Ја отворив мојата сега едното ми е 1:8700, другото 1:10000. Да не ти додавм на бубачките ама ај консултирај си се со доктор најубаво. Биохемиските резултати како се? Мерките?
Поверодостојни се димензиите на нухален набор и носна коска на ехо. Резултативе од приска се само статистика. Може да имаш низок ризик и пак плодот да е со аномалија, и обратно да е висок а се да е во ред. Ако на ехото не ти рекле ништо, не се потресувај.
Па ете ги има горе... Оно си има дека низок ризик имам. Ама ова ниското ниво на PAPP-A ме загрижи, особено што и кај описот во T21 е напоменето дека е под граница на нормала...Пон со матичната ќе се консултирам. Ќе споредиме ако не и со приските од првите две дечиња. Може и нормално е да ми е толку плазма протеинот А.
Една работа мора да имаш во предвид, со секоја измината година нормално е ризикот да се зголемува. Не можеш да имаш ист резултат како трудница на 25, 30 или 35 години. Колку си постара, ризикот автоматски е поголем.
Тоа се си беше супер. 11+4 бев, 1.02 набор, носна коска имаше. Само ниското ниво на ова можело да направи други компликации во бременоста... @Spidy знам дека е така, според години и др фактори е статистиката. Ама нивоата на PAPP-A и fb-hCG би требало во секоја возраст да се во границата на нормалата, тие не се статистики...
Ми падна во очи дека ризикот години ти е помал од мојот, а те имам читано дека ти е трето. Јас се мислам млада со второ на 32. Само од радозналост колку години ќе имаш кога ќе го родиш третово (не мора да ми кажеш ако нејкеш) .
Еве ти да видиш разлика во моите резултати, левото е на 29год, десното на 34. И покрај разликата во статистика, двете се низок ризик.
И двете подобри од мојов резултат на 31г Нема да сум мирна како и да е, си ставив веќе бубачиња со резултатов од PAPP-A. Ама не се правам паметна, не кажувам ништо на матичната... ќе одам пон, она нека каже ако нешто не и изгледа добро. Треба и кај Јане на контрола да одам, ехо да ме ѕирне, помирна ќе сум тогаш можеби...
Dali nekoj e primal vakcina vo bremenosta za golema kaslica za da se zastite bebeto vo prvite meseci koga ke se rodi, mojata doktorka mi preporaca
Има некој вирус само со кашлица? Трет ден како кашлам, скроз ме истошти, температура немам, нос не течи, не сум затната само кашлам. Веќе стомак почна да ме боли од напон, а и почнав филмови да си прам дека нешто ми е а и сама незнам шо обично ке омалаксам температура ке кренам сека само ова.. И шо смеам за кашлица да пијам?
Јас три месеци кашлам, све ми е ок, црп и таму што ми испитуваа друго, мене ми помага многу прегорен шеќер со маргарин и млеко
Debojki za nekoj den sum 15 nedela Seuste nemam apetit, slabo jadam i sekoj den se osekjam kako da nemam sila kako bolna Imam mn plunka , gadenjeto mi e namaleno no pak go imam Nekoja slicno iskustvo ?
Девојки, дали бевте на кардиолог педијатар во бременост за детално испитување на срценцето и кај кој доктор?
Ќе одам понеделник и јас да испитам шо треба ако не ми помини, еј да забораив за прегорен шеќер, фала ти Железото како ти е?
Супер ти е, тогаш се ти е од самата бременост, шо знам шо да ти речам еве и јас со кашлањево се мачам уште толку ме истоштува.
I prvata bremenost ja pominav isto so mn gadenje, slab apetit , mn oslabnav , imav mnogu plunka i slajmovi, sega i ovaa bremenost slicno