Не сум бремена јас се уште, го земав кога не бев неколку месеци во мкд и да не фарбам корен, ми се наоѓаше, инаку немам бели влакна, само ме нервира подраснато иако сум шатирана редовно фарбам корен. И ехотонот остава траги, сакав да си земам дека таман шатирана сива ќе бев ама кога ми кажаа дека остава траги не земав.
19та недела сум, некако ко да го осеќам многу доле. Не памтам дека со ќерка ми толку доле сум осеќала толку рано. Буквално како со ноџињата во канал да ми е. Како ги осеќате втор триместар?
Даааа и јас многу пати паничев и се стресирав дека ниско ја осеќам Дури и на двата одев цервикс да ми мери, пусти страв И во ред си беше се Матичната ми викаше рано е малечко е уште е долу матката
Девојки како се осеќаат изгледаат лажни контракции? Јас си имам тапа болка во кичмата од кај 23 24та недела, ама овие два три дена ме фаќа на момент да ме боли како некој со нож да ме мава и трае околу 10 15 секунди... и дали сте имале болка на левата страна тука кај ребрата баш под срцето денес и воздух кога ќе земам ме боли...
Здраво трудни. Срам/ не срам, ќе прашам, жени сме. Дали некоја од вас осетила менување на мирис долу откако е трудна? Последниве два месеци го забележувам тоа. Пијам и специјални вагинални пробиотици веќе трета недела откако се исчистија брисевите и откако микрофлората беше отсутна ради антибиотиците вагиналети што ги примав, не мириса лошо апсолутно- ниту па имам некој исцедок или нешто што би изгледало на инфекција, едноставно не е баш да речам „пријатно и свежо” како што сум навикната од претходно. Дури и два пати се одмивам во ден поради ставање утрогестан вагиналети, два пати менувам гаќи- вриени и пеглани ради превенција од бактерија. Долу скроз се средувам, не е ради влакненца. Пред да залегнам ради скратено грло го немав тој „проблем”. Здраво се хранам, не јадам благо и пецива ради шеќерот, пијам многу вода. Инаку сум 32+3 Може и јас претерувам, ама стварно ме интересира. Ќе ја прашам и докторката денес, ама ме интересира и ваши искуства. Се отсрамив
Da i jas imav cuden miris, brisevi 3 pati cisti nikakvi infekcii a osobeno sega vo 9 mesec. Nekako cuden miris e ama ne neprijaten ili pa onoj na riba pri infekcija. Nikogas ne prasav aj bas pisi mi so ke ti kazi.
Max 12 na den. Mene me spasija mnogu. Kako si ti? Dojdov na temava samo da vidam do kaj si slucajno da ne si se porodila a da ne sum videla
Вие што сте имале висок притисок како сте терале до крај на бременост? Сте оделе на работа? Имало ли нешто последици по бебето? Константно секој ден ми се качува кога сум на работа до 150. Месец дена сум на метил допа по потреба. 19та недела сум, вака ми е веќе еден месец. Го осеќам, ми смета.
Au fala, jas po 2 mislev deka treba. Utre 38 nedela i na ctg. Vcera imav malku kako menstrualni bolki na 3 4 pati ama ne bea jaki prestanaa. Cekam sega so ke bide ne znam. Ti do kade si?
Најверојатно хормони... или до носот да не ти е? Секако во бременост ни е сетилото за мирис ојачано Јас сум 12та нед, мене па кожата чудно ми мириса и се туширам, мачкам бекутан млеко дека тоа убаво ми мириса.. ама па по некое време го осеќам мирисот на кожа Приметив и главата ми има чуден мирис, само прв ден на миење ја носам пуштена и после ја фаќам дека само така не го осеќам мирисот... или пак, до носот ми е Маж ми вика исто сум мирисала, главата не ми мирисала... значи може е до носот...
Може и до хормони е.. градите ме болат константнп од кога останав бремена и со првото и сега.. и како подуени се поголеми.. и ми се потат и лачат самите пот која ми смета.. неубави ми мириса а претходно сум немала.. и само се туширам ..друг спас нема
Здраво девојки нова сум во оваа тема и ми требе совет од вас.Правев трансфер почеток на Јануари и се испадна супер фала му на бога две црти и висока бета. Сакам да прашам незнам дали направив греша во перидот од трансферот па до сега се имам намиено витами А од 3000mcg некој 5-6 пати. Ве молам за совет дали може да се деси нешто на плодот само што прочитав дека ме требе да се пие во бременост.
Девојки јас сум 19 недела скоро и уште немам матичен се одев на приватно али мислам веќе е време да си најдам каде и да се јавам ми викаат фул биле не примале нови а пред бременоста не сум имала потреба од гинеколог и немам матична а стварно скапо ми е по 2000 од обичен преглед. Кажете некоја која прима нови клиенти и сте задоволна. Ви благодарам.
Zdravo mislam deka vrednostite na d-dimeri vo brenenost se slednive: I trimestar se do 850ng/ml II trimestar se do 1200ng/ml III trimestar se do 1750ng/ml Gi vidov bas pred nekoja den i jas ispituvav. No sepak pokazimu gi rezultatite na doktorot.
Гледам санте плус мн често намалуват пакет спонтано породување од 1300 е на 850 е.. за нпва година... летна понуда.... нз сега дали околу велигден, мајот.. намалуваат исто...некој да има инфо
Од 5-6 пати не може којзнае што да се случи, не се секирај. Во првата бременост во 24та недела испитував, ми текоа над 2000 треба да бидат за да се даде терапија, значи не е превисока вредноста.