По се изгледа ќе си побарам сама во понеделник се ова. Јас плус сум со природно низок притисок и мислам дека и тоа треба да го знае….мене 100 ка да ми биде , почнувам да преживувам. Ме интересира и килажа колку имам. Ќе и кажам во пон, штом и плаќам нека ме прегледа целосно.
Да си побараш. Јас по препорака на матичната цела бременост следев притисок ,а немав никави проблеми. Ама нејзина препорака е секоја трудница да проверува притисок обавезно.
Два месеци не можам да се опоравм, брисеви чисти а јас затната кашлам и грло ме гребе, пред нова година пиев панцеф малку ми се смири и пак ме фати пред една недела алмацин и џабе.
Јас прво на 36, ќе наполнам за некој месец. Инаку, со сигурност има и постари трудници со прво дете на форумов, не е тоа никакво мерило. Само живи и здрави да сме.
Здраво девојки,сакам да ве прашам дали смее да се јаде риба скуша печена во бременост,за една недела влегувам во 8ми месец.
Мислам дека јас сум на врвот 43 години ќе сум ,второ и трето дете 2/1 Како ќе биде,памет немам,али Господ ќе даде сила
Еве јас прва бременост на 42 години, на толку и се породив. Секој со својата среќа, кога требало да биде тогаш.
Прашај дали смееш ловор помага многу, чај од ловор,некоја тука ако знае или доктор. Мачкај лој од гуска на градите и грб. @Marsi* се чисти матката од едниот сакус по мое искуство, ама следи редовно. @Zoricka1 секако дека да, пожелно е риба еднаш неделно, претежно езерска а и морска можеш од време на време, полни се до омега.
Ме гребе и мене грлото, прво мислев од ќиселините ама сега знам дека ми е од кашлањето. Уште и да не поминува тешко мене,стомакот ме боли од шо кашлам Прогуглав за ловоров лист не смеело, иначе многу ми поможваше порано, јас сируп правев од него. Ќе прашам доктор во понеделник. Фала ти