Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Веројатно дека почнав на секое боцкање да крварам и хематоми да имам. Претходно се боцкав без проблем едно 14-15 недели и само еднаш дали модрица си направив. Сега како порасна стомакот иако веќе со искуство каде, на секое боцкање крв и хематом. Кога сменив рака/нога го немам тој проблем.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    2.064
    И јас тоа се прашувам, за два дена ќе бидам 18недела и сеуште го немам осетено бебенцето:|

На Ive13 и intj_girl им се допаѓа ова.
  3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Да не е опасно за бебето во стомак? Што нема да ми текне шубе да ми биде... (facepalm)

4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Мене една роднина гинеколог, ама стара е жената, одамна е во пензија, ме праша дали го осеќам во 14 недела и јас одма паника... Рано е сигурно...

На Ive13, WhiteCat33 и kitsune им се допаѓа ова.
  5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.858
    Допаѓања:
    14.496
    Првото дете првпат го осетив во 22-23 недела, заради плацента на преден ѕид.
    Нема потреба од паника и да не ги осеќате, кога одите на прегледи се гледа на ехо дали мрда. На скринингот во 20та недела со првото дете на сред ехо отиде од левата страна скроз на десната, и баш и реков на докторката пола стомак ми го прошета, а јас ништо не осетив. Едвај го наогаше од што и бегаше додека правилно да го измери, да не го гледав на екранот ќе немав појма дека воопшто мрда.

На Maja92@, WhiteCat33, merriel0 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Не верувам, имаше членки што пишаа цела бременост ја поминале со боцкање во стомак :D. Веројатно секоја кожа е различна.
    Прочитав дека и Јани рекол на членката дека е доста во стомак во 15та недела, нз дали и образложил зошто :wasntme:.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    Леле истото, прв пат одам, таа си збореше на телефон со брат и, јас си чекав, а прв пат ме гледа.
    Па почна да ми збори брат и бил на пат, па ова, па она.
    Таа па сестрата Билјана, толку одвратна не сум видела.
    Јас би ја пријавила, не може таа така со пациенти.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Дали има некоја кај која потешко одело наоѓањето на носната коска кај бебе? Истото беше и кај матичната, јас сама не ја видов.. ниту на сликичките се гледа, но она рече има. Сега на преглед сум во Ремедика, докторот неможе да ја види. Доста време врти врти со ехото, никако да видиме носе. Дали е така чудно завртено или има мало носе... Сега чекам докторка за скрининг да ме види. Во сала е моментов па ќе си почекам...

Дури и кога виде резултат од приска пред да прави ехо докторов, рече супер е low risk, нема потреба пак ехо да правиме. Па јас решена да го видам бебево денес, ради мене и ми направи ехо...

Едит: утре ми закажаа да ме види, мн ќе се задржела денес и да не ја чекам...

Последна измена: 6 февруари 2024
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.093
    I ja taka si uvrtev deka na GAK ne videla vnimatelno, pa kaj matičnata si bev, pa včera kaj Majstorova... Ok e ima, ama neverni Toma:D

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.016
    Допаѓања:
    22.046
    Со Билјана се тум одамна они. Па за мачката на мајка и, за син и и снаа и или девојка му беше тогаш, како го терала да се испита дали е способен за деца…абе ич не ми се допаѓа. Да, смеа, шала , некој муабет вон прегледот краток и со усул да, ама јас бре за проблем ти доаѓам женооо, за кафе ќе се договориме друг пат.
    Смени си ја.

На gothchick, .brm. и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Ама не, ова самиот доктор се загрижи... како не го заврте бебе, неможеше да види... па излезе отиде да бара докторка за скрининг, ама на породување е докторката. Ми закажаа утре во 17ч да ме види и она. Бебево башка пред 10дена беше десно со глава, денес скроз обратно си се завртело :D Се живо убаво виде, нозе, раце, прсти, органите све на место, ама фацичево чудно не се гледа убаво...

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.399
    Допаѓања:
    179.872
    Знам ке скренеш од мисли до утре
    Ама....
    Верувај дека се ке биде во ред
    Која гн си?
    Ако можеш финансиски напрај си пренатален и спиј си мирно

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Готово више и ми се рика, ама си голтам и си викам смири се. Ако и она утре неможе да најде, ќе правам.. можеме финансиски. Ама и да направам, што. Аххх 13+1 сум.

На mal.ecka и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  14. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    90° кај и да боцкаш. Потреси го клексанот малку види дали ќе искочи горе воздух ако има истискај полека само пази да не истискаш нагло па да замине и течноста внатре и боцни после јас секој клексан му правам така последно време сите ми имаат воздухг

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Да мене ми кажа не ми образложи зошто ама предпоставувам зашто веќе бебе расте и не е веќе доле туку се качува погоре и затоа имамре меше, на колешка во систина гинекологот 7месец е дека може во стомак да се боцка ама 40° . Сепак јас Јани ќе го слушам и ќе правам како ќе каже зашто имам клексани препишани од него до април

На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.399
    Допаѓања:
    179.872
    Сега е модерно време се се знае унапред
    Замисли ја 8 месеци ми викаа се е ок а на крај испадна не е ок
    Сега барем што и да е ке си знаеш па имаш избор
    Порано немаше избор

Сеа слушај
    Мавни солзите не стресирај бебе и не се стресирај ти пошто утре ке биде се ок па ке речеш ела тета Алиса да ја почастам кафе
    Значи сонце е надвор испадни со дечките и утре ке ти олесне се кога ке ти кажат дека е се ок

Ја на твое место би направила пренатален чисто за моја психа да ми биде ок

На WhiteCat33, mal.ecka, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    До кај 15ч се во школо ама ќе си ги земам порано и мозок на пасење малку... Абе само да видиме утре носе и носна коска, полесно ќе ми биде. Добро што и утре ќе ме гледа, таман да фати бебе друга подобра позиција. Чуфче некое мало, мајка ми и сестра ми се со мини носиња... ова некое на нив :l: Фала :hug:

На WhiteCat33, mal.ecka и Maja92@ им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.585
    Допаѓања:
    108.813
    И на аждајава моја не му го видоа носето и стварно е со точка мала минијатурна носе, најсовршено на свет. Љуби га мајка, му го изедов носот мислам.

На mal.ecka, Maja92@ и mariz им се допаѓа ова.
  19. Emilia937

Emilia937 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    48
    Ќе биде се добро ич да не се грижиш, ќе си видите се што треба! ❤️ Сакав да те прашам дали нешто ти спомнаа околу намалениот PAPA-A ? Во смисла на тоа дали толку треба да се обрне внимание?

На Maja92@ и mariz им се допаѓа ова.
  20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.707
    Кај мене горната усна не му ја видоа и муцето тој дел, па пак ме тераа да одам за со сигурност да пишат во извештајот.
    Терсене беше наместен тогаш. Докторката вртеше со ехото, го буцкаше да се сврти, ама ништо.
    Отидов после недела дена мислам, во ред си беше.

Не се саклетисувај за џабе, ќе биде океј.

На Maja92@ и mariz им се допаѓа ова.