Ne, vtora, ama prvata imav povekje živci za čekanje haha Sega me interesira a ko e žensko kje se protnam so po nešto novo, ama ako e maško, ništo nemame osven krevetče i količkata kolku za 3,4 meseci. Najverojatno zatoa sum nestrpliva
Можеш да си ја симнеш апликацијата Мое здравје, ако ги има резултатите прикачени на мој термин кај што има пристап матичниот, можеш и ти да си ги видиш.
Žensko e prvoto, zatoa vikam ke se protnam so samo nešto novo, drugo ima se. Ako e maško, raspar haah
Pa jas da ti kazham osekjav deka se mashki i dveve, zatoa poveruvav hahaha. Dodusha za vtorovo pravev i NIPT i veke pred 11ta znaev za polot ama si pokjutev na skrining da vidam Gordana shto kje kazhe dali ke go pogodi. Ama eve si vetiv deka za treto ke cekam do 16-20 ta nedela, pa duri i gender reveal ke pravam. AKO se resham za treto, neshto se premisluvam xD
Ke se najde i za mashko, ic da ne se sekirash zhivo zdravo neka e samo. I daj receptot za zensko hahaha
Фала ти, изгледа требаше да пишам и почна да урла, ми дојде душа на место. Ме вади од памет со паузите од ден и пол никаде да ја нема
Повеќе од два дена ако не ја осетиш ќе си одиш на преглед ама обично се јавуваат вториот ден Инаку, да знаеш имаат такви периоди кога ги нема, викаат дека тогаш раснат
Мојот доктор малку беше скептик дека сум со ин витро ама па и јас не се отварав повеќе од 1 прст, така бев 2 недели. Ама јас запнав природно и ме чекаше докторот и ми ја испочитува одлуката. Не мрдна работата па договоривме царски за во 40та недела сепак се породам природно. Почнав сама да се отварам без провокации и бидна природно, па после докторот живи радости што бев упорна во одлуката и си успеав, прекрасен доктор
Денеска бев на контрола и сум 6+1, докторката вели малку е помало според последната менструација. Ама мислам дека имав доцна овулација. Слушнавме и срцева акција и сум пресреќна, ама црвот ме јаде зошто имам кремаво-кафеав исцедок многу често Претходната недела виде 2 сакуса, ама не беше ништо сигурно. Денеска си имаше само еден. Тогаш ми зголееми Дабростон 3 пати на ден. Велам да не имам некој хематом па од таму да ми е сукрвицата, вели можно е ама не виде ништо за да даде конкретен одговор. Прашав за Прогестеронска инекција така ли се викаше, вели таа ја чувам ако имаш недај Боже свежа крв Ништо не ми е јасно и некако ми е страв. Не ми се оди во тоалет веќе!
И кај мене беше истиот случај, само што вториот сакус излезе мало хематомче, бев на дабростон и јас од почеток ама кога имав кафеав исцедок отидов на дежурен во чаир и ми ги смени со утрогестан ги ставав вагинално наутро и навечер, ми рече да мирувам повеќе бидејќи имав и како менструални болки. Еве ме сега терам 34та недела. Не се секирај мисли позитивно, а ако имаш сеуште отиди и на дежурен за второ мислење. Ма да поише одмор и позитивна мисла и се ќе биде добро
Трета бременост , али втора успешна па близначка , со синот воопшто не се замарав што ќе јадам и како ќе јадам ниту еден тест не направив оавен само едно 3д тогаш. Сега со близнациве овде у странција само нешто ми бараат иапитуваат ми се смачи. И пакк не внимавам и јадам умерено. Од се по нешто
Сега убаво ги разгледав резултативе од приската и си ставив бубачки во глава. Кај T21 параметрите не ми се 1:10000, само на најдолното се така. Кај другиве вака е Спојлер: Приска ... Пон ќе зборам со матичната, ама до тогаш ќе побудалам. Незнам со првите две дечиња каков ми беше резултатот...
Не читај овде. Само на крајот текстуално кај што пишува, дали е low или high ризикот. Приската не е толку веродостојна за да се потресуваш со индивидуалните бројки.
Па low си пишува ама ете лудост, да се провери се... и PAPP-A ми е Low 0.35, а како што читав тука.. тоа не е добро И од страна ми е тоа пишано, дека тоа е ниско.. Баш и дека не е веродостојна, ме вади од памет.