Хахахахахах, има да бидам беспенисна уште долго И кај мене е скратено грлото, ама како се скрати во 32ра, еве не мрдна ич, ама се надевам дека ќе биде брзо, вволно ќе биде тоа ми е јасно ама да биде брзо. Со првото на 5цм отворена веќе не ја осеќав раката, хахахаахах
Јас имав вагинални прегледи од 34 недела, плус бев со кратко грло, па до 40+2 недела не се отворив. @Fenix05 изгледа до краткото грло е, и за мене се чудеа како може прворотка за 3 саати да се породи
Zdravo devojki … Sakam da ve prasam vie sto ste ivf bremenosti vo koja nedela se porodivte…. Jas spored mesntruacija sum 38 tocno, no doktorot sto kje me poragja vo drzavna mi broi od den na transfer … Mi kazuva deka spored toa Sum 36,37 nedela i deka seuste e rano za edna nedela na kontrola. Do sega dve ctg so razmak 1 nedela mirni bez bolki … Nekako mn me zbuni ne znam sto da mislam … :/
Сигурно е до тоа. Јас и со првото и со второто се мачев за отварање. Шо прегледи со раце со денови добивав за да пушти грлото. Ама ретко долго грло имам, може и дека сум 180.. а може и нема врска. При прегледи со рака едвај дофаќаа цервикс. Со второто 5+ ми имаа измерено цервикс, шо реткост било тоа А носам па и големи бебиња.. првото машко 40+7 родено, 4400г 56цм, второто девојче 3800г 51цм. Башка првите 2 ми се 2ипол разлика и мислев бар второто после толкаво бебе природно родено.. ќе летне. Ама не и неа ја надносив и за неа ме намачија да ме отворат и џабе, царски со неа завршив. Третово ќе видиме... Мада ако е пак машко и толкаво големо како батко му, не би го раѓала природно
Гени, ама и се забораваа.. пораснаа во мене Девојчето си е просек до ден денес, таман за возраста.. дури и слабичка е. Е машково тера, расте... он ќе биде сигурно 2м човек 180 сум јас, 192 е маж ми. Ама синчево ќе е повеќе дека на тие години ниту јас, ниту маж ми не сме биле толкави. Живи, здрави само, за раѓањето како така мора да излезат, ќе се издржи..
Koga doznavte što pol e bebušot? Ja bev na gak za priska 1, 12+3, ubavo beše zavrteno, ama taa ludata dr mi reče što ima vrska što e Tolku znaela, da ne pogreši pa se obruka
Inače, cena za trudničko eho vo Sistina kolku e? Kaj Gordana Petrovska bi odela. Ili vo Newborn kaj Guržanova, tamu e 3500 toa znam
Јас би ти ја препорачала Гуржанова, подобра, постручна и подостапна докторка немам сретнато. Многу е детална и не остава на случајности. Ми ја водеше и првата и сега втората бременост.
Рано е таа недела да се дознае. Слично изгледаат меѓу ноџиња во таа недела После 16та најдобро за утврдување на пол.
Во 12 недела 90% ќе ти речат машко, и 50% ќе згрешат. Иако има доктори што на подобро ехо можат и да видат и толку рано, ама тоа е ретко. Најрано 16та недела, најсигурно во 20та на скрининг.
Јас имав среќа, во Ремедика др. Афродита го виде машко. 9/10та бев тогаш. Ама мислам дека многу убаво беше наместен и затоа, ептен се опрчи и после и со пренаталниот се потврди
Во 12та недела сите бебиња имаат "куре" (таква е анатомијата на фетусот во таа фаза), јас затоа сметам дека ако кажале машко погодиле повеќе на среќа. Женско ако рече во 12та недела и точно каже, капа ќе симнам на тој гинеколог.
Да баш така. И на мене првото 12та машко кажаа, на среќа најверојатно погодија. За второто пак машко демек, е на нареден преглед дунде испадна дека е. За ова сега пак 12та рече дека не личи на девојче... со др зборови, можеби е машко. Па ќе видиме и тоа на среќа дал ќе е Клиторисот во 12та, личи на туле
Не знам како ама мене од старт ми погодија. На првиот скрининг Ама не ми кажа докторот на мене туку на мајка ми оти ми се запнаа другарките gender reveal да ми праеле. Јас на ехо сликите куре гледав, ама тој виде дунде некако. Затоа е тој доктор, не сум јас
Можеби грешам за точно која недела беше, но беше пред наталниот во 14та недела. Баш се сеќавам ни спореди докторката, кај женските било поразлично, кај машките вака (со детали). Некако и многу убаво беше наместено. Инаку знам дека е тешко да се детектира…