Jas stavav ciklogest, isto e samo pojako, matičnata mi reče 4,5 dena otkako kje gi prekinam da odam na brisevi
Хаха не ја сфатив баш сликата како би требало да изгледаат и кажаа на сестрами пол , сакале да ми направат изненадување ама јас некако се плашам да не утнат хаха а веќе сум 21 недела според мене а според гинеколокот 22 недела
4000 bese vo sistina ama sega sigurno pokacile. Ama ako odis do 13 nedela, ke ti go racunaat kako skrining i ke ti go naplatat 7000. Inace Gordana pogoduva pol i na mene vo 11 mi kaza iako go znaev ama si kjutev i na snaa mi za zensko vo 11ta i kazha.
Мускул или нерв некој, прашај за диазепам зависи која недела си ама за мускулна болка во првата бременост мене ми дадоа диазепам.
Кај мене во 11та виде штрчеше нешто и ми вели рано е уште ке ти кажам на скрининг ама и тогаш дали ќе се види. За син ми во првата бременост истата недела во плодност ми рекоа женско е, после еден месец матичната ми потврди машко дека е. Сега син ми навива за женско и јас некако појке сум за женско, ама како и да е живо и здраво најбитно. Незнам и докториве зошто толку брзаат да кажат кога и самите не се сигурни.
Eeј и ти пак тука? Честиткии. Се читавме минатата бременост, еве сега пак, некоја недела понапред си. Со лесно Мене ми рекоа 2 дена да не ставам (ја го пијм ама телефонски ме предупредија)
Dali pecurki se dozvoleni vo bremenost? I voopsto koi namirnici se zabraneti? Citam na net segde razlicno pisuva pa da se iskonsultiram so iskusni
Jas sum ista ovie nekolku dena i pulsot mi e nakacen celo vreme, malce da mrdnam 110 mi skoka. A pritisokot skros normalen..
Јас јадам се исто како и претходно само туната ја ставив на минимум, еднаш месечно да речеме. Исто сум слушнала и за швепс дека не е добро да се пие заради некоја состојка во него. А за печурки не би знаела да ти кажам зашто јас не ги јадам ама би требало да може, убав извор на протеин се посебно ако не внесуваш доволно месо. Мислам дека нема потреба да се менува исхраната драстично, само да се зголемат салатите.
Да притисок нормален 110/70 Еве вчера ми се смирија не толку често имав да ама не како пред некој ден
Za pečurki ne znam, odvratni mi se haha pa ne sum prašuvala, ama ševps ne, ananas ne, plavi sirenja onie so muvla ne, rovki jaca ne, citron ne. morski plodovi ako jadeš minimalno i dobro obraboteni So čaevi, bilki isto bez eksperimenti
Jas jadev pecurki pred skoro sampinjoni svezi ne od tegla, i na pocetokot znam koga bev trudna jadev rujnica pecurka i toa bagji jadev a bev nekade 6/7 nedela pa za sega sme okej so bebenceto
Ovie zabranive za ishrana na site ni se od mn guglanje. Jas koga prasav ginekolog dali ima nesto so ne smee da se jade i pie, mi rece apsolutno NE!
Pa citron baš citron deka ne trebalo mi kažaa, eve vtora bremenost, dva različni matičn A i citrusno da ne se preteruvalo I se ona drugono
Mene nitu edniot nitu drugiot nisto konkretno ne mi kazaa od doktorite sto me vodat, edinstveno kivi i jagodi mi zabranija zaradi alergeni (specijalistot toa mi go kaza) a jas ne sum alergicna na nisto od toa, isto mi rece da ne preteruvam so mesunki radi gasovi ova za citron prv pat slusam a mnogu me osvezuvase