Me pusti maticnata Gak ama mi rekoja ako nemalo potreba ness zs sum posla. Srcenceto demek se gledalo na 2 skrining pa nemalo potreba od dopolnitelen pregled.
А колку треба да биде тоа PAPP -A? и јас правев па не видов колку е тоа и не ни знаев дека и тоа е важно
Здравоо женски од кога почнуваат тие прегледи со рака? И дали е обавезно тоа дека ќе имам преглед со рака?
Кај мене требаше во 39та да почнат ама на ден на закажана контрола се породив па тогаш само имав прегледи со рака 4 5 пати
Си пишува од страна ако ти е ниско. Кај мене пишува The PAAP-A level is low... а споредувајќи со други приски во темата за приска, баш ниско е 0.35... Прочитав и дека како напредува бременоста, вредностите се качуваат. А јас приската 11+4 ја правев. Може и тоа си има врска..
Мене прв пат кога ми почнаа болките и ме примија во болница. На 1-2 саати доаѓа докторот и проверува, првиот пат ми беше непријатно ама кога почнаа силните болки прегледот не го ни ставав на памет. Помага наводно побрзо да се отвориш, не е страшно, не го мисли воопшто. И нешто што забележав машка рака помалку боли од женска
Еј едно трикче за помалку да боли, кога ќе ја става раката напни за полесно да влезе, исто како за пап кога зимаат, како напон за какање
Да, додека одев редовно општо пред да залегнам да. Инаку дома сама мерам притисок и си мерам килажа. Сега одам само за брисеви, др сѐ приватно ради скратеното грло
Најпрво секој преглед ме чисти со gentiane violet па под микроскоп проверува дали имам некоја бактерија потоа следи прегледот после прегледот ме прашува дали имам прашања си разговараме доколку имам. Тука завршувам кај него и одам кај сестрата таа ми мери притисок и тежина и тоа е тоа