Девојчиња мои знам дека тахикардии се нормални во бременост но некако многу често ги чувствувам овие денови? И тоа е во ред така?
Точно е дека се гледа а не гаѓаат на тепка. На ГАК, иста недела ко тебе приска кога правев го видоа дека е машко. И мислам дека не гледаат куре туку тестиси . За ќерка ми до 16та ме ми кажуваа, второво на 12та го видоа.
Еве 12та како изгледа. Ама ова треба да е мирно бебче во моментот и убаво испружено Кај се брзате, ќе дознаеме пол сите после 16та
Леле мене пак ме фати пред десет минути, наеднаш од ништо. Пулс 186! Среќа прекина за 5 минути Ова ме плаши многу каде е 9 месец... Што ќе се прави... Претходно никогаш во живот не сум имала тахикардии.
Истово докторката ми го кажуваше, кај женските одела наваму, кај машките натаму само треба убаво да е наместено
Првата бременост ми погодија во 12 недела и во Систина и матичната. Во Систина Гордана погоди. Женско беше. Сега во 13 недела сум кај матичната и едвај чекам да дознаам пол, ама како за беља знам нема да се гледа Нема да одам во Систина инаку таму како најмногу да гледаат заради апаратите.
Мислам мојата се обидуваше тоа да го види, ама бесно ова цело време нагоре носеше ноџиња и многу мрдаше. Едвај сликички ми извади и тоа како марсовче е. Од првото и второто многу поубави слики имам од 12та нед.. цели бебчиња убаво си се гледа се. Ова од што мрдаше, те еден дел.. те друг му фаќаше
Јас мислам мојата матична од коруновски има најадобро ехо најнов модел , се гледа предобро , а следев бременост првично во Њу борн дека таму правев инсеминации ,па продолжив систина ама не се толку добри ехата.Матичната ми погоди со двете во 12 недела и машкото прво и женсково сега
И мене исто Коруновска на првиот скрининг ми кажа пол и беше точно. Предобро ехо имаат на ранг на Систина мислам.
Majki, da vinkazam ubava vest. Jas vcera se porodiv masko bebence . Dobro pominavme, bebe malku vo inkubator zagrizena sum, ama stabilno e. Da se nadevame vo skoro ke izleze od inkubator
Дали смее да се јадат урми во бременост? Бидејќи читам тука ги земаат пред пораѓај Да не ми направат некој проблем? Поточно јадев онаков сиров бар со урми и сега мисла ми е
Дали се имате соочено со болка кај "опашката" на задникот... значи неможам да седам ни да одам од што ме боли, паднав пред недела ипол баш таму ама не ме болеше овие два три дена е неиздржливо... Ставам ациди борици ама џабе не помага...
На паталошка сум, и не седам многу, претежно лежам...и што чистам по дома тоа ми е активност само... ама не се издржува, неможам да се наведнам, накашлам, кивнам... веќе и на одење ме боли ќе морам изгледа на лекар да одам, не сум некоја лигава трпам болка ама ова е страшно нешто
Вие што сте со терапија утрогестан, дем пред земање брисеви дали ставате? Не знам дали ќе пречи на резулатот