Девојки дали кај вас се појавиле мачнини и киселини во второ тромесечие?18та недела сум,пред два три дена почнав да осеќам мачнини и киселини од одредени ј,првото тромесечие немав воопшто.
Чудна работа мене ми се случи. Минатата недела бев за скрининг на клиника и ми зедоа крв за ддмери пошто се потпишав за некое истражување. Резултатот беше со вредност 400 за ддмери. Денес бев на трансфузиологија за хемостаза, ми испитале и ддмери со резултат 1379. Како може така различни вредности? Не ни е во ред здраствово или..? Отидов сега во авицена да проверам
И мене времињата ми беа скратени и качени д димери околу 1700 мислам беа, во консултација со трансфузиолог и гинеколог не примав ништо ама ги следевме до крај. @Fairy tale.23 Да, киселините обично покасно доаѓаат, кај мене во трето тромесечие беше страшно, спиев седејќи.
И мене пред скоро истото ми се случи, испитав на државно ддимер и хемостаза и ддимерите испаднаа 1300 јас почеток на второ тромесечие, се загрижив и му кажав на специјалистот каде што одам и ми рече да испитам на ново на приватно кај нив во нивната клиника и испаднаа 500 и нешто за 24часа покасно од првиот резултат, докторот ми рече во ред ти се, ама пред тоа се исплашив и како може толкава разлика за само еден ден?Стварно незнам што да кажам
Јас мислам да не со ги пишале по нивно резултатите на гинекологија пошто за истражување се работи. Незнам ама и јас испаничив многу голема разлика. Ќе видиме од авицена резултатот
Јас, 15+3 сум. Од завчера ми е ептен мачно, сфатив кога почна да ми се враќа храната малце во хранопровод дека се уствари киселини. Исто блага болка во желудник осеќам и одвај јадам. Прво тромесечие супер го поминав без никакви потешкотии.
Ako e so brisevii i iscedok se ok, ne se grizi i jas osekam promena kako mirisam, potam noke mnogu, se preslekuvam redovno kako od pod tush sum i pak mi se vrati od prvata bremenost identicen mirisot na teloto, ne losh tuku ednostavno poinakov kako na kiselo od hormonite e, bashka izostren e osetot. @Tea SK a da si prasas doktor da premnis na redovno zemanje namesto po potreba, onaka od iskustvo so drugi lekarstva poveke efekt davaat ako ima potreba sekako ako se zemaat redovno, jas ne ama drugi sto znam isterale do Metil dopa bremenost pocest nadzor od lekar, soleno ne, magnezium obavezno.
Па околу н г беше 850 сега си е пак 1400.... ама враќав назад летото е имало 850... како летна понуда... можи си викам април. Мај..велигден ќе стават.. ххх тпгаш ми е терминот де па се надеваме сите оти можеби ќе користиме нешто
Мене гинекологот ми препорача да користам лактогин сапун за одржување на ph и вистина добро се покажа, немав непријатен мирис, и после породување еве не го сменив
Од домашно лекување, завршив со бронхопневмонија, 4/5 недели сум отприлика бремена, почна со поткашлување, па убаво кашлање, однеделата до тт, денес правев крвна слика срп 106, леукоцити 17, железо 2.5. Матичната ми препиша панцеф. Бев сега и на инфективна клиника бидејќи ме фати болка од десна страна на градите неможев земам длабок воздух а ниту да кашлам од јаки болки како нож во градите да имав. Ми дадоа инфузија со антибиотик на инфективна,и плус сумамед. Насабајле 1 апче сумамед навечер 1 апче панцеф. Ќе се предозирам од антибиотик. Незз дали да пијам едни или како што ми кажале, да не завршам после со лежење таму. Аман веќе од овие вируди и бактерии
Со лесно. Ништо на своја рака и одговорност да ставаш. Ќе си слушаш сега докторите како кажале, така. Покрај терапијата, земи нешто и природно за лечењето да е побрзо. На гради ако сакаш свинска маст со темјан истолчен стави (мачкаш убав слој дебел и фолија проѕирна ќе ставиш, така да стои на тебе). Исто и можеш да си направиш 1л лимон, 1л мед, 1л маслиново и во текот на денот на 6ч по мало лажиче ќе зимаш од тоа. И уште еден ефикасен природен лек, ловоров лист. 2,3 листа во 100мл вода ќе зовриеш, малку мед ќе ставиш и постепено и тоа ќе си го пиеш... Со лесно Ако си во можност купи си и инхалатор. Секако за со деца понатаму ќе ти треба.. или ако веќе имаш, прашај и инхалации да правиш...
Вчера поминав тој главен преглед односно тој преглед да ти бил органи скрининг кој што мојата докторка ми го нудеше по дете да и платам по 130€ но Јас нее прифатив сега ме прати во болница можело и без да се плаќа. Се е супер и во нормални граници имамм две здрави бебиња во мене две девојчиња . Е сега оставува во четврток да испитам скриен шеќер тука кај нас се доручкува насабајле нормално. Па со едно боцкање и пиење глукоза. Јас стварнно незнам што да јадам сабајлето.... Киселини имамм преку цел ден мака ми е искрено незнам што да јадам што не. Какко да ги смалам киселините имате совет?
Дали на 850 ддмери ви дале некоја терапија, мене гинеко ми рече нема потреба, горна граница е 500, малку се загрижив...
Хеј женски, мене ми дијагностицираа некој си корозивен гастритис и онака скроз ништо неможам да јадам, не сум ни била свесна дека болките у желудник со кои живеев и пред да сум бремена не биле воопшто нормални... Онака скоро цела година си бљуцкам киселини па сеа одкога сум бремена уште толку сум хаос ама некако навикната бев на киселини и болка... Е сега матичната ми ги даде овие, нови биле кај нас, но искрено мислам дека во странство и би биле поефтини, иницијално се од Бугарија донесени. Е сеа... 14 кесички околу 560 денари се, што според мене е претеризам. WAYA RefluStop, кесички со гел формула... Ама може да ви завршат работа, пробајте си и вие. https://ibb.co/GkKFybM