
I jas gi gledav ovie vo loco croco, samo prodavackata kaza ne se za na pocetok. Od koga moze na vakvo pernice?
Jas gi imav vo prvata bremenost i sega pak na areolite, na stomak, na vrat, tie na gradite sami se isusija padnaa, na vrat sega se gledam baagi moram lance da izvadam ke gi zakacam kaj da e... Nisto strasno. @Anyshka mene sprejot mi se naoga ako itno izleguvanje treba ili na rabota da proturka denot dodeka da kupam farba inace sekade ostava boja i da se pocesas, na prsti i na pernica sekade... Jas se farbav i vo bremenost ne veruvam deka e stasno za plodot, bez amonjak a nekogas i so, ne ke odam bela na rabota
Amoksiklav se dozvoleni e sega ne znam za vo organogenezata prvite nedeli ama gotovo stom gi prekina. Virusot e takov (eden od mnogute zimava) se kasla i do 5 nedeli od sirupi mene Alpenkraft mi pomaga od domasni lekovi 3 lazici maslinovo, 3 lazici med da se stoplat i 3 lazici limon da se dodade na malata od ova i zapira kaslica. Odi na lekar i kantarion edna lazica na den
Фала ти. Се исушија на градите после пораѓај? Како да се зголемува ова и нз колкаво ќе стане до 9ти месец здравје ако се биде ок