Епа не знам, мене не ме остава така гинекологот кога ќе пријавам чешање. Па брисевите не ги детектираат сите бактерии. Нека ти види секретото каков е и прашај може вагинален пробиотик ќе ти рече да пиеш
Жени не е активна темата за матични клетки па да прашам тука дали ќе зачувувате и какво размислување имате? Дали ако не дај боже треба да се искористат легално е такво лечење и каде има клиники? И друго на интернет како што читав може од сопственото дете да не одговараат матичните клетки пошто во себе ги носат истите мутации. Тоа значи дека би одговарале матични клетки од друг донор
Имам болки кај препоните најдолу под стомакот и навечер како оток ми се појавува на левата страна бев на гинеколог сега и рече се е супер со бебето, не е ни ниско а грлото затворено.. ми рече да одам на преглед кај дигестивен хирург да не е кила.. некоја да не има такво искуство? ми рече според крвната слика да пијам увин чај 2 до 3 литри дневно .. може да ми кажете каков и од каде увин чај да земам?
Јас само го мрдам стомакот да се премести хахахах, иста сум и јас дури некогаш ќе викнам од што ќе ме мавне, цел стомак ми го изместува а 34та сум, испитав мокрача викам да не е некоја бактерија што одам да мочам на секој 30 мин ама се си е уредно Инаку ми беше наместено со главата надоле, за три дена бев пак на контрола за извештај беше карлично. Изгледа топло ладно ќе си играме до крај
Радица Бојчева зима. Во првата бременост ми зема, сега пак. Излегло кандида и МОЖЕБИ хпв. За да утврдиме за хпв да дојдам пак да земат. Се расчепкав и за хпв и за пап гледам во бременост не е во ред да се чепка грлото на матката, а посебно не па и втор пат. Откажав втор пат пап, сменив матична. Знам подобро е да се лечи доколку има нешто, можеби и следниов матичен ќе провери-не знам. Ама прво видување и утврдување бременост ни едно ни две одма ПАП. Еве втора година по ред.
Мене со сега два пати ми земаа пап еден на почеток на бременост еден сега после 6м. Тука во Германија земаат. Но до сега немам микробиолошки испитувано мислам дека они тоа тука не испитуваат
Неее, дури полошо е ми иде да си излезам од кожа. Цело тело ме чеша, денеска ако успејам ќе одам на доктор или утре. Само незнам дали и ќе смејам нешто да користам воопшто.
Мене ми зема матичната кога бев на први брисеви... Само еднаш ми направи ПАП, втор пат само брисеви и сега во 36та тој едниот брис што е. И докторот што ќе ме пораѓа ме праша папот и брисевите дали ми се добри. Незнам зошто би ти земала два пати ако нема индикација не е баш убаво да те чепка толку...
Пап и брисеви имав правено во октомври на крај. Чисти беа. Сега бремена 12+6 претходната недела со првиот скрининг ми зема и брисеви матичната, исто чисти испаднаа..За пап ништо не ми спомна
Одма по позитивен тест брисеви и пап. И типизација имам правено во бременост. Пред првата бременост имав 2 типа хпв, во бременост само еден, после пораѓај двата се исчистија. Сега чист ми беше папот, пак одма после тестот правев, па немаше потреба од ништо дополнително. Ќе правам пак пап штом завршам со крварење после пораѓај, не пропуштам да правам помалку од еднаш годишно.
Јас исто бев болна пред да дознаам дека сум бремена, 2 дози сумамед испив и што сѐ не друго, гинекологот ми рече сѐ до позитивен резултат не е страшно тоа што се испило. До сега до бебето си е сѐ ок, 28ма недела сум, не се секирај.
Дали имате искуство со тежок преглед бидејќи имате сало? Остај полот што неможе да се види, не е ни битно ама вториот скрининг во извештајот напишано е тешка визуелизација, не се исклучени можности од аномалии заради тоа. Тоа што е видено е се во ред, ама тежок преглед се на се..