И јас и @mariz ги имаме уште од почеток..Баш имаме пишувано, читни Дали е нормално, не знам стварно, само знам дека до сега сме супер и без никаков проблем..тераме накај 14та недела. Ваљда од растењето на бебувче/матката така приболува
Јас од левата страна имав така. И кажав на докторката ама јас плус имав и некаков грч во стомакот и ми препиша утрогестан да ставам
Така .. утрогестан користам и јас бидејќи имав крварења на почетокот и ми го продолжија уште да си го користам .. ќе видам утре како ќе ми биде па ако продолжи ќе се консултирам со доктор за секој случај ..
Ја во 19та го осетив и тоа многу бев болна па се чудев што може да е, нареден ден на ехо отидов од паника и коа и објаснив што сум почувствивала и ми кажа дека е бебето Интензивно го осеќав после 22 недела, а сега во 34 фудбал игра во натре
Море јас пред некој ден кога кивнав легната на грб со испружени нозе (обично се виткам, па кивам ама ова инцидентно оддеднаш)... како ме исече болка После уште некое време ме бодеше... Јас магнезиум како почнав, ми се намалија грчевите. Сега земав на Џејмисон 250мг, дека и мене тој директот почна да ми прави проблем со столица... Океј ми е сега за сега овој. Едвај чекај и јас да го осетам како мрда
Мене ми е матичен гинеколог, се уште не сум трудна, ама според мене до сега кај што сум била е најнестручна, таа па сестрата да не зборам, секое одење превртува очи за еден упат. И најскапчики се, подобро на приватно, барем стручни се за разлика од нив.
Раствори хиперманган во вода и потури се или ако имаш када полежи во розевата боја на водата ова чисто да ти се смири нервозата да не чеша, а секако дека треба да видиш на доктор причината.
Радица само за нејзини фамилијарни работи ми збореше кога идев. Сестрата едно време де бореше за дете и толку беше гневна на ситр трудници , што беше одвратно дури. Ја сменив и се оправив. Катастрофа ми беа лично мене. Туку да ве прашам. Маџун смееме во бременост?
Првата женска моја беше така, со главата горе ноџињата надолу.Докторот на ГАК викаше да беше карлично ќе ме пораѓал природно ама оваа положба само царски не доаѓа во предвид природно. Ме породи 39 недела не чекав ни болки ништо. Можеби ќе се сврти кај тебе имаш уште малку време.
Баш ќе пробам тоа па не ми текна. Докторката ми рече да испијам еден лоратидин, дали има некоја пиено во рана бременост? Некако ми е шубе...
I vo raka bocnav pak isto ogromna modrica mi se napravi, a isto gi bockam site od nekoi mi se pravat modriici od nekoi ne, obicno koga mnogu me bolat pri injektiranje togas mi se pravat modrici, koga ne me bolat nema ni modrici, ne znam zosto taka. A vo raka mnogu me bolat epten mi e slaba rakata i nemam salce voopsto direktno na muskul i mn ke bolat.
Во бут и рака боцкам под агол од 45 степени, само во стомак боцкав под агол од 90. Боцкам од надворешна страна на бутот во средина одприлика.