Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Еве јас, едвај се виде нешто, на крај реков вагинално да ме гледаат зошто многу ме стискаа на стомак. Ова беше за приска во 12 недела.

2. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

За приската беше океј, за вториот скрининг ужас. Не сум начисто. Ми рекоа кај и да одиш кој и да те гледа та е сликата, тешко за гледање, измачувачки.
    А бев Скопје дека со подобри апарати..
    Да се надоврзам, матичната од старт ми кажува дека е тешко за гледање заради салцето и заради царскиот.

3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

И јас имам "царски" :D оперирана сум како дете од преплет на црева. Мислам да не се секираш, сигурно е во ред детето. Нас кој нѐ гледал на ехо, па здрави прави сме се родиле сите ;)

CarrieBradshow likes this.
  4. Maya12

Maya12 Популарен член

Женче не се секирај и со првото еве и со вторава бременост по 9 месеци повеаќање плус од 6-7 месец киселини колку што сакаш и секоја вечер пиев сода и плус гастрогард само тоа ми помагаше инаку ќе си умрев.Само во аптека земи си сода за пиење и кажи дека си трудница.Јас зимам на витаминка,една доза една кесичка е и многу е практична

WhiteCat33 likes this.
  5. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Да, во 12та недела, заедно со микробиолошките брисеви и првиот скрининг.

gothchick likes this.
  6. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Денес понеделник пак на цтг, 37+3 недела. Втор степен постелка, има доволно плодова вода. Во понеделник пак на цтг па ќе види, Петровска сега за сега сака полна 39 да бидам за царски. Потпишав за стерилизација, потпишав и кај анестезиолог, лабораторија крвна слика, брис од нос и грло земено.
    Се нервирам што секој понеделник ми наплаќаат 4300 денари за ехо.
    Не ми е јасно стварно, зарем не е тоа вклучено во пакетот за пораѓај, цтг не ми наплаќаат.

7. kitsune

kitsune Активен член

Девојки некоја да осеќа вагинален притисок? На пример кога мокрам осеќам како тежина внатре, некогаш и кога се движам. Исто ноќеска нa едната усна долу како цела вечер да имаше некоја нелагодност, блага болка. Не знам дали е ова нормално...
    16+3 сум.

Last edited: Feb 5, 2024
  8. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Еве јас. Јас сум со вишок килажа и салце кај мене за првиот си гледаа и вагинално и на стомак. За вториот исто со тоа што правев во ремедика и Стомнароска виде сѐ- може и бебето беше така наместено. Инаку за 4д слика живи смешки додека да излезе една асална хаха. Не се обесхрабрувај. Прашај во Ремедика? Јас бев задоволна

9. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

И јас осеќав тежина и притисок кај бешиката, нон стоп мокрев а болка при мокрење немав само кога се движев мислев од тежина дека нешто ќе ми излезе во секој момент:D праев уринокултура ме прегледаа неколку доктори немаше ништо загрижувачко. едноставно бебето притиска. Ако имаш болки оди на преглед направи си уринокултура да не е некоја бактерија

kitsune likes this.
  10. gothchick

gothchick Популарен член

Дали беше со царски заради хпв? И дали има терапија за во бременост? Знам зависи кој е и што, ама ме интересираат искуства:angel:
    Ме чуди колку различни мислења на гинеколози околу папот има:|

11. kitsune

kitsune Активен член

Фала ти :hug:. Баш како што опишував, мислам дека ќе се отворам и ќе излезе нешто од мене:D. Таа тапата болка доле на едната усна исто ми е чудна. Доаѓа и се губи. Исто и клиторично некогаш ја осеќам.
    Направив уринокултура минатата недела. Брисеви и урина се чисто.

Bella.alleB likes this.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Ми се лупи кожа на лицето, ептен сува ми е .. Може да ми препорачате некоја крема што е безбедна да ставам преку ден од сабајле и навечер за да ја освежам кожата?

13. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Да изгледа треба само содата да биде без алуминиум, ќе си земам таква Ти благодарам многу:hug:

14. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Мене ми зимаше матичната во 12недела со брисевите ама само со шпатулчето без да влага внатре во цервикс со тоа четкичето туку само од надвор од цервикс

gothchick likes this.
  15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Мо направи со првото матичната ама бев едвај 5та недела. Само што виде точка и пошо имаше година и кусур поминато од последниот пап рече ај да ти земам да си бидеме на чисто и тогаш и ми зема брисеви. Другите бремености ми беа планирани па правев пап месец дена пред обиди. Ќе почекав да јави резултати па се фаќав за работа :D вториот пат чекав подолго зошто имаше наод на папот па правев и типизација. Битен ми е папот, имам рана на грлото, па да си бидам на чисто.

gothchick likes this.
  16. Spidy

Spidy Форумски идол

Не, природно сум породена. Високоризичен беше типот, ама не знам на памет кој број да ти кажам. Без дополнителни симптоми бев (ранички и слично), случајно откриено на редовен пап и го имав скоро 2 години пред бременоста без промени, можеби и тоа е релевантно.

gothchick likes this.
  17. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Ima li na GAK nekade spisok koj doktor kade e vo koja ambulanta i koe vreme? Može li nekade da se najde takov, porano imaše?

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Devojki utre aum 39 nedela no denes bebe go osekam nekako poslabo. Cel den dali 3 4 pati go osetiv. Da odam Cair ili da pocekam utre i taka sum na ctg? Dali e normalno ova?

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Легни, одмори, и број движења. Треба да имаш барем 10 во 2 часа. Се важи секое мрдање или клоцање што ќе го приметиш, не мора да е многу јако. Ако е помалку од тоа, треба да одиш на контрола.

20. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Девојки .. 16+5 сум ..
    Од вчера на моменти осеќам како боцкање на десната страна, во десен препон, ваљда е во десниот јајник мислам .. кратко трае не е силна болка буквално како бодеж и го снемува .. денес бев на преглед на закажано и кажав дека имам како менструални болки повремено ама од сабајле не го осеќав боцкањето па заборавив да и спомнам а за болките рече нормално е ... Се си беше супер на прегледот,ваљда не е страшно ова ..
    Што мислите ..