Многу убаво кажано Браво и мене ме интересираат овие работи,ние кога бевме да ми потврдат бременост бев 8 недела и се гледаше само плодова кеса и срцева акција толку, очигледно некој не прави неуки.
@mama89 @kallias Се најубаво мешенца,здраве,среќа,љубов и се што сакате да ви се исполни.Бакнежи и гушки од мене и бебушов(во мешево)
Blagodaram, inaku zakazav od utre odam prvo da napravam eho na abdomen, pa urinokultura i so rezultati kaj internist, sto ke kaze toa...znam deka kolonoskopija so anestezija e bezbolno.ama si velam aman veke covek nemoze da se opusti, kak izleze sega ova.A kazi mi dr.simptomi.osven bolka imase?I sto ti rekoa so kolonoskopijata od sto ti e ?
I kas ve citkam i da se nadovrzam, gledam i davate dobronamerni soveti na.rakce, ama ova poslesniov post i mene me iznenadi, racinja,nodjinja kaj bebe vo 8nedela?pa togas kaj mene samo srceva reakcija mozese da se slusne....a i toa deka soprugot se smenil ne veruvam,nekoj.koj posegnal da udri zena ne se menuva...spored mene ne treba mmda me zali deka sum trudna i moze da go izgubam deteto,tuku sekogas treba da me.pocituva i da ne me nervira Najvazno e ti, rakce , da sesmiris i da uzivas vo najubaviot period od zivotot,sega treba da ste najbliski,najsrekni,nosis vo sebe nesto sto e samo vase zaednicko.
Ova e od privatniot doktor,a jas sum od denes 9 nedela bebeto odi 3 dena ponapred i odgovarase na 9 nedeli i 2-3 dena,jas nema sto da lazam,koga vi pisav uste pred da mi docni mi se vide plodot na eho,i bese 2mm,pozz
Леле целата сум разнежнета звонат мобилни,фрчат пораки,на фб,тука во живо на секаде честитки и убави зборови ептен убав ден ...уште малку ќе одам на работа ама не ми е мака,толку сум исполнета со позитивна енергија ќе ми летне времето до десет Ве сакаааам сиитеее
A da slucajnost na ist den jas i kerkamu sme rodeni,pa po toa i rece rakovite se takvi,emotivni,ama dobro ako ne sakate jas vece ne vi pisuvam pozz
@mama89 @kallias нека ви е најнјајсреќен роденденот да бидете исполнети со здравје , среќа , љубов , многу дечиња и секоја неостварена желба да ви се оствари
Баш те мислев откако пиша дека си во болница искрено многу се израдував дека се е во ред а мм дај Боже ваков да си остане и да му бидеш од сега па понатака на прво место и ти и бебенцето имај убав ден мила
И јасс во 3 недела дознав за бременоста и тоа преку тест а бебеѕо ми беше тогаш 1,67 мм хахаха точкичка
На никого ти не му сметаш, пишувај каде сакаш и колку сакаш, само верувај никој не сака кога некој пробува да го прави будала при здрав памет Сите сме овде еднакви, и за исто сме овде, тука сме и за лошо и за добро,за помош и за плачење и за смеење, ама ова твоево нешто не штима, или ти лажеш нешто, или докторот ти е исклучително глупав. Не си ни прва ни последна на која што и дале утрогестан или прогестерон, ама да ми кажеш дека за кандида ти рекле мора хитно да останеш да лежиш во болница, или дека од кандидата имаш грчеви - немој молим те, жени со патолошка бременост, што може во секој момент да го истресат бебето дома ги праќаат. Плус докторот не смее да ти каже дека мораш да останеш во болница и да те испаничи а да не ти каже зошто, јас да сум за гуша ќе го фатам Ич да не спомнувам тоа што вчера рече дека си 8 недела, денес дека си 9 и 3 дена, утре може 12 ќе бидеш И сеуште не ми кажуваш кој ти е тој доктор, да одам јас да ми каже дијагноза за бебето според хороскопскиот знак
Мешиња кажете ми нешто што може да ми помогне со овој очен притисок зашто мислам очиве ќе ми прснат од болка осеќам како да имам игли од позадината на окото ,а за слепочниците и челото ич муабет да не праам и притисок мерев нормален ми е а очите ми пукаат
И да се надоврзам последно, веќе нема да скренувам внимание од суштината на темава... Вчера пиша дека е 8 недела и дека е во деновите кога би требало да добие !!!!!! WTF????? А потоа отиде во болница и ја задржаа, цитирам 'има некој проблем, најверојатно е плодова вода'...??????? Молам? Значи да се разбереме @rakce89, јавно кажувам дека ми си сомнителна од сам почеток, меѓутоа не сакав да бидам безобразна и да го скренувам вниманието од темите. Овде сме сите заедно, со добронамерни совети (кој колку знае и искусил). Но, со твојава приказна нешто не не е во ред(уште од денот кога ни соопшти дека природно забремени по само еден месец од спермограмот кој покажуваше дека нема живи сперматозоиди, што јас лично ти го нареков 'Господова работа'). Затоа, најдоброманерно, ако си бремена - со лесно нека ти е и те молам вразуми се. А ако не си (или си била па се случило нешто-оттаму снимкиве и извештаиве), тогаш се работи за тежок психолошки проблем (го молам Господ да ми прости што ги изговарам овие зборови) за кој решението треба да се бара на друго место. Јас ја начнав оваа дигресија на темава, но пак ќе речам - зошто не реков за друга феминка, туку баш за тебе. Ќе повторам - во твојата приказна (дури и да си навистина бремена) нешто не штима!!!
Mamicki sreken rodenden site zelbi da vi stanat realnost jas utre odam povtorno na pregled za daunov drzete mi sreka ve baknuvam
@mama89 @kallias Srekjen rodenden meshinja,Vi posakuvam prijaten ostatok od vecerta,mn zdravje, srekja, uspeh,ljubov i lesna bremenost Ve gushkam Inaku meshkovci utre i.nie sme na rutinska kontrola, pa nestrpliva sum sto ke mi kaze doktorkata kako napreduva bebceto Sakav da ve prasam dali i kaj vas treperi meseto postojano kako.kaj mene valjda e toa od srceto na bebceto, epten se poznava osobeno koga ke legnam?
Toa treperenje ako e vo isti intervali mozno e bebceto tvoe da ika jas moeto postojano go osekam i tocno znam kaj mu e glavceto koga ika mrda so glavceto nie sme vo vtornik na kontrola i jas edvaj cekam da go vidam sinko moj imaj si ubav den utre
Мешињаааа како сте ми ?Јас имав преубав роденденски ден и се надевам ќе бидам вака среќна цела година а синко мој сега се расклоца хаха ии мм го осети убавоо јупиии е ова беше како јаготка на шлаг за лека ноќ ве бакнувам мешиња