Zdravo majki , nie so polisiticni jajnici i mnoguu ne redoven ciklus kako da znaeme koga ni se plodni denovi? Sakam da probam za masko vtorata bremenost pa imam slusnato deka odnosi vo denovite za ovulacija ispadnalo masko,,, prvo bitno zdrav da e no posle devojceto bi probala na sreka za edno masko
Може си се заморила повеќе, нешто тешко му дошло на организмот па така изрегирал. Јас си имам тахикардии и сега, ама до кај 130 ми оди, не повеќе... во првата бременост па до 160 имав и бев во Срце да се прегледам од страв, се беше океј. Едноставно таква ми беше бременоста, мачно ми беше на нозе да застанам. А застанев срцето бум бум бум, а тек да се подвижев малку... одма 160ка. Ама таа бременост лошо и мачно ми беше до самиот крај... Втората бременост уживав како да не бев трудна. Третава некоја средина хахаха 12+3 сум и еве сега за сега веќе неколку дена ми е подобро, не повраќам, не ми е лошо... пу пу
И за двете бремености истото ми се случи, изгледа ептен рана бременост фаќав на преглед. Дури од страна добивав коментaри како така веќе требало да се слушне срце, аха да. Првото е 3г, второво чекам секој момент да се роди. Така да ич не се грижи, ќе биде во ред.
Искусни мајки споделете искуство, 5 недела сум бремена прошла недела ми беа денови за циклус но беше мало крварење spotting и тогаш уствари дознав дека сум бремена. Читав дека е нормално да има крварење истиот период како и редовната менструација. Денес имав малце spotting капка, а гинеколог ми закажаа тек на 10ти. Дали некоја имала слично искуство да сподели дали е нешто опасно или безврска се стресирам ??
Требало да отидеш кај гинеколог да те прими одма можеби е ништо имплантација но можеби е друго и ќе ти треба терапија. Би ти рекла да појдеш некаде на дежурен , ремедика, систина , државно и да те прегледаат Со лесно
на работа сум, после 4 ке одам на преглед обавезно. Се надевам дека нема да има никаков проблем фала ти за советот
Девојки како стоите со мачнини и лошење? Имав 8 и 9 недела константно - повраќав секој втор ден, но тоа кратко беше, фала богу помина и се смири. Сега сум 12+5 и овие 3 дена навечер наеднаш ептен почнува да ми се гади и лоши, ама издржувам да не повраќам.. Нели веќе треба да поминуваат или грешка сум?
Мила кај секого е индивидулно,би требало да поминат ама ако си среќа како мене еве две бремености повраќање цели девет месеци,најбитно бебето да биде добро и јас повраќам јадам поврачам јадам и така во круг,не се оставај да бидеш гладна
Една недела живеев ма соленки/квики и вода/кока кола. Се оправив една недела, јадев како што треба, еве денес како камен да ми стои во желудник и ми се гади по малце. И поарно поврати, може ќе ти олесни малце. И јас се надевам дека ќе помине се и ќе уживам во бременоста.
Девојки дали сте се соочиле со краток здив и стегање на гради во бременост? Притисокот ми е ок .22ра недела сум
Јас прскав виоплекс за епизиотомоја и многу брзо ми заздрави раната. Прво ставав кантарионово масло и ми се е.. мамата, ми се воспали раната па морав антибиотик да пијам и одма ми сменија со спрејот. Јас се полевав со шише со грч ладна вода со хиперманган растворен, за ем да ми ја лади ем дезинфицира раната. За козметика, јас имам екстремно сува кожа, користев биодерма мислена купка за туширање и лосионот за тело од биодерма што мириса на лабараторија. Комбинирано мачкав на бутови и стомак и од путерот на хип.
Од 34-35та гн со првото имав вагинални прегледи па до 40та истерав со грло скроз затворено, ама затоа коа почнав да се отварам, леле мајко, арно дома не се породив. Ни пенис видов, ни урма каснав, ни по скали се качував, ни ананас не јадев, ама се отворив одма и брзо И сеа ништо не правам, бебе ме удира во канал, ме боли на движење, не можам да се сексам, едвај по скали се качувам. Спуштено е бебето ама не скроз, следна недела и јас ќе имам преглед со рака да види докторката дали омекнува грлото по малце. Ме фаќа страв, ич не ми беа пријатни прегледите со рака :/ ме фаќа и страв да не биде крупно па да не искочи од доле ахахаха
И мене ќе ми треба вакво нешто за во спална (дека бебе таму ќе биде здравје) и ми фатија око овие на тркалца од Икеа. Кутии убави ќе си купам посебни и ќе си огранизирам во нив. Има различни видови, ѕирни си... Понатаму и ќе ти остане, ќе си го користиш во тоалет, кујна...https://www.ikea.com/rs/sr/cat/kuhinjska-ostrva-i-kolica-10471/
е што убаво влегов на темава ме расположи безпенисна сестро ела да се гушнеме Во фрижидер уште ми стојат ананасот и урмите неотворени Може кај мене влијаеше што бев со кратко грло ама пребрзо од 3 прсти отворена ко што стигнав во болница стигнав до 10 се чудеа дека прворотка се отвори толку брзо и лесно ко конзерва Така да кога ќе му дојде времето ќе си тргне тоа и ќе се отвориш ниедно бебе не останало внатре @Spidy Кај мене цела среќа со рака ми буричнаа 4 пати веќе на пукнат водењак пред тоа немав прегледи со рака